3 proceduri pe baza de apa care te mentin in forma in aceasta toamna

Azi mai cald, mâine mai rece, soarele apune mai devreme, culorile și aromele verii sunt înlocuite treptat de unele mai blânde, ne acoperim pielea tot mai mult… e toamnă iar!

Dar… Să nu lăsăm ca toamna să se instaleze și asupra corpului nostru!

Adesea, în această perioadă, avem tendința de a fi mai comozi și de a neglija acele mici tratamente de înfrumusețare care ne-au însoțit pe tot parcursul verii. Însă, lucrurile nu ar trebui să stea deloc așa! Ba dimpotrivă, odată cu toamna, ar trebui să fim constanți și să continuăm să avem grijă de noi înșine!

În locul potrivit… te simți cel mai bine și în formă!

La o altitudine potrivită (330–380 m), într-o zonă de un farmec deosebit, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm, ești invitat să experimentezi combinația ideală pentru sănătatea și bunăstarea trupului, a minții și a sufletului: un aer special, puternic ozonat și ape pure minerale.

Unde găsești acest minunat loc? Ei bine, în minunata stațiune Băile Govora, una dintre cele mai bogate stațiuni balneare în ape iodurate şi bromurate din Europa, iodul şi bromul de aici fiind de origine organică. Și nu degeaba, una dintre terapiile foarte eficiente de la Govora, recomandată oaspeților cazați aici, este cura de teren, mai exact, plimbările în aer liber foarte recomandate de către medici. Și nu oriunde, ci în Parcul balnear din Govora, cel mai mare parc balnear din România cu o suprafață de aprox. 20 ha și alei cu o lungime totală de 5-6 km. Ecosistemul său, care reunește specii indigene de foioase, (conifere) şi specii exotice care convieţuiesc într-o armonie desăvârşită, întăresc senzaţia de unicitate şi grandoare.

Și după o plimbare în acest cadru perfect, ce-ai zice de un minunat răsfăț în lumea apelor minerale adunate într-un loc magic din interior: centrul spa din cadrul Hotelului Palace Băile Govora.

Odată ajuns aici, în fața ta, Hotel Palace Băile Govora îți deschide ușile spre o lume total diferită, spre povestea de altădată care îți dezvăluie arhitectura boemă a nobilimii.

Accentele arhitecturale de odinioară reușesc să completeze bine nevoi contemporane, demne de luat în calcul atunci când vrei răsfăț, eleganță, într-un loc emblemă. Ești pregătit? Ai intrat în starea potrivită?

Relaxare și menținere în cea mai bună formă
Lasă-te pe mâna specialiștilor din centrul spa pentru îndrumare, iar la final, aceștia îți vor garanta refacere fizică și spirituală, reconectare și bucurie. În acest loc deosebit, îți propunem un adevărat circuit spre sănătate, un loc unde să te bucuri de cele mai bune proceduri de relaxare, menținere în formă și recuperare. Atunci când ajungi la Băile Govora te regăsești pe tine 100% – pentru că aici e despre trup și suflet, despre minte și corp.

Întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuți și maseori.

Poți alege una sau chiar trei proceduri pe bază de apă, ca să te menții în formă și în această toamnă:

Băi la cadă cu apă minerală
Pe lângă factorul termic și mecanic, băile generale medicinale utilizează pentru tratament și factorul chimic, prin adăugarea de diferite substanțe chimice (de exemplu, iodul) sau plante medicinale. Un mix de sănătate aplicat pe corpul tău.

Duș subacval
Una dintre formele hidroterapiei este dușul subacval (care utilizează jet de apă sub o presiune variabilă). Tonifiant și sedativ relaxant ca efect, prin aplicațiile alternante, acesta determină un joc vascular de tip vasodilatație-vasoconstricție; o adevărată gimnastică vasculară periferică, dușul subacval este o formă de terapie, reglare și refacere.

Efecte obținute: efleurage sau drenaj – longitudinal; petrisage sau frământare – transversal;
presiuni alternative sau vibrații, putând asocia jetul cu solicitarea manuală mecanică.

Hidrokinetoterapia
Circuitul din terapiile cu apă e simplu de urmat, dar este cea mai mare atracție pentru turiștii ce vizitează stațiunea Băile Govora și asta pentru că le oferă turiștilor răsfăț la piscină.

Pentru efectuarea acestei terapii în cadă sau bazine, temperatura apei este foarte importantă. Astfel, o temperatură de 31-34 ° a apei joacă un rol pozitiv asupra întregului corp, la nivelul mușchilor, articulațiilor și sistemului nervos. Pentru că o stare de bine la nivel mental ne ajută, de asemenea, să ne simțim în formă (și) la nivel fizic.

Profitând de principiul flotabilității se evită supraîncărcarea articulațiilor, se induce relaxarea întregului aparat musculo-ligamentos, se promovează o recuperare mai rapidă a forței și funcționalității, permițând o anumită agilitate chiar și în condiții supraponderale. Totodată, rezistența pasivă la mișcare opusă de apă generează un masaj benefic organismului, oferind o ușurare a durerii și spasmelor musculare. Beneficii care afectează sistemul musculo-scheletic, cardiovascular, nervos și respirator.

De asemenea, deloc de neglijat, la nivel psihologic, tratamentul în piscină are importanța sa: mișcarea în apă ajută la crearea unei relații pozitive cu realitatea înconjurătoare, pentru a stimula în continuare intențiile de îmbunătățire a mișcării. Mișcarea în apă este, de asemenea, indicată pentru menținerea unei forme fizice bune și ca o prevenire a daunelor cauzate de stilul de viață sedentar și de îmbătrânire.

Ai toate motivele să iubești apa și să-ți răsfeți corpul prin efectuarea celor mai bune proceduri terapeutice care să-ți asigure atât forma fizică, dar și pe cea psihică mult dorite.

Te așteptăm în mijlocul naturii, la Băile Govora!
bailegovora.ro/proceduri-balneare