7 seri de film in ultima saptamana de Cinema in aer liber

Ultima saptamana de Cinema in aer liber, care se desfasoara pe Insula Artelor din Parcul Titan, incheie sezonul de anul acesta si aduce pe marele ecran filme de luni pana duminica, de la ora 20:00: un documentar, trei filme romanesti, trei thrillere si o comedie savuroasa. Accesul la filme este gratuit pentru public iar  programul este:

Luni, 4 septembrie – My journey to Romania – Letter from Timisoara, regia: Florin Iepan, detalii: AG, premiera in Romania 2023, Romania, 62 min.

Sinopsis: Filmul este despre Timisoara vazuta prin ochii norvegianului Christoffer, nepotul celebrului ziarist si scriitor Jahn Otto Johansen care in anii ‘80 a facut o calatorie in Romania si a scris o carte despre tara noastra. Filmul urmareste calatoria lui Christoffer pentru prima data in Timisoara. Christoffer isi propune sa vada ce este Romania astazi dupa 30 de ani de la vizita bunicului si incearca sa inteleaga interactiunea si contributia la viata sociala, politica, economica si culturala din prezent a principalelor etnii din viitoarea capitala culturala a Europei.
Este Timisoara un centru multietnic si multireligios functional, un model de convietuire pentru o Europa a minoritatilor?

Trailer:

Crai nou (2022), regia: Alina Grigore, detalii: N15, premiera in Romania 2022, Romania, 85 min. Premii: sase nominalizari la Premiile GOPO.
Sinopsis: Crai nou urmareste calatoria psihologica a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. In incercarea de a urma studii superioare si a scapa de violenta familiei ei disfunctionale, lrina se transforma din victima in agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie sa o indure. O experienta sexuala ambigua cu un artist, o determina sa lupte impotriva oricarui tip de agresiune si sa-si urmeze scopul de a fugi la Bucuresti.

Trailer:

Marti, 5 septembrie – Nunti, botezuri, inmormantari (2022, Romania, r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, serban Pavlu, Anca Sigartau. Detalii: comedie, 121 min.)

Sinopsis: Cum e sa-ncerci sa castigi un milion de euro si sa te alegi cu un milion de belelele? Nu-ti ramane decat sa incepi sa platesti polite la ocazii festive: nunti, botezuri, inmormantari.

Trailer:

Miercuri, 6 septembrie – Metronom (2022), regia: Alexandru Belc, detalii: AP12, premiera in Romania 2022, Romania, 93 min. Premii: Premiul Un Certain Regard pentru regie la Festivalul de Cannes, 7 nominalizari si 4 premii la Premiile GOPO.

Sinopsis: In timp ce Tiriac si Nastase joaca Finala Cupei Davis impotriva Americii in 1972, doi liceeni se iubesc si scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Europa Libera. Cand el primeste aprobarea sa plece definitiv din tara, impreuna cu familia, ei stiu ca trebuie sa se desparta, dar nu se asteptau ca ultimele zile impreuna sa devina hotaratoare pentru intreaga lor viata.

Trailer:

Joi, 7 septembrie – Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d’État (2022), regia: Thierry de Peretti, detalii: AP 12, premiera in Romania 2022, Franta, 121 min. Premii: Premiul Juriului pentru cea mai buna imagine la Festivalul international de film de la San Sebastian 2021 (Claire Mathon), Unifrance Rendez-Vous Paris, Rendez-Vous With French Cinema – New York.

Sinopsis: Octombrie, 2015. Vama franceza confisca sapte tone de canabis in inima capitalei, Paris. In aceeasi zi, Hubert Antoine, un fost infiltrat de la narcotice, il contacteaza pe Stéphane Vilner, un tanar jurnalist al publicatiei la Libération. El pretinde ca poate demonstra existenţa traficului de stat condus de Jacques Billard, personaj de presa proeminent si ofiter de politie francez de rang inalt. Suspicios la inceput, tanarul jurnalist se scufunda in cele din urma intr-o ancheta care il va duce in cele mai intunecate colturi ale Republicii.

Trailer:

Vineri, 8 septembrie – Jucaria noua / Le nouveau jouet (2023), regia: James Huth, AG, premiera in Romania 2023, Franta, 112 min.

Sinopsis: Sami traieste fericit intr-un cartier din suburbii alaturi de sotia sa, care asteapta un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajeaza ca paznic de noapte intr-un magazin cu produse de lux, detinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franta. De ziua fiului sau, Alexandre, Philippe inaugureaza raionul de jucarii al magazinului si ii spune acestuia ca poate lua orice isi doreste. Alexandre il alege pe Sami drept noua sa jucarie.
Filmul este inspirat de comedia clasica „Le Jouet” din 1976, regizata de Francis Veber.

Trailer:

Sambata, 9 septembrie – Kompromat (2023), regia: Jérôme Salle. Detalii: N15, premiera in Romania in 2023, Franta, 127 min.

Sinopsis: Un diplomat francez care lucreaza in Siberia este arestat pentru detinerea de pornografie infantila si aruncat in inchisoare. Inspirat din fapte reale, filmul urmareste incercarile eroului de a evada, in conditiile in care guvernul propriei tari pare ca l-a abandonat.

Trailer:

Duminica, 10 septembrie – Conspiratie la Cairo / Cairo conspiracy (2022), regia: Tarik Saleh. Detalii: N15, premiera in Romania 2022, Suedia, 126 min. Premii: Nominalizat la Palme d’Or si pentru Cel mai bun scenariu al Festivalul de Film de la Cannes, nominalizat pentru Cel mai bun film strain la Premiile César.

Sinopsis: Un thriller politic plasat in Universitatea Al-Azhar din Cairo, epicentrul puterii in islamul sunnit.
Adam, fiu de pescar, este primul din familia lui care primeste o bursa de studii la Al-Azhar. in prima zi a noului an universitar, Marele Imam se prabuseste si moare in fata studentilor adunati in curtea moscheii. O serie de evenimente il aduc pe Adam in mijlocul luptelor neinduplecate pentru putere, in care sunt implicate serviciile secrete egiptene.

Incercand sa se infiltreze ca spion in intrigile politice de la universitate, Adam este prins intre interesele celor mai mari si reala lui credinta intr-o lume mai buna.

Trailer:

Evenimentul organizat de Primaria Sectorului 3 persevereaza in ceea ce si-a propus de la bun inceput: sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor si sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene.

„Cinema in aer liber” este membru al retelei „Europa Cinemas” si are ca parteneri: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, Zile si Nopti, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Cinefan, filme-carti.ro, movienews.ro.

Detalii despre filme, programul complet si regulament pot fi gasite pe site-ul www.primarie3.ro si www.cinemainaerliber.ro