Alpha Bank Romania sustine concertul pianistului de renume mondial Steve Barakatt

• Evenimentul are loc în 11 februarie 2023, la Ateneul Român din Capitală;

• Concertul din România face parte din turneul mondial Néoréalité și este o producție susținută de Alpha Bank România, partener al acestui eveniment.

După lansarea celebrului său album, “Néoréalité”, compozitorul și pianistul de renume internațional, canadianul Steve Barakatt, va prezenta la București, în 11 februarie a.c., turneul mondial Néoréalité. În luna iubirii, în premieră pentru publicul larg din România, Barakatt va susține un concert unic la Ateneul Român.

Evenimentul din București face parte din turneul internațional Néoréalité și este o producție Rainbow Bridge Story Ltd. din Hong Kong, realizată în parteneriat cu Societatea Muzicală din România, Ambasada Canadei în România și susținută de Alpha Bank România. Concertul din Capitală are loc înainte de concertul extraordinar pe care artistul canadian îl va susține la Carnegie Hall, în New York (SUA), în 18 martie a.c.

În cadrul evenimentului susținut la Ateneul Roman, în preajma Zilei Sfântului Valentin și a Dragobetelui, Steve Barakatt va oferi o călătorie muzicală magnifică prin cele mai apreciate compoziții ale sale.

“Sunt foarte fericit să ofer acest cadou muzical publicului din București, îndeosebi în acestă lună dedicată dragostei – sărbătorită la nivel internațional, dar și local. Compozițiile mele sunt calde, autentice și sunt inspirate din influențele mele eclectice. Sper să inspir visare și speranță celor prezenți în sala de concert. Avem nevoie să găsim, zilnic, cât mai multe motive să zâmbim și să ne reinventăm, indiferent de provocările acestor vremuri”, declară Steve Barakatt.

“Suntem onorați să fim susținători ai acestui eveniment extraordinar, dedicat în premieră publicului din România. Susținem evoluția prin cultură și alegem să sprijinim artiștii talentați care transmit emoții și mesaje cu impact prin tot ceea ce fac”, precizează Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România.

Canadianul va susține un concert solo de pian de clasă mondială, cu mai multe compoziții de pe cel mai recent album al său, un best-of din lansările anterioare, dar și unele dintre cele mai cunoscute imnuri pe care le-a compus. Imnul UNICEF, care a fost lansat în premieră de la Stația Spațială Internațională în 2009, va fi unul dintre momentele simbolice și emoționante ale acestui eveniment, deoarece va fi interpretat în direct de către compozitorul său.

Cei care doresc să-l asculte live pe artist, în premieră, pe scena Ateneului Român din București, pot achiziționa bilete în format electronic, exclusiv de pe www.iabilet.ro.

###

Despre turneul mondial Néoréalité

Turneul internațional Néoréalité, susținut de Steve Barakatt, este prezentat în mai multe orașe din Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. „Néoréalité este despre crearea unei lumi paralele. Procesul de creație pentru Néoréalité a fost ca o lungă călătorie pe tărâmul imaginației. O căutare a unui scop”, a precizat Steve Barakatt despre albumul Néoréalité, lansat la nivel global de Universal Music.

Despre Steve Barakatt

Originar din Québec City, Canada, Steve Barakatt a câștigat recunoaștere internațională remarcabilă pentru sutele sale de producții cu muzicieni de top, mari case de discuri și studiouri de înregistrări renumite din întreaga lume (Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat).

Timp de mai bine de trei decenii, Barakatt a prezentat peste 500 de spectacole live, în cele mai emblematice locații din lume. Muzica lui a făcut parte din numeroase evenimente televizate, inclusiv Marele Premiu F1 din Monaco și Cupa Mondială FIFA. Compozițiile sale notabile includ imnul internațional pentru UNICEF (organizație pentru care a fost ambasador timp de 10 ani), Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité și multe altele.

În 2020, Steve Barakatt a devenit artist Universal Music MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord).

A vandut mai mult de 5 milioane de albume și are peste 200 de milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube.

Mai multe informații despre Steve Barakatt puteți accesa aici: linktr.ee/stevebarakatt

Media Link: www.youtube.com/watch?v=aZVRSpq6LTc