Bornele Push-in asigura o economie de timp de 50% fata de conexiunile cu suruburi

Un studiu realizat de Eaton demonstrează că tehnologia Push-in este considerabil mai eficientă, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și din cel al economiei de timp.

În plus, se estimează că această tehnologie va deveni standardul industriei în viitor.

Un studiu amplu realizat de Eaton, în colaborare cu Hanseatic Power Solutions (HPS), producător de tablouri și sisteme de comandă, și I²PS, laborator independent de testare, a demonstrat avantajele nete pe care tehnologia Push-in le oferă utilizatorilor comparativ cu soluțiile clasice ale bornelor cu șurub sau cu arc. Tehnologia Push-in aduce economii de timp și de costuri în toate etapele ciclului de viață al tabloului.

Soluția constructivă a bornelor Push-in permite asamblarea fără unelte (dacă se utilizează conductori rigizi sau conductori ce au capete de conductor tratate), asigurând totodată o fiabilitate crescută comparativ cu opțiunile existente pe piață.

Avantajele tehnologiei Push-in vin din soluția constructivă dezvoltată de Eaton [Pls check daca e corect]care permite, în cazul conectorilor rigizi sau al celor care au capetele tratate, conectarea cu o singură mână, fără a utiliza vreo unealtă. Pentru a testa eficiența acestei soluții, HPS a înregistrat timpul necesar pentru angajații proprii de a conecta 100 de puncte de borne utilizând borne cu șurub, cu arc și Push-in. Rezultatele au arătat o economie de timp de 50% a tehnologiei Push-in față de conexiunile cu șuruburi și de 40% față de conexiunile cu arc.

Fiabilitatea a fost măsurată de laboratorul independent I²PS, care a efectuat un test de vibrații și unul de calitate a conexiunii în condiții potrivnice. Testul de vibrații a demonstrat că forța elastică constantă a bornelor de tip Push-in asigură conexiuni sigure pe termen lung. Astfel, ele îndeplinesc și criteriile de rezistență la vibrații și șocuri ale standardului IEC 61373/10.2011, ceea ce înseamnă că nu este necesară verificarea sau resetarea ulterioară a conexiunii. Testul de calitate a conexiunii electrice etanșe la gaz prin expunerea acesteia la pulverizare cu sare, ceea ce nu este permis în aplicațiile reale de utilizare a tablourilor. Chiar și în aceste condiții nefavorabile, rezistența de contact tranzitorie a bornei Push-in a rămas neschimbată.

”Ne bucurăm că rezultatele acestui studiu confirmă ceea ce știam deja, anume că tehnologia Push-in este tehnologia viitorului. Este uimitor că am reușit să producem acest sistem de borne care este mai sigur decât cele existente pe piață în momentul de față, dar în același timp mai economic și mai ușor de instalat. Beneficiile pentru companii sunt evidente și nu am nicio îndoială că tehnologia Push-in va deveni stadardul pentru industrie în scurt timp”, a declarat Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România.

Laboratorul a măsurat și creșterea temperaturii la bornele de tip Push-in și la bornele convenționale cu șurub în timpul funcționării. Acest test a arătat o creștere a temperaturii bornelor de tip Push-in echivalentă cu cea a bornelor cu șurub; în unele cazuri, a fost chiar mai mică. Teste suplimentare au demonstrat și siguranța mecanică ridicată: au fost măsurate forțele de extragere ale bornelor de tip Push-in și ale bornelor convenționale cu arc, concluzia fiind că este nevoie de o forță mult mai mare pentru a scoate conductorul în cazul celor dintâi. Forța de extragere necesară a fost, de asemenea, semnificativ mai mare decât cea prevăzută de standardul relevant.
 
Rezultatele acestor teste demonstrează că tehnologia de tip Push-in nu are dezavantaje în comparație cu bornele clasice, dar aduce în schimb avantaje semnificative. În plus, tehnologia Push-in este certificată la nivel internațional.
 
Eaton se așteaptă ca bornele Push-in să înlocuiască în câțiva ani bornele cu arc, preluând și cota de piață de la bornele cu șurub.
 
Mai multe informații cu privire la beneficiile tehnologiei Push-in pe parcursul întregului ciclu de viață al utilajului este furnizat în lucrarea „How to make wiring more efficient from start to finish” (Creșterea eficienței procesului de cabare de la început la sfârșit), care se poate descărca de pe site-ul Eaton.

###

Despre EATON
Eaton este o companie de gestionare inteligentă a energiei electrice, dedicată îmbunătățirii calității vieții și protejării mediului pentru oamenii de pretutindeni. Suntem ghidați de angajamentul nostru de a face afaceri corect, de a opera în mod durabil și de a ne ajuta clienții să gestioneze energia ─ astăzi și în viitor.

Prin valorificarea tendințelor globale de creștere a electrificării și digitalizării, accelerăm tranziția planetei către energia regenerabilă, ajutând la rezolvarea celor mai urgente provocări de gestionare a energiei din lume și făcând ceea ce este mai bine pentru părțile interesate și pentru întreaga societate.

Fondată în 1911, Eaton este listată la bursa din New York de aproape un secol. Am raportat venituri de 19,6 miliarde de dolari în 2021 și deservim clienți în peste 170 de țări. Pentru informații suplimentare, accesați www.eaton.com. Urmăriți-ne pe Twitter și LinkedIn.