Business inedit pentru piata locala: Lofty Pets, cel mai mare salon profesional de pet grooming din Bucuresti

Lofty Pets Salon & Academy este locul unde animalele de companie sunt tratate cu blandete si respect, iar cei care vor sa devina stilisti canini se pot certifica in domeniu

Lofty Pets, cel mai mare business de pet grooming din Bucuresti, inseamna un salon de coafor canin profesional, dar si singura Academie din Capitala ce formeaza specialisti si stilisti canini autorizati. 90% dintre participantii de pana acum la cursurile si trainingurile Lofty Pets Academy sunt oameni aflati intr-o etapa de reconversie profesionala, veniti de peste tot din tara pentru a face o schimbare de cariera catre profesia momentului: pet groomer.

7 ani de rasfat pentru animalele de companie, la cel mai mare salon de coafor canin din Capitala

Lofty Pets a fost fondat in 2015 de catre Andreea Darbouli si Elena Negrila, stilisti canini cu experienta de 13 ani in domeniu si numeroase formari internationale.

7 ani mai tarziu, echipa Lofty Pets numara 8 membri, a avut o crestere de 35% a cifrei de afaceri in 2021, in contextul pandemiei, si a inaugurat recent si un al doilea spatiu de lucru, dedicat singurei Academii din Bucuresti ce formeaza profesionisti in pet grooming.

„Atunci cand am pornit acest business, piata de pet grooming de la noi era aproape inexistenta si insuficient profesionalizata. Ma bucur ca am putut pune umarul la formarea si dezvoltarea ei, pe care le vedem astazi foarte clar atat in deschiderea clientilor fata de serviciile de ingrijire oferite animalelor de companie, cat si in numarul impresionant de oameni care vor sa faca o schimbare de cariera si aleg sa se specializeze in profesia de pet groomer”, a declarat Andreea Darbouli, co-fondator Lofty Pets.

Clientii revin lunar pentru serviciile de ingrijire dedicate cainilor de talie mica si medie. Pandemia a favorizat cresterea cererilor

Clientii care apeleaza in general la serviciile de pet grooming provin din cele mai diverse industrii: de la IT la imobiliare, inginerie si contabilitate. Acestia ocupa pozitii de middle si top management in companii sau sunt freelanceri si antreprenori. Varsta medie a celor care prefera ingrijirea profesionala pentru animalul lor de companie este de 35–40 de ani.
Rasele de caini cel mai frecvent rasfatate la salon sunt: Bichon, Yorkshire Terrier, Shih Tzu, Westie si Poodle.

Contextul pandemic a favorizat cresterea cererilor de servicii profesionale de ingrijire: clientii au devenit mai constienti de faptul ca petrec mult mai mult timp in casa, alaturi de animalele lor, si vor ca acestea sa fie curate, sanatoase si sa aiba un aspect estetic placut.  

„Daca acum cativa ani, cel mai solicitat serviciu era tunsul, efectuat de maximum 2–3 ori pe an, acum stapanii animalelor de companie sunt mult mai atenti la nevoile acestora. Cel mai adesea, pachetul minim este format din tuns si spalat, iar segmentul de SPA s-a dezvoltat si el foarte mult. Cererea legata de stilul tunsorilor a devenit si ea mai sofisticata: se opteaza pentru tunsori complexe, care sa puna in evidenta frumusetea fiecarei rase”, a explicat Elena Negrila, co-fondator Lofty Pets.

Noua profesie preferata de romani pentru reconversia profesionala: pet grooming-ul. Acestia vin de peste tot din tara la cursurile Academiei

In ceea ce priveste Academia, pana acum nu mai putin de 260 de persoane au trecut pragul Lofty Pets, pentru cursurile de formare ca pet groomer. Cei mai multi dintre acestia provin atat din Bucuresti, cat si din alte orase din tara, cum ar fi Pitesti, