6 zile, 54 de evenimente, 5 scene si peste 100 de artisti din 9 tari la editia din acest an Brasov Jazz & Blues Festival

Ne mai desparte doar o saptamana de cea de-a XI-a editie Brasov Jazz & Blues Festival. Evenimentul se desfasoara de pe 10 si pana pe 15 august, in mai multe spatii din Brasov, dar si in doua localitati din proximitatea orasului de sub Tampa.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate in Piata Sf. Ioan, Piata Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (doua scene) si Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer si Bod.

Programul festivalului este completat de activitati si ateliere pentru copii, proiectii de filme in aer liber, ateliere muzicale, targ de viniluri, documentare si filme muzicale la Cinema Astra, si concerte de tip jam session care vor prelungi atmosfera de festival pana tarziu in noapte.

Orasul de la poalele Tampei va prinde viata pe ritmuri de saxofon, chitara si pian si ii va implica atat pe iubitorii de jazz si blues, cat si pe cei mici.

Si in acest an, Brasov Jazz & Blues Festival continua sa sustina scena autohtona de jazz si blues dedicand artistilor romani patru scene.

Pe scena din Piata Brassai vor urca 5 artisti autohtoni, printre care: JazzyBit, trio de loud jazz din Timisoara ce ofera o combinatie energica de jazz si rock, Florin Giuglea – muzician experimentat cu o cariera muzicala solida, in 2015 a inceput mult-asteptatul sau proiect solo imprimand albumul de debut “Invitation to the Blues”, dar si Nicu Patoi care de data aceasta va face echipa cu Lars Kutschke. Cei doi chitaristi exceptionali isi vor cumula repertoriul si talentul pentru un concert unic, de neratat.

Accesul la concertele din Piata Brassaï este gratuit.

Aproape jumatate dintre artistii invitati sa urce pe scenele festivalului sunt din Brasov!

Muzicienii brasoveni merita recunostinta, expunere si o scena doar a lor. Scena din Parcul Central Nicolae Titulescu le este dedicata si timp de 5 zile ii vom (re)asculta pe Fusion Core, Fernet Blues Company, Dalma & The Fliptones , Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons, Nod in Papura, The Citybreakers, Maya, The Teachers, Overblack si Vertigo.

Activitati din Parcul Central Nicolae Titulescu

In timpul zilei, scena din parcul central gazduieste elevii si atelierele muzicale sustinute de Academia de Muzica Soundbox.

Duminica, 13 august incepand cu ora 17.00, toti chitaristii, indiferent de vârsta, sunt invitati sa participe la Intalnirea Chitarelor. Cei prezenti vor interpreta la unison cateva melodii simple dar foarte cunoscute, in fata scenei din Parcul Central.

Cea de-a doua scena din Parcul Central Nicolae Titulescu, FEEL GOOD STAGE, este si in acest an sustinuta de Majorel, iar distractia va fi intretinuta de Vinyl, Rum, Tapas & Wine – VRTW, UNUM, Tupeu Crew si DJ Dex & Guests. Și, pentru ca ne va fi greu sa ne oprim din dans, dupa ora 22.00, in serile de vineri si sâmbăta, petrecerea se muta la Aftar Hours cu UFe si UNUM.

Concerte in gradina la JUNO si reduceri la restaurantele din oras

Tot pentru al doilea an consecutiv, JUNO Wine Garden va gazdui JUNO Stage. In acest an, ne vom revedea aici cu Anamaria Galea si Soul Serenade. In premiera la festival ajunge pe aceasta scena si Aleka & Chris Guilfoyle Duo (Romania/Irlanda).

