Bruce Willis se implica activ in salvarea planetei

Protejarea mediului înconjurător și sustenabilitatea au devenit în ultimii ani o cauză pentru care numeroase celebrități au ales să militeze.

Multe dintre acestea au mizat pe puterea exemplului și au ales să-și schimbe obiceiurile zilnice. Fie că vorbim de o atenție sporită asupra  consumului de apă, evitarea ambalajelor din plastic sau colectarea selectivă, vedetele împărtășesc experiența lor pe social media pentru a-și încuraja fanii să le urmeze exemplul.

Zilnic citim despre problemele legate de cantitățile masive de deșeuri, în special despre ambalajele din material plastic. Uniunea Europeană implementează reglementări serioase pentru a reduce utilizarea materialelor plastice de unică folosință. De aceea, celebritățile se implică activ și încearcă să dea un exemplu bun și să atragă atenția fanilor lor asupra situației actuale.

Știm de multă vreme că Leonardo DiCaprio este dedicat ecologismului, a pus bazele unei fundații pentru această cauză, a realizat un film pe această temă și împărtășește adesea postări despre problema severă a degradării lente a plasticului.

O altă celebritate, Arnold Schwarzenegger, face parte dintr-o campanie de conștientizare cu privire la amenințarea tot mai mare a deșeurilor plastice. Actorul cunoscut pentru filmele „Terminator” și cariera sa politică consideră că deșeurile din plastic sunt una dintre cele mai mari amenințări la nivel mondial, iar oamenii trebuie să învețe să trăiască responsabil.

Desigur, nu doar celebritățile masculine sunt cele care și-au lăsat vocea să fie auzită în această privință. La începutul acestui an, Emma Watson a postat pe social media despre rolul enorm pe care industria de modă îl joacă în poluarea mediului. Ea recomandă schimbările treptate, cum ar fi achiziționarea de îmbrăcăminte second-hand sau sprijinirea mărcilor care practică producția sustenabilă. În 2016, Emma a participat la Met Gala, purtând o rochie făcută din sticle de plastic reciclate.

Poate părea surprinzător, dar unul dintre cei mai dedicați activiști de mediu este Bruce Willis. Pentru mulți dintre noi, primul lucru care ne vine în minte despre actor este filmul “Armageddon” în care personajul său salvează planeta într-un act de sacrificiu de sine. Totuși, în viața sa privată este dedicat pe deplin să contribuie la asigurarea faptului că planeta noastră va fi locuibilă pentru generațiile viitoare. În acest caz, amenințarea nu este un asteroid din spațiu, ci deșeurile de plastic generate de oameni pe Pământ.

În cadrul filmărilor pentru cea mai recentă reclamă a sa cu HELL ENERGY, vedeta de la Hollywood a interzis folosirea de băuturi în sticle PET. Bruce crede în importanța minimizării sarcinii asupra sticlelor de PET asupra mediului și spune că modificările mici, dar rezonabile, ar putea opri daunele cauzate de aceste produse. El dorește să atragă atenția asupra pericolelor pe care PET-urile le pot avea asupra mediului din cauza reciclării lor ineficiente.