Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Andi Vasluianu, Monica Barladeanu si Cosmin Nedelcu (Micutzu) in "Taximetristi", o comedie inspirata de viata de noapte a Bucurestiului

Filmarile la “Taximetristi”, cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, au inceput saptamana trecuta.

Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu acelasi nume, aflate in repertoriul teatrului Apollo 111 din 2018. Filmarile au loc in Bucuresti pana la mijlocul lunii octombrie, filmul ajungand in cinematografele din toata tara pe 3 februarie 2023.

Din distributie fac parte Alexandru Ion (“Portretul luptatorului la tinerete”, “Las Fierbinti”), Ronaldo Matsangos (“Hartia va fi albastra”, “Sieranevada”), Maria Popistasu (“Marti dupa Craciun”, “Intregalde”), Victoria Raileanu (“Vlad”), Monica Barladeanu (“Despre oameni si melci”, “Moartea domnului Lazarescu”, “Closer to the Moon”), Andi Vasluianu (“Sieranevada”, “Umbre”, “Despre oameni si melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu aparitii speciale sunt prezenti Adrian Nicolae (“Lumea e a mea”, “Mia isi rateaza razbunarea”) si rapperul Spike.

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investitii de film din Romania, alaturi de Tangaj Production si Avanpost Media. La fel ca in cazul piesei de teatru, scenariul filmului este semnat de Bogdan Theodor Olteanu impreuna cu Adrian Nicolae.

“In scenariul filmului am incercat, impreuna cu Adrian Nicolae, sa conservam tot ceea ce a fost bun in piesa de teatru. Ca personajele au mult umor, dar acesta nu e niciodata gratuit. Ca exista o dramaturgie riguroasa, iar sursa de inspiratie este viata Bucurestiului si nu clisee copiate din filme americane. Pariul nostru e ca se poate face film de public si fara misoginie, homofobie si glume proaste. Sunt convins ca spectatorii vor rade si vor empatiza cu Lica si Liviu, vor fi alaturi de ei in toate reusitele si ghinioanele lor.”, declara regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Un film despre povestile lui Lica si Liviu, doi taximetristi prinsi in valtoarea vietii de noapte a Bucurestiului

In film calatorim prin Bucuresti impreuna cu Lica si Liviu, doi taximetristi care in cursul unei singure nopti se intersecteaza cu tot felul de clienti. Ar trebui sa fie o noapte obisnuita insa se dovedeste una plina de suspans. Prin masinile lor trec tineri care merg la party-uri, DJ, interlopi, prezentatori TV, etc.

Toate aceste calatorii ajung sa aiba un impact neasteptat in viata lor. Lica, jucat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care stie cum e treaba cu viata, cu traficul, cu politica si cu incalzirea globala, el este soferul care da geamul jos si urla la masina de langa.

De cealalta parte, Rolando Matsangos, in rolul lui Liviu, este un taximetrist de conjunctura, care este permanent in cautarea unui job mai bun. Liviu te duce in tacere pana la destinatie si isi cere scuze daca vorbeste la telefon. Nu se supara cand nu mai ai bani de bacsis si te primeste in masina fara sa intrebe unde mergi sau fara sa-ti dicteze pretul de pornire.

Filmul “Taximetristi”

Premiera: 3 februarie 2023
Regizor: Bogdan Theodor Olteanu
Scenariu: Bogdan Theodor Olteanu si Adrian Nicolae
Distributia: Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistasu, Victoria Raileanu, Monica Barladeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Madalina Stoica, Ana Maria Guran, Nicoleta Hancu, Carol Ionescu, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Stefania Circu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboaca, Adrian Nicolae, Spike
Director de imagine: Marius Apopei
Scenografie si costume: Alexandra Panaite
Productia: Bold Film Studio alaturi de Tangaj Production si Avanpost Media
Distribuitor: Forum Film Romania