Astenia de primavara isi face simtita prezenta? Afla cum iti poti recapata energia

Odata cu venirea primaverii, corpul nostru sufera diverse schimbari si astfel el trebuie sa faca trecerea de la rece la cald, dar mai ales sa se obisnuiasca cu ziua mai lunga. 

Zilele de primavara cer energie mai multa, de aceea de multe ori organismul nostru nu face fata, iar noi trebuie sa-l ajutam. Perioada adaptarii la aceasta schimbare sezoniera se numeste astenie de primavara. Organismul poate ajunge lipsit de forta si de vitalitate din cauza deficientelor alimentare deoarece iarna se consuma alimente conservate, acestea avand un aport redus de vitamine si saruri minerale.

Iata care sunt remediile atunci cand simti ca nu mai ai energie:

1. Evita stresul cu ajutorul plantei Rhodiola
Planta Rhodiola este un produs natural din plante, netoxic, care are un efect normalizator fiziologic. Rhodiola este utila atat pentru organism, cat si pentru minte, aceasta combatand efectele negative provocate de stres. Ajuta organismul sa se adapteze stresului prin scaderea sau prevenirea modificarilor hormonale, care sunt provocate de tensiunile acumulate de-a lungul timpului.

Incearca sa nu-ti iesi din rutina zilnica sau saptamanala. Impartirea activitatii iti poate ajuta organismul sa se adapteze mai repede schimbarilor. Nu iti depasi limitele in aceasta perioada deoarece risti sa ajungi lipsit de energie. Orice schimbari bruste ale activitatii tale pot fi primite de corpul tau ca fiind un stres in plus. Activitatea calculata din timpul zilei minimizeaza stresul suplimentar al organismului, iar in acest fel corpul se va obisnui mult mai repede cu schimbarea anotimpului.  Daca te simti lipsit de energie poti incerca Rhodiola, de la Equilibra. Acesta este un supliment alimentar, bogat in magneziu, rhodiola si sunatoare. Florile de sunatoare sunt cunoscute si sub denumirea de florile bunei dispozitii , caci ajuta la functionarea normala a sistemului nervos, induce siguranta de sine, relaxarea, dorinta si capacitatea de comunicare.

2. Mananca sanatos si include in dieta ta planta Aloe Vera
Incepand cu aceasta perioada, poti introduce in dieta ta verdeturile de sezon. Acestea imbunatatesc imunitatea si sunt bogate in vitamine. De exemplu salata verde contine vitamine si saruri minerale benefice organismului. Fructele si legumele iti ofera cantitatea de vitamine de care organismul tau are nevoie in aceasta perioada si astfel poti evita problema asteniei de primavara. Planta Aloe ajuta la stimularea sistemului imunitar. Avand in vedere stresul acumulat zi de zi, este bine sa-i oferi un impuls sistemului tau imunitar. Polizaharidele din sucul de aloe vera stimuleaza macrofagele, care sunt celule albe ale sistemului imunitar, care lupta impotriva virusilor. De multe ori lipsa de vitalitate este cauzata de lipsa rezervelor de vitamine din organism. Stimulatorii de energie primara, cum ar fi vitaminele D si C depind de disponibilitatea fructelor si a legumelor, iar de obicei iarna se consuma mai putine vitamine decat primavara. Poti opta pentru un produs natural, cum ar fi Aloe Vera Integral, de la Equilibra, care iti va asigura revitalizarea si regenerarea intregului organism. Gelul de Aloe este cunoscut din antichitate si utilizat pentru calitatile vindecatoare si reintineritoare deosebite pe care le are.

3. Practica sport
Poti iesi la alergat sau poti merge la o simpla plimbare. Chiar si 15 minute de expunere a pielii la soare, ii poate oferi organismului tau o cantitate adecvata de vitamina D, benefica pentru a doua zi. Exercitiile fizice si vitamina D sporesc nivelul de energie. Miscarea este o modalitate buna de a-ti stimula energia interioara si de a-ti linisti mintea. Poti apela la suplimentul concentrat lichid Energia Piu, de la Equilibra, pentru a obtine un plus de energie fizica si mentala. Acesta contine vitamina B6 si vitamina C. Ambele vitamine contribuie la metabolismul energetic, la buna functionare a organismului, la reducerea oboselii si a stresului . Vitamina B6 contribuie la metabolismul energetic, functionarea sistemului nervos, metabolismul glicogenului si al proteinelor. Formula este imbogatita cu ginseng, guarana si kola.

Suplimentele alimentare de la Equilibra, o dieta sanatoasa si exercitiile fizice te pot ajuta sa scapi de astenia de primavara. Important este ca in aceasta perioada sa ii oferi organismului tau toate vitaminele de care acesta are nevoie.

Pentru mai multe detalii sau pentru comenzi te asteptam pe site-ul nostru www.bioelemente.ro.