6.000 de euro, cea mai ieftina casa de vacanta din Romania prezenta la Tiny House Festival, primul festival de locuinte mobile din Europa Centrala si de Est

Pasionații vacanțelor neconvenționale și cei care aleg să lucreze ”la distanță” iau tot mai des în calcul achiziția de case mici, pe roți sau modulare. Această nișă se dezvoltă exploziv la nivel internațional și prinde aripi tot mai mult și în România. Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est are loc la Râșnov, între 23 și 25 iunie 2023.

Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizație de construcție de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare și filtrare a apei pluviale.

Tudor și Anda Maxim, fondatori și inițiatori ai celor mai premiate proiecte de promovare turistică a României, Experience Bucharest și Experience Romania, în parteneriat cu jucători de top din industria caselor modulare și din domeniile conexe, organizează la Râșnov, în județul Brașov, Tiny House Festival, primul festival de profil din Europa centrală și de Est.

Este un eveniment care aduce în același loc antreprenori, constructori, influenceri renumiți internațional, oameni creativi și clienți. Este cadrul perfect pentru schimbul de idei, concepte creative din lumea tiny houses.

Piața locuințelor modulare este estimată la 5 miliarde de euro anual
„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses și de case modulare în același loc, timp de trei zile. Expozanții vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuțele expuse, la cel mai mic preț garantat din tot anul. Prețurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanță, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a crește această nișă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internațional, piață estimată la 5 miliarde de euro anual”, declară Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival și Pura Vida Huts, producător de tiny houses.

Căsuțele sunt și o investiție excelentă într-un business de turism. Oferă o amortizare rapidă a investiției. Turiștii aflați în căutarea unei experiențe speciale în natură plătesc în România operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 și 160 de euro/ noapte, iar investițiile într-o căsuță pot fi de la 12.000 de euro în regie proprie până la sume de zeci de mii de euro pentru construcții complexe.

Conceptul de tiny house mizează pe maximizarea spațiului prin alternative inteligente, sustenabile și eficiente de locuire, propunând soluții variate ce vizează reducerea impactului asupra mediului.

Tiny House Festival reunește producători de case pe roți, modulare și din prefabricate din țara noastră ce vor prezenta modele inovatoare menite a inspira și a susține tot mai multe persoane să îmbrățișeze acest stil de viață și de călătorie. Lor li se vor alătura furnizori de materiale de construcții, firme de soluții de încălzire în pardoseală, izolații sau off-grid. Gândit ca o platformă pentru pasionați, evenimentul are și o secțiune pentru conversii de van-uri, food trucks, auto de epocă, dar și pentru rulote noi și retro destinate închirierii sau vânzării.

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea face turul caselor expuse, vor putea studia modelele și vor învăța despre procesul de proiectare și realizare.

De asemenea, ei se pot delecta cu produse eco și delicii oferite de food trucks ori pot achiziționa accesorii handmade realizate de artizani locali. Pentru a intra în spiritul acestui stil de viață, în program sunt incluse ateliere și dezbateri despre energie regenerabilă, construcții eco și off-grid living dedicate adulților și copiilor.

Organizatorii oferă invitații gratuite până la data de 15 iunie – tinyfestival.house/invitation și vouchere de zeci de euro pentru cazare în casuțele din circuitul turistic.

Printre expozantii Tiny House Festival, editia 2023 se numara : Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism), Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove.

Tiny House Festival este un eveniment recomandat de revista de organizare, design și fine living OrDeLi.

PROGRAMUL FESTIVALULUI
Ziua I – Vineri, 23 iunie 2023
• 12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferință de presă. Networking
• 13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses și vizitarea standurilor expozanților
Ziua II – Sâmbătă, 24 iunie 2023
• 10:00 – 20:00. Activități specifice la standurile participanților, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaților și ateliere și activități pentru copii, în spațiile comune ale festivalului
• 19.00-21.00. Petrecere
Ziua III – Duminică, 25 iunie 2023
• 10:00 – 17.00. Activități specifice evenimentului
• 17:00. Închiderea primei ediții a Tiny House Festival