Brasov Jazz & Blues Festival isi propune sa fie un catalizator al comunitatii locale. In acest an, o parte semnificativa a partenerilor Horeca din oras participa activ la festival, prin diverse activitati. Astfel, pe langa scena din gradina de la JUNO, jam session-urile de la Deanes Irish Pub si after party-urile de la Aftar Hours, posesorii de abonamente sau de bilete la festival au reduceri intre 10% si 20% pe perioada festivalului la locatiile recomandate de festival. Lista locatiilor partenere este disponibila pe www.brasovjazz.ro

Scena principala a festivalului, scena artistilor internationali

Pe scena principala a festivalului, amplasata in Piata Sfantul Ioan din Brasov, se vor desfasura concertele cu artistii internationali. Pe scena vor urca peste 30 de artisti din 9 tari diferite: Sharrie Williams (SUA), Tommy Castro & The Painkillers (SUA), Rita Marcotulli & Luciano Biondini (Italia), Antonio Lizana (Spania), Johnny Rawls (SUA), Lucy Woodward & Soundsville (SUA/DE/IT), Alabama Mike (SUA).

Intrarea la aceste concerte se face pe baza de bilet sau abonament, care sunt disponibile online pe www.biletebrasov.ro sau in timpul festivalului la punctul de info point din Piata Sf. Ioan.

Gospel la Brasov Jazz & Blues Festival

In zilele de 14 si 15 august, ne lasam cuprinsi de energia hipnotizanta a concertului de Gospel al Printesei Gospel Rockin’ Blues – Sharrie Williams (SUA) – de la Bisericile Fortificate din Prejmer si Bod.

Accesul la concertul de la Prejmer se face pe baza de bilet de intrare la Cetatea Prejmer, iar la cel de la Bod pe baza de donatie la biserica.

Filme la Brasov Jazz & Blues Festival

Programul festivalului este completat cu filme pentru intreaga familie in zona special amenajata in Parcul Titulescu, dar si cu filme muzicale, documentare biopics la Cinema Astra: de la viata legendarei Aretha Franklin, la Whitney Houston, Prince, David Bowie, Tina Turner, Ray Charles si pana la Elvis sau Pink Floyd. Intrarea la cinema este libera in limita locurilor disponibile.

In timpul zilei, in zona de cinema special amenajata din parcul central, copiii se vor bucura de un maraton Mickey Mouse si Tom & Jerry, iar seara, aici vor rula filme clasice, de la Top Gun la Dirty Dancing sau Casablanca.

Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului sau pe pagina de pe Facebook.

Ultimele biletele si abonamente pentru concertele din Piata Sf. Ioan sunt disponibile online pe www.biletebrasov.ro.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Brasov Jazz & Blues Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Fanzin, finantat de Consiliul Judetean Brasov si cofinantat de Primaria Municipiului Brasov si de Ministerul Culturii.

Cu sprijinul: Institutului Italian de Cultura Bucuresti, Centrului Cultural German Brasov, Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR)

Partener culinar: Sergiana Poiana Marului
Masina festivalului: Ford
Berea oficiala a festivalului: Bere Czell

Sponsori: Zizin Ape Naturale Minerale, Bilka, Radisson Blu Aurum Hotel Brasov, Farmec, Karpaten Turism, Majorel, Elmas, Elecon, Cotnari, Pepiniera Brazi Argintii.

Parteneri: Cinema Astra, Deane’s Irish Pub & Grill, Juno Wine Garden, Biserica Fortificata Bod, Biserica Fortificata Prejmer, Academia de Muzica Soundbox, Agentia Metropolitana Brasov, Asociatia de Treaba, Swing Dance Academy, Asociatia pentru Instruire in Situatii de Urgenta – USVAR, Comprest, Decat O Duba, Romarg, Voluntariat Brasov, Biletebrasov.ro

Parteneri Media: TVR Cultural, Rock FM, Zile si Nopti, Carturesti, IQads, Spotmedia.ro, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Suplimentul de Cultura, Bookhub, Capital Cultural, Semne Bune, Unica.ro, Happ.ro, Sunete, Infomusic, Festivalism, Traieste Muzica, Biz Brasov, fwdBv, Transilvania Expres, mytex.ro