Azi incepe cea de-a opta editie a ASIA Fest, in Parcul National din Bucuresti

Azi incepe cea de-a opta editie a Asia Fest, primul festival din Europa Centrala si de Sud-Est care promoveaza culturile si gastronomia tarilor asiatice.

Evenimentul va avea loc intre 24 – 26 septembrie, in Parcul National din Bucuresti iar intrarea pentru public este libera.
    
Festivalul propune o noua calatorie pana in cele mai indepartate colturi ale marelui continent iar iubitorii de cultura, atat traditionala, cat si contemporana, vor putea experimenta indepartata Asie in 3 zile de spectacole, filme, bucatarie traditionala asiatica, ateliere, expozitii si multe surprize pentru toata familia.
    
In cadrul ceremoniei de deschidere a Asia Fest vor lua cuvantul Dl. primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, D-na Lee Soojin, Prim Secretar al Ambasadei Republicii Coreea de Sud in Romania, Dl. Tiberiu Halita, Casa Romano-Chineza, Dl. serban Georgescu, Coordonator al Departamentul de Studii Romano-Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane, Roxana Vladut, reprezentant al Shanghai Wushu si al Institutului de Arta Euro-Asiatic si Andrei Constantinescu, coordonatorul concursului de Cosplay din cadrul Asia Fest.
    
Programul primei zile de eveniment va include recitaluri de muzica, o demonstratie de ceremonie coreeana a ceaiului prezentatata de Asociatia Culturala Nan Kibun, o demonstratie de gatit preparate asiatice cu chef John Menumorut si proiectia filmului Calatoria lui Chihiro, parte a retrospectivei Hayao Miyazaki, organizata impreuna cu KINOdiseea – Festivalului international de film pentru publicul tanar.
    
Pe durata celor trei zile de eveniment, publicul bucurestean va putea vedea pe scena Asia Fest bine-cunoscuta prezentare a costumelor traditionale asiatice, pe 25 septembrie si mult-asteptatele concursuri de Cosplay si K-Pop, pe 26 septembrie, alaturi de concerte ale artistilor romani si internationali, momente de muzica si dansuri atat traditionale, cat si contemporane, fragmente din spectacole si demonstratii de ceremonia ceaiului si de gatit specialitati asiatice alaturi de chefi renumiti.
    
Programul complet este disponibil pe site: asiafest.eu.
    
In zona de food, gurmanzii vor putea incerca preparate traditionale dar si experimente gastronomice exclusiviste, iar vizitatorii vor putea gusta la propriu India, Turcia, Coreea de Sus, China si Japonia si vor putea descoperi gastronomia asiatica dincolo de sushi, pachetelele de primavara si puiul Shanghai, intr-o explozie de savori si arome si vor putea gusta lichior si bere japoneza.
    
Vedeta acestei editii este mancarea favorita a personajului Naruto, din anime-ul cu acelasi nume, care contine Narutomaki, emblema pe care personajul o poarta intotdeauna. Un alt deliciu ce va fi prezentat la Asia Fest este un preparat indian pe care Chef John Menumorut, l-a reinterpretat, o rulada de pui cu caju tikka masala, cu orez, ulei de coriandru si jeleu de caise. Nu vor lipsi nici bucatariile turceasca, cu istoricul cig kofte, baclavale sau cataif si coreeana, cu faimoasele kimbap, mandu, bulgogi, mochi sau kimchi .  
    
La standurile din expozitia de servicii si produse pasionatii vor putea gasi condimente, sosuri, ceaiuri si alte ingrediente pentru acasa, alaturi de cosmetice coreene, manga, carti, decoratiuni si bijuterii de inspiratie asiatica.

Spatiul de ateliere reuneste si anul acesta sesiuni de caligrafie japoneza, coreeana si araba, tatuaje cu henna, origami si ikebana, manga si machiaj cosplay dar si demonstratii de imbracare a kimono-urilor japoneze si sari-urilor indiene.
    
Cea de-a opta editie a Asia Fest aduce o retrospectiva organizata impreuna cu KINOdiseea – Festivalului international de film pentru publicul tanar, ce il omagiaza pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora dintre cele mai iconice animatii ale tuturor timpurilor. Astfel, pe marele ecran din aer liber, in Parcul National, se vor vedea lungmetrajele de animatie SPIRITED AWAY/ Calatoria cu Chihiro (24 septembrie), MY NEIGHBOR TOTORO/ Vecinul meu, Totoro (25 septembrie) si indragitul PONYO (26 septembrie).
    
Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie.

Programul pe www.asiafest.eu si pe pagina de Facebook Asia Fest.

Accesul in spatiul de eveniment se face cu respectarea masurilor in vigoare, de protectie impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 si este conditionat de efectuarea triajului observational, de furnizarea datelor personale in cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar si de prezentarea unuia dintre urmatoarele documente: dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2, care sa releve faptul ca au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada ca persoanele care doresc sa participe la eveniment se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2. Testarea rapida se poate face la fata locului, la standurile autorizate (Crucea Rosie, Clinica Primed si Hope&Care), aflate la intrarea in zona de eveniment, iar costul testarii este de 35 lei.

Este obligatoriu ca toti participantii la eveniment, inclusiv publicul vizitator sa poarte corect masca de protectie, iar in zona festivalului se va pastra distanta de minim 1,5m intre toti participantii.

Numarul MAXIM de persoane ce pot participa concomitent la activitati din cadrul festivalului este de 2500, daca rata de infectare este de pana la 3% si de 1000 de persoane, daca aceasta este intre 3% si 6%. Organizatorii isi rezerva dreptul sa opreasca intrarea in zona de activitati, pentru o perioada de timp, pana la eliberarea spatiului.

Parteneri: Kikkoman, Asahi Beer, Japanos.

Parteneri culturali: Ambasada Republicii Koreea la Bucuresti, Casa Romano-Chineza, Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru”, Centrul de Studii Romano-Coreene, Asociatia Haramitchi RO, Tenshin, Asociatia Culturala Sarang Hanguk, Asociatia Culturala Nan Kibun, Discover Korea, Centrul Cultural European Romano-Panarab, Indra Dance Academy, Institutul de Arta Euroasiatic, Shanghai Wushu, Institutul Confucius, Centrul Cultural Yunus Emre, Activ Random.

Parteneri media: Magic FM, AGERPRES, Click!, Click! pentru femei, Catavencii, Hayat, Spotmedia, IQads, PRwave, Iqool, bucataras.ro, gustos.ro, culinar.ro, retete-culinare.ro, acasa.ro, Catchy, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Bookblog, 4arte, inoras.ro, Cotofana Urbana, Fashion8, Munteanu, SMARK.