90 de ani de existenta a Laboratoarelor BOIRON

Laboratoarele BOIRON aniversează 90 de ani de existență. 90 de ani de inovație, 90 de ani dedicați cercetării, sănătății și produselor homeopatice.

Povestea Laboratoarelor BOIRON a început în Franța în anul 1932 când farmaciștii Jean și Henri Boiron, frați gemeni, au început să producă medicamente homeopatice ca răspuns la cererea medicilor care căutau produse de calitate pentru pacienții lor. Astfel a început un riguros proces francez de fabricație a medicamentelor homeopatice, care la acea vreme erau fabricate artizanal chiar de către medici. Au fost ghidați de dorința de a garanta fiabilitatea, eficacitatea și reproductibilitatea acțiunilor acestor medicamente.

Astăzi, după 90 de ani, Laboratoarele BOIRON înseamnă echipamente industriale de ultimă generație, aparate ultrasofisticate proiectate de inginerii Laboratoarelor BOIRON, în colaborare cu companii partenere, pentru a răspunde procesului unic de fabricație a medicamentelor homeopatice: tuburi, doze, monodoze sterile, creme, siropuri etc. Beneficiind în special de cele mai noi tehnologii în materie de software de management și execuție pentru activitățile de producție și control, Laboratoarele Boiron investesc constant în cele mai avansate echipamente pentru a garanta calitatea medicamentelor și capacitatea de producție.

Filosofia Laboratoarelor BOIRON se bazează în mod intrinsec pe respectul față de pacient și față de natură. Homeopatia este o soluție utilă, respectuoasă și durabilă pentru sănătatea oamenilor, a animalelor și a plantelor. De la înființare, Laboratoarele Boiron au dezvoltat constant principiul homeopatiei integrate în medicină, în întreaga lume. Dezvoltarea internațională a fost realizată pas cu pas, ținând cont, de fiecare dată, de contextul de reglementare local.

În România, aniversarea celor 90 de ani a fost marcată printr-un eveniment și o masă rotundă la care au participat representanți ai companiei BOIRON, medici, colaboratori și jurnaliști.

La masa rotundă “HOMEOPATIA ÎN CENTRUL MEDICINEI INTEGRATIVE” au participat:

Dr. Nicolae Fotin – Medic primar epidemiolog
Dr. Raluca Ghionaru – Medic primar medicină de familie, medic formator, coordonator regional AREPMF, consilier departamentul economico-social CMR
Ana Maria Popescu – Scrimer, dublă Campioană Mondială,de 7 ori Campioană Europeană, autoarea cărții pentru copii “En Garde! Fetița cu masca tricoloră”, inițiatoarea proiectului umanitar „Aleargă de ziua ta”
Andreea Raicu – Vedetă de televiziune, autoarea programului “Tu în echilibru cu tine!”, autoarea volumelor “Descoperă-te” și “Secrete aflate pe pielea mea”
Silvia Măinescu – Director general BOIRON România Invitat și moderator eveniment: Sonia Argint – vedetă de televiziune, founder doer.ro

”Începând cu 1992, printr-o directivă europeană s-a realizat, pentru prima dată în Europa, cadrul legal de autorizare și de utilizare a acestui tip de medicamente. În 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană și țara noastră a avut obligația transpunerii actelor normative europene. Prin urmare, în legea 95(Legea sănătății n.r) se găsesc prevederile europene în acest domeniu legate de acest subiect. Pașii de autorizare sunt aceeași ca la orice alt medicament alopat. Sunt capitole care abordează medicamentele alopate, medicamentele homeopate, medicamentele de utilizare tradițională și alte clasificări atunci când vorbim de medicamente. (Producătorul n.r) trebuie să depună o documentație care să certifice calitatea de la materia primă, de la substanțele de bază, de la etapele intermediare de fabricație, siguranță, aspectele toxicologice, dar și mecanismele prin care se realizează monitorizarea ulterioară punerii pe piață.” a adăugat dl. doctor Nicolae Fotin.