Balkanik Festival lanseaza seria de petreceri DESCANTEC!

Balkanik – World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera sa unica, artistii inediti pe care publicul are ocazia sa ii descopere, spiritul incluziv si caracterul de melting pot cultural pentru comunitatile din Bucuresti, lanseaza seria de petreceri DESCANTEC!, ce vor avea loc o data pe luna, in Bucuresti, si vor aduce pe scena artisti dintre cei prezenti la Balkanik Festival, dar si alti muzicieni din tara si din strainatate.

Primele evenimente anuntate vor avea loc pe 1 decembrie, cu TARAF DE CALIU, si in noaptea de Revelion, cu PAULINA.

Primul DESCANTEC va avea loc pe 1 decembrie, odata cu venirea iernii. Canta si descanta la nJoy Club & Garden (club si terasa, sos. Mihai Bravu nr. 223 ) TARAF DE CALIU (live), impreuna cu Ligia Kesisian, poeta si curatoarea Balkanik Festival, (DJ set balcanic, world music si disco) si producatorul de film si fondatorul festivalului Daniel Mitulescu (DJ set world music si lautaresc).

Fostii membri de la Taraf de Haïdouks, premiati in 2002 cu Premiul BBC World Music pentru cea mai buna trupa din Europa si Orientul Mijlociu, s-au reunit sub numele Taraf de Caliu si vor incanta publicul in prima zi de iarna pe scena Balkanik Festival #Descantec, alaturi de Viorica Rudareasa. Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generatie de lautari autentici care fac cunoscuta, in intreaga lume, traditionala muzica lautareasca specifica sudului Romaniei. De cativa ani, acesti artisti talentati au revenit in atentia publicului meloman, participand la evenimente culturale de prestigiu din intreaga lume.

Muzica, mancare la ceaun si bucurie va asteapta pe 1 decembrie in cel mai nou spatiu deschis in Piata Muncii – nJoy Club & Garden (sos. Mihai Bravu nr. 223).

Biletele sunt disponibile aici, la pretul de 80 lei + taxe: www.iabilet.ro/bilete-balkanik-festival-91227

Copiii cu varsta de pana la 9 ani (inclusiv) se bucura de intrare libera si de loc de joaca in gradina. Pe 29 si 30 noiembrie, pe site-ul www.iabilet.ro, este activa promotia de 4 bilete + 1 gratuit, pentru evenimentul de pe 1 decembrie.

Eveniment Facebook 1 Decembrie: fb.me/e/1GNs7SLyx

Al doilea DESCANTEC incepe pe 31 decembrie, la 20:00 si anunta un Revelion memorabil, cu muzica live, cu un concert PAULINA, impreuna cu trupa live, si DJ seturi ale Ligiei Kesisian si Daniel Mitulescu, plus alte surprize care vor fi anuntate pe parcurs.

PAULINA a urmat lectii de pian, de canto si de vioara, insa este tipologia de artista care se lasa ghidata de intuitie. Crescuta printre casete, aproape de lautari si oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicieni in cadrul careia a invatat sa iubeasca viata prin arta, printre metalisti si printre lautari. Prin intreaga lume, Paulina cauta frumusetea din neconventional, cu inocenta si blandete. Paulina a devenit cunoscuta odata cu lansarea pieselor „Fetita ta de milioane”, „Bucuresti” sau „Cantec de dor”, compuse in stilul de inceput al anilor ’90.

Biletele pentru Revelion sunt disponibile aici, la pretul de 139 lei + taxe: www.iabilet.ro/bilete-balkanik-festival-92262
Eveniment Facebook Revelion: fb.me/e/55EnJu7dm

Pentru a ramane la curent cu noutatile, precum si cu urmatoarele evenimente organizate de Balkanik Festival, urmareste paginile: www.instagram.com/balkanik_festival & www.facebook.com/balkanikfestivalro

Balkanik Festival este un eveniment care si-a propus, inca de la prima editie, sa aduca impreuna comunitatile, sa promoveze incluziunea, intelegerea si acceptarea altor culturi, prin muzica si alte arte.