LibFest- sarbatoarea dedicata literaturii, artei si muzicii- are loc offline cu 4 zile de maraton cultural, in Brasov, in perioada 18-21 august

LibFest, editia 2022 – targ de carte si experiente culturale organizat de Libris – isi deschide portile joi, 18 august, in Brasov.

Iubitorii de cultura sunt invitati la 4 zile de maraton cultural, cu dialoguri fata in fata, lansari de carte, concerte, spectacole de dans, ateliere, conferinte si mii de carti de rasfoit.

Dupa trei editii de LibFest online, luna august aduce targul de carte si experiente culturale in format fizic, in Brasov. In cele 4 zile dedicate culturii, cele peste 100 de edituri reprezentate  vor facilita intalnirea cu zeci de autori romani si internationali, atat direct in cadrul evenimentelor organizare, ci si prin intermediul celor mai noi aparitii editoriale. Evenimentele culturale au loc simultan, in Piata Sfatului si Piata George Enescu din Brasov, in perioada 18-21 august, incepand cu ora 10.00.

Targurile de carte sunt intotdeauna evenimente asteptate cu interes de cititori. Sa-ti intalnesti autorii preferati, sa descoperi noutati literare, sa intri in dialog cu scriitorii pe care i-ai citit – toate acestea devin parca si mai importante anul acesta. Dupa trei ani in care, dat fiind contextul pandemic, ne-am intalnit cu cititorii doar in mediul online, suntem cu totii nerabdatori sa ne revedem fata in fata, sa aducem la un loc scriitori, cititori, muzicieni, artisti, iubitori de arta si cultura, a precizat Augusta Onita -Bagoly, Director Evenimente LibFest.

La standul Libris, publicul va regasi o selectie vasta de carte in limba engleza, precum si sute de titluri apreciate de cititorii din intreaga tara: bestseller-ele, cele mai cautate carti pentru copii, cartile cu cele mai bune recenzii si multe altele. De asemenea, pasionatii de lectura vor putea descoperi obiecte ce aduc marile volume mai aproape de cititori. Cani, ghiozdane, agende ori tricouri inspirate din romane si benzi desenate vor cuceri vizitatorii si ii vor purta in lumile fantastice din Harry Potter, Dune si Star Wars ori in cele din numeroase si apreciate serii Manga.

Lansari de carte si reduceri pana la 90%

Printre lansarile de carte ce vor avea loc in cadrul LibFest se numara Dumnezeu nu e mort – Cristian Tudor Popescu, Scrieri 1, 2, 3- Teodor Baconschi, Privind inauntru si Orbi – Petronela Rotar, Stai langa mine – Gytha Lodge, Siria, tara care ne-a fost casa – Alia Malek, Holograma Rusia. Kremlinul intre discurs si realitate – Mihaela Rusu, De la durere la vindecare si Intreaba-ma despre eternitate  – Ana Maria Ducuta, Hai sa vorbim despre vagin – dr. Jennifer Lincoln,  Tegument – Radu Dinulescu, Loc de oftat – Laurentiu-Ciprian Tudor, Conversatii cu trecutul – Aura Imbarus, Doamna noastra tara, doamna noastra administratie – Verginia Vedinas, Ioan-Laurentiu Vedinas.

Atat in Piata Sfatului, cat si in Piata George Enescu, cititorii sunt invitati sa viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din Romania. Editurile Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Didactica Publishing House, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Tritonic, Nemira, Creator si multele altele pun la dispozitia vizitatorilor Libfest peste 10.000 de titluri, cu reduceri de pana la 90%. Printre oamenii de cultura care intra in dialog cu cititorii in cadrul acestei editii, se numara Theodor Baconschi, Cristian Tudor Popescu, Petronela Rotar, Alia Malek, Andrei Marga, Jennifer Lincoln, Doru Preda, Maria Orban, Bogdan Cosa si multi altii.

Experiente culturale variate: carte, concerte, spectacole de dans si ateliere creative

Pe langa lansari de carte, dialoguri cu cititorii si dezbateri pe teme de actualitate, agenda LibFest 2022 este completata cu evenimente pentru toti iubitorii de cultura, cum ar fi ateliere de creatie, spectacole de dans si concerte sustinute de artisti de referinta.

Argatu’, Ada Milea, Alina Eremia, Mark Stam, Fara Zahar, Mircea Baniciu, Bogdan Simion si Lautarii de matase ori Anatoly, Silvian Stancel – sunt doar cateva dintre numele care vor acompania muzical vizitatorii LibFest in cele 4 zile de targ.

In ultima zi de targ, pe 21 august, incepand cu ora 21.00, orchestra Filarmonicii Brasov sustine un concert alaturi de formatia Byron.

Continuand traditia de peste 18 ani de organizare a targurilor de carte in Brasov, la care se adauga  trei editii online, fiecare cu si mai multi vizitatori decat precedenta, am decis sa mutam experientele culturale LibFest in doua piete din Brasov. Interactiunea fizica ne permite sa includem, pe langa standurile editurilor, experiente culturale variate -concerte, ateliere de lectura, pictura, dans, scriere creativa sau dezbateri. Suntem entuziasmati de acest prim targ offline de dupa perioada pandemiei, de aceea ne dorim sa oferim o experienta culturala completa, un program cat mai complex si care sa creeze ocazia petrecerii unui timp de calitate atat pentru copii, cat si pentru adulti, a mai precizat Augusta Onita -Bagoly.

Cateva dintre experientele pregatite special pentru vizitatorii LibFest in cele 4 zile de maraton cultural:
●In ce masura fericirea este o abilitate antrenabila?- Atelier cu Antoneta Gales
●Ghid de supravietuire mentala. De la criza globala la cea personala- Atelier de Dezvoltare Personala cu psiholog Mioara Tarulescu
●Trezirea inimii- Atelier de dezvoltare spirituala cu Gabriel Socaciu
●Pisicile Razboinice- Atelier cu artista Ana Maria Galateanu
●Alimentatia Emotionala- Atelier de Nutritie pentru adolescenti cu Coca Staicu
●Dezvoltare cognitiva si emotionala- Atelier de lucru cu psiholog clinician Nicoleta Galis
●Lectura, rutina mea de Self-Care. Hrana pentru minte, exercitii de empatie si evadari fantastice. – Ioana Zenaida Rotariu, scriitor, poet si blogger Libris si Sever Gulea, medic psihiatru, blogger Libris.
●Atelier: Scrisul in jurnal pentru terapia sufletului – Alexandra Badita
●Atelierele Reading is cool
●Mesaj Caligrafic cu Anca Timis – Personalizeaza cu un mesaj caligrafic deosebit cartea pe care doresti sa o daruiesti cuiva drag.
●Concert si Lansarea albumului „Daca inimile toate..” dupa texte de Matei Visniec -Silvan Stancel Trio

Nici cei mai mici iubitori de arta si cultura nu sunt uitati, Libris pregatind pentru copiii prezenti in Piata Sfatului si Piata George Enescu o serie de ateliere de pictura, sesiuni de citit, teatru, dansuri ori ateliere de storytelling.

Activitatea dedicata fanilor volumelor Pisicile Razboinice, atelier de educatie financiara pentru copii sau atelier de nutritie pentru adolescenti, sesiuni de citit sau de coperti desenate si inventate si teatru pentru copii sunt doar cateva dintre actiunile pentru micii cititori, carora LibFest le-a dedicat un spatiu de experiente culturale diverse -Piata George Enescu.

Cultura si caritate: Salvati Copiii, Hospice si Crucea Rosie vin la LibFest cu activitati de educatie

Editia de vara a LibFest are ca invitati speciali si trei organizatii umanitare, care vor desfasura ateliere si actiuni de educatie pentru copii si nu numai, la standurile lor.

Astfel, in Piata George Enescu din Brasov, publicul este invitat la un Blind date with a book, in beneficiul Hospice Casa Sperantei.

La randul lor, Salvati Copiii si Crucea Rosie vor demara ateliere distractive pentru cei mici, precum si dezbateri si demonstratii de prim ajutor. Acestea vor avea loc la standurile caritabile ale organizatiilor ce se vor regasi in Piata Sfatului.

Programul complet al LibFest, precum lansarile de carte, conferintele, atelierele si dialogurile, dar si evenimentele dedicate iubitorilor de arta, alaturi de intreaga oferta de carte, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro. LibFest este un eveniment organizat prin Asociatia Libris Cultural, cu sprijinul Libris.ro si cofinantat de Consiliul Judetean Brasov si Primaria Municipiului Brasov.

Despre LIBRIS
Afacere 100% romaneasca, Libris a intrat pe piata de carte in 1991, cu libraria St. O. Iosif din Brasov. In 2009, apare Libris.ro care, in 13 ani de existenta in online, a devenit nume de referinta pe segmentul de librarii, livrand comenzi catre 1,6 milioane de clienti din intreaga lume.

In toti acesti ani, Libris si-a asumat activ un rol de sustinator al lecturii si a derulat campanii numeroase in acest sens. Din 2019, Libris a demarat proiectul CarteTeca, prin care isi propune ca in 5 ani sa ajunga in peste 350 de unitati de invatamant, cu donatii de volume actuale, care sa-i atraga pe copii si adolescenti catre lectura.