Balkanik Festival - trei zile si nopti de muzica, bucurie si descoperiri la Gradina Uranus, intre 9 si 11 septembrie

Intre 9 si 11 septembrie, Balkanik – World Music Festival, unul dintre cele mai indragite evenimente din Bucuresti, se intoarce la Gradina Uranus, cu 3 zile de concerte, targ de mestesugari, bucatarii internationale, de la preparate la ceaun la delicii libaneze, ateliere, activitati pentru copii si multe alte descoperiri.

Balkanik Festival este un eveniment care si-a propus, inca de la prima editie, sa aduca impreuna comunitatile, sa promoveze incluziunea, intelegerea si acceptarea altor culturi, prin muzica si alte arte.

Artistii care vor urca pe scena festivalului in aceasta toamna sunt ONUKA (Ucraina), BABA ZULA (Turcia), ORANGE BLOSSOM (Franta), BUBLICZKI (Polonia), MESZECSINKA (Ungaria), TARAF FLAMENCO (Romania-Argentina), SURORILE OSOIANU (Republica Moldova), IARBA FIARELOR (Romania), si un proiect special, ORIENTAL SESSION (Romania).

Festivalul isi deschide portile vineri, la ora 16:00, intr-o atmosfera de poveste, in natura urbana din centrul Bucurestiului, cu un targ mestesugaresc, bucatarii traditionale si reinterpretate, ateliere si multe alte bucurii. Sambata si duminica, Gradina Uranus este pregatita sa primeasca publicul incepand cu ora 12:00.

Vineri, 9 septembrie:

16:00 – Targ, delicii, ateliere
17:30 – IARBA FIARELOR (Romania)
19:30 – SURORILE OSOIANU (Republica Moldova)
21:30 – ONUKA (Ucraina)
23:00 – Afterparty langa Turnul de apa

Sambata, 10 septembrie:

12:00 – Targ, delicii, ateliere
17:15 – ARSEN PETROSYAN QUARTET (Armenia)
19:15 – BUBLICKZI (Polonia)
21:30 – ORANGE BLOSSOM (Franta)
23:00 – Afterparty langa Turnul de apa

Duminica, 11 septembrie

12:00 – Targ, delicii, ateliere
15:30 – ORIENTAL SESSION (Romania)
17:15 – TARAF FLAMENCO (Romania-Argentina)
19:15 – MESZECZINKA (Ungaria)
21:30 – BABA ZULA (Turcia)

Gradina Uranus, care gazduieste faimosul turn de apa proiectat de Anghel Saligny, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din Bucuresti, este unul dintre putinele spatii care au supravietuit din vechiul cartier Uranus, demolat in vremea dictaturii comuniste, pentru construirea Casei Poporului. Balkanik Festival se intoarce acasa, in aceasta mare gradina din centrul Bucurestiului, un spatiu magic care a gazduit primele 6 editii, inainte ca evenimentul sa se mute, vreme de doi ani, la Gara Regala Baneasa. Pe langa concerte, atmosfera va fi completata de un targ mestesugaresc, bucatarii internationale cu preparate traditionale si reinterpretate, scenografii la intersectia dintre Est si Vest, urban si rural.

In cadrul targului mestesugaresc, activitatile sunt oferite de Vatra de la Bisoca, Mesteshukar Butiq (atelier de ceramica al designerului Inayeh Khalid), Vatra Mesterilor si Creatorilor de Patrimoniu (sculptura, ceramica, pictura, tesut cu par de capra), Recicleta, Adopta un copac si multi altii.

Abonamentele pentru Balkanik Festival sunt acum disponibile la pretul de 75 lei, pana pe 1 septembrie, la 23:59. Urmatorul val de preturi va aduce abonamente la 125 lei pentru cele trei zile de festival. Acestea pot fi achizitionate din retelele Iabilet, Entertix, Bilete.ro, Livetickets si Eventbook. Biletele pe zile, in limita disponibilitatii, vor vor fi disponibile doar la intrarea in festival, la pretul de 75 lei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, HIT Music Channel, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, LIFE.ro, Vice, Observator Cultural, Propagarta, CVLTARTES, The Romania Journal, BestMusic, InfoMusic, Utopia Balcanica, Munteanu.

Balkanik Festival este organizat de Asociatia Culturala Metropolis si The Fresh, finantat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural si de Tineret „Stefan Iordache”*, co-finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in cadrul Programului „Bucuresti afectiv 2022”**, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, Institutului Francez, Institutului Goethe, Uniunii Armenilor din Romania, Institutului Polonez.

* Proiect finantat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache, prin programul de finanţare nerambursabila in anul 2022, in baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general”.
**„Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Primariei Municipiului Bucuresti sau ARCUB.