Armata Salvarii Romania primeste donatii de haine si jucarii in containerul special din Veranda Mall

Începând cu luna aprilie, Armata Salvării România a amplasat în incinta Veranda Mall un container pentru donații de haine și jucării, în cadrul campaniei “Dă viață bunurilor tale!”.

Hainele vechi sau nepurtate, pe care mulți dintre noi le avem în dulap, pot să ajungă la persoane aflate în dificultate, care au cu adevărat nevoie de ele. Inițiativele care au la bază reutilizarea articolelor vestimentare aduc beneficii comunității dar și mediului, prin reducerea impactului pe care industria textilă îl are asupra planetei.

Armata Salvării România, în parteneriat cu Veranda Mall, invită locuitorii Bucureștiului să se alăture proiectului “Dă viață bunurilor tale!”. În cadrul campaniei, demarată în luna aprilie, pot fi donate articole pentru adulți și copii – haine, încălțăminte, jucării, de care nu mai ai nevoie, dar sunt încă în stare bună și pot începe o viață nouă. Toate produsele vor ajunge la persoane aflate în dificultate, copii și persoane adulte.

Acest container de donații haine din Veranda este amplasat la intrarea dinspre parcare, situată la nivelul 0B. Donațiile se pot face în fiecare zi, în programul de funcționare al centrului comercial din zona Obor – de luni până duminică între orele 07:00 – 22:00.

Pentru a dona articolele tale, este nevoie să urmezi 4 pași simpli: să te asiguri că sunt curate, în stare decentă, ambalate într-o sacoșă sau un sac, la care ai atașat o etichetă. Aceasta trebuie să conțină câteva detalii orientative, de exemplu – fată, 9 ani, mărime 38, pentru a ajuta echipa Armatei Salvării care face selecția și distribuția pachetelor. ONG-ul își propune să colecteze lunar 500 kg de haine prin intermediul containerului, iar campanie se derulează și în alte orașe.

“Campania Dă viață bunurilor tale! încurajează donarea de haine pentru sprijinirea persoanelor din categorii vulnerabile și promovează, în același timp, o atitudine responsabilă și conștientă față de mediul înconjurător. Donațiile se fac ușor, direct în containerul amplasat în Veranda Mall, iar de acolo vor fi preluate de echipa noastră. Colectăm anual în jur de 20 tone de haine la nivelul României, care sunt sortate și distribuite celor care au nevoie de susținerea noastră”,  a spus Ionel Sandu, Lider Divizional Armata Salvării România.

Conform unui studiu realizat la inițiativa World Vision Romania, lipsa containerelor speciale pentru colectarea selectivă este identificată de 8 din 10 persoane ca fiind principala problemă pe care o întâmpină atunci când vor să-și recicleze sau doneze hainele vechi. Cele mai potrivite și sustenabile soluții pentru îmbrăcămintea veche sunt donația (80%), urmată de reciclare (74%) și recondiționarea hainelor uzate pentru a putea fi repurtate (53%), indică același studiu.

Apariția acestui nou punct de colectare de haine vine să completeze lista de opțiuni responsabile pentru societate și mediu, pe care centrul comercial din sectorul 2 al capitalei le pune la dispoziția comunității, cu sprijinul partenerilor săi.

“Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Armata Salvării și oferim comunității această opțiune de a da mai departe din lucrurile lor, către cei cu posibilități limitate. Este suficient să aruncăm o privire în dulap și vom găsi cu siguranță câteva piese nepurtate de ceva vreme, unele chiar cu  etichetă, sau jucării de care cel mic nu mai este interesat, toate acestea pot fi donate în cadrul campaniei. De altfel, avem în derulare și alte programe de reciclare a textilelor, indiferent de starea acestora sunt colectate în cadrul magazinului aparținând marelui lanț suedez de fashion.”  a declarat Oana Boiangiu, Senior Marketing Coordinator Veranda Mall.