10 motive sa cumperi jucarii din lemn pentru copiii tai

1. Nu au varsta!

Jucariile de lemn sunt “trendy” in felul lor si au fost “trendy” timp de zeci de ani, daca nu chiar sute de ani. Pe vremea bunicilor si strabunicilor nostri procesul de invatare era sustinut de jucariile de lemn, astfel dezvoltand simultan inteligenta, memoria, creativitatea, indemanarea etc.

2. Au rezistenta!
Rezistente, fabricate din lemn de calitate, jucariile de lemn sunt greu de stricat, in cel mai rau caz pot fi zgariate. Daca doresti sa investesti in materiale educationale pentru caminul tau, alege materiale care rezista in timp si pot fi folosite de mai multe generatii de copii.

3. Cresc o data cu strumful tau.
Cand investesti in jucarii de lemn pentru educatie, investesti in jucarii rezistente, nemuritoare care “cresc” odata cu strumful tau, adica pot fi utilizate in diferite etape de varsta, cu diferite intrebuintari.

4. Dezvolta imaginatia copilului
Posibilitatile de joaca cu jucariile de lemn sunt atat de multe incat pot fi folosite de catre copii de diferite varste si diferite niveluri de dezvoltare. In cazul copiilor mici jucariile de lemn vor antrena imaginatia si coordonarea prin jocuri simple. Copiii mai mari pot incorpora jucariile de lemn in scenarii de joaca mai complexe antrenand imaginatia in contextul geometriei si al fizicii, ajutandu-i sa rezolve diferite probleme.

5. Dezvolta abilitatile cognitive
Strumful tau isi foloseste imaginattia pentru a crea prin joc scenarii cat mai reale, va incerca sa copieze ceea ce vede in viata de zi cu zi. Cu siguranta copiii vor gasi o utilitate in jocul lor pentru fiecare jucarie de lemn pe care o au la indemana. Astfel, ei dezvolta o mare parte din abilitatile cognitive pe care le vor folosi in viitor in viata de zi cu zi.

6. Sustin procesul de gandire
Spre deosebire de jucariile clasice care redau sunete, jucariile de lemn ofera copiilor posibilitatea de a-si crea propriile scenarii muzicale. Acestia pot imita voci, efecte sonore sau alarme creandu-si propriile interpretari ale lumii sonore.

7. Incurajeaza socializarea
Datorita complexitatii lor, jucariile din lemn pot sa influenteze in mod pozitiv socializarea. 
Jucariile de lemn starnesc curiozitatea copiilor, dezvolta creativitatea acestora in timpul jocului si fara sa-si dea seama incep sa-si imagineze un joc nou impreuna, socializand.

8. Dezvolta rationamentul copiilor
Jucariile din lemn nu au voci sau parti electronice, care sa sugereze copilului o anume utilizare. Copiii isi vor dezvolta propriile rationamente in timpul jocului, folosind si asociind jucariile, dupa dimensiuni, forme sau culoare.

9. Sunt usor de intretinut
Jucariile din lemn sunt usor de curatat, cele mai multe dintre ele avand doar cateva piese si un finisaj bun. Daca un copil le murdareste, pot fi foarte usor curatate sau spalate astfel incat sa fie pregatite pentru urmatoarea activitate educationala.

10. Sunt mai sigure
Jucariile din lemn nu au margini ascutite si nu se pot sparge in bucati mici, care sa poate fi inghitite de copii.

Despre Ștrumful Jucaus
Magazinul online Ștrumful Jucaus a fost creat in noiembrie 2016 de catre Gabriela Culea si ofera imbracaminte pentru copii intre 0 si 24 luni, jucarii educative si inteligente din lemn si fire naturale, jucarii in stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de varste, accesorii pentru bebelusi, jocuri puzzle.

Contact
Ștrumful Jucaus
Email: office@strumfuljucaus.ro
Tel.: 0745 412 997
Program: Luni-Duminica: 9-21