Arhiva ZET - Adolescentii ne spun cum arata problemele din viata lor, prin muzica

Care-i faza cu muzica, adolescentii, societatea? La aceste intrebari isi propune sa raspunda Arhiva de Sunet in noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alaturi Asociatia Minitremu si Studiourile Ferentari, ce exploreaza rolul muzicii in viata noilor generatii, din perspectiva adolescentilor si tinerilor din Timisoara si Bucuresti.

Discutiile din jurul traditionalului scandal local de august – de data asta, a fost randul lui Emil Gabriel aka Gheboasa sa devina tinta si pretext – au oferit prologul. Primul episod din Arhiva ZET, „O lume minunata”, disponibil deja pe YouTube, Spotify, Google si Apple Podcasts, aduce la un loc opinii ale adolescentilor despre ce inseamna pentru ei acest caz, dar si contextul sau – cum a reverberat in media si social media si cum s-au contaminat adultii de o forma de „nebunie” colectiva.

In celelalte episoade, Arhiva de Sunet va mixa alte teme importante, punctate de reactiile adolescentilor implicati in proiect la functia sociala a muzicii, relatiile cu parintii si cu scoala, presiunile si normele sociale, comunicarea si lipsa ei etc.

Un eveniment organizat sub umbrela Arhivei ZET va avea loc pe data de 15 septembrie – este vorba de un concert care ii va avea pe afis pe RAVA, HVNDS si o artista de noua generatie din Serbia, Bejbi Motorola, la Iulius Gardens (Iulius Mall) din Timisoara. Intrarea va fi libera.

Cele 10 episoade ale documentarului sunt parte a unui proiect cultural destinat generatiilor tinere.

Proiectul face parte din programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a culturii in anul 2023” si este finantat prin Programul Inside, derulat de Centrul de Proiecte Timisoara.

Parteneri media: Radio Timisoara, Vice, Zile si Nopti, Happ.ro, Spotmedia, IQads, AIVI Media Hub, Metropotam, Revista Golan.

Parteneri: Asociatia Minitremu, Studiourile Ferentari, Iulius Town Timisoara

Links:
Arhiva de Sunet:
www.facebook.com/arhivadesunet
www.instagram.com/arhivadesunet/?next=%2F
www.youtube.com/@ArhivadeSunet
open.spotify.com/show/3lvQALsUXcx3Yjljk0cViJ
podcasts.apple.com/ro/podcast/arhiva-de-sunet/id1543531461

Arhiva Live: concert RAVA, HVNDS, Bejbi Motorola
Vineri, 15 septembrie, Iulius Gardens (Iulius Town Timisoara)

BEJBI MOTOROLA este o supernova electro din Belgrad, Serbia. Muzica ei poate fi caracterizata ca fiind techno rap si electropop. De la primul sau single, „Faraoni”, aparut in 2022, a facut valuri in culturile alternative locale. Si-a lansat recent primul album, Povilenela, si vara asta a cantat la o multime de festivaluri, aducand o noua energie pe scena neo-rave din Serbia. Vocea colorata, interpretarea energica si ritmurile electronice dure sunt cele ce o fac sa straluceasca.

HVNDS este o formatie infiintata in 2016, an in care a debutat cu piesa „Turn On”. Single-ul a intrat instantaneu in heavy rotation, la fel ca si urmatorul release, „Home”. Anul 2022 a adus lansarea unei piese alaturi de RAVA si Killa Fonic, „Vin viu, plec mort”, care a rupt barierele dintre trap si metal. Concertele sunt punctul forte al trupei, asa ca pregatiti-va pentru un show incandescent.

RAVA e unul dintre cei mai importanti artisti ai scenei trap din Romania, succesul sau venind inca de la lansarea primului single, „Giulesti Crangasi”. A avut colaborari cu artisti esentiali ai genului in Romania, precum Nane, Killa Fonic, Satra B.E.N.Z., Azteca, dar si cu muzicieni din alte arii sonore, ca The Motans, Macanache si Roxen. De la strazile orasului pana la studiourile de inregistrare, RAVA isi transpune viata si povestea in versurile pieselor sale.