Brandul romanesc de haine pentru copii iELM si-a dublat vanzarile in 2020 prin strategia de digital marketing propusa de Zitec si vizeaza extinderea in 3 noi tari: Lituania, Letonia si Slovenia

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România și furnizorul de servicii complete de digital marketing al brandului de haine pentru copii iELM, anunță că în urma implementării strategiei internaționale de promovare online, retailerul a raportat dublarea vânzărilor în 2020, comparativ cu 2019.

Pentru anul în curs, iELM își propune o creștere a vânzărilor de 80% și extinderea pe trei noi piețe: Lituania, Letonia și Slovenia, ajungând la o prezență în 17 țări cu Zitec în calitate de partener full service.

Pornită ca o afacere de familie în anul 2013, în Suedia, retailerul românesc iELM a devenit unul dintre cele mai importante branduri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa. Succesul produselor a încurajat compania să pătrundă pe piețe noi. Deși strategia de vânzare online adoptată inițial a adus rezultate bune, era limitată ca metodologie exclusiv la vânzarea intermediată de platformele de socializare.

În anul 2018, compania a început colaborarea cu  Zitec pentru dezvoltarea și implementarea unei strategii complete de digital marketing, pentru România și alte 13 țări. Unul dintre criteriile importante a fost localizarea magazinelor online și vânzarea produselor în moneda locală, iELM dorind să pătrundă pe fiecare piață prin adaptarea la cultura specifică.

Echipa de specialiști a Zitec a făcut o analiză completă a nevoilor retailerului și a comportamentului consumatorilor și a creat o strategie nouă. Următorul pas a fost crearea magazinului online iELM, folosind platforma de e-commerce Magento și implementarea noii strategii, toate găzduite în Google Cloud. Astfel s-a realizat tranziția de la vânzarea exclusiv prin rețelele de socializare la o abordare completă pentru mediul online. Strategia de digital marketing dezvoltată de Zitec include Google Ads, texte optimizate SEO și o creștere organică a audienței din social media, utilizând un buget similar celui alocat anterior.

De la implementarea acestei strategii și până în prezent, creșterea cifrei de afaceri a iELM a fost constantă, depășind estimările inițiale, iar performanța în cifre a noii strategii de digital marketing a poziționat iELM în vârful ierarhiei producătorilor de îmbrăcăminte pentru copii din Europa.

În 2020, compania a înregistrat o dublare a vânzărilor  față de 2019 și o creștere a numărului de comenzi noi de 34%. iELM a atins aceste performanțe prin adoptarea strategiei propuse de Zitec, reușind în același timp să scadă bugetul necesar strategiei de digital marketing cu 190%.

“Am cunoscut o dezvoltare accelerată alături de partenerii de la Zitec, pe care îi considerăm membri ai familiei iELM. Strategiile concepute și implementate de Zitec s-au dovedit de succes, vânzările crescând constant de la an la an. Imaginea companiei este acum consolidată în piață, iELM fiind recunoscut drept brandul ce le oferă copiilor hăinuțe funcționale de calitate la prețuri corecte. Ne dorim să fim mereu aproape de clienți, iar cu sprijinul Zitec suntem convinși că toate planurile noastre de viitor vor deveni realitate”, a declarat Marius Drăgan, CEO iELM.

“Parteneriatul dintre iELM și Zitec ne-a creat de-a lungul timpului numeroase motive de mândrie, iar creșterea la care am contribuit creând și implementand strategia de digital marketing, dar și platforma de e-commerce Magento, nu poate decât să ne bucure. Misiunea noastră este de a ajuta companiile în creșterea lor prin intermediul digitalizării. Creșterea IELM este probabil unul din cele mai bune exemple de companii românești care s-au impus pe piața europeană având ca motor principal mediul digital”, declară Alexandru Lăpușan, Co-founder & CEO Zitec

Despre iELM
iELM este un retailer românesc cu rădăcini suedeze, înființat în 2013, în Suedia. Cu toate că s-a transformat dintr-un mic business de familie într-o companie cu prezență internațională, iELM rămâne în primul rând o afacere de familie. Numele iELM reprezintă acronimul celor patru copii ai familiei care a pus bazele companiei: Ida, Elin, Livia și Marcel.

Respectul față de client, de colaboratori și dintre membrii colectivului iELM reprezintă principiul după care compania se ghidează zi de zi. Condițiile excelente de muncă, utilajele de ultimă generație și materia primă atent aleasă garantează că de pe liniile de producție ies de fiecare dată articole vestimentare pentru copii cu un excelent raport calitate / preț. Astfel, părinții revin cu încredere în magazinele virtuale iELM, iar cei mici se bucură de hăinuțe funcționale cu design unic.

Despre Zitec
Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului ‘Made in Romania’ lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ‘Shining Star 2021’ oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere. De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes în 2019 și 2020, înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de peste 60% în 2021 față de anul precedent. Pentru activitatea sa din 2019, Zitec a fost desemnată ‘Compania Anului’ la Gala ANIS România 2020. Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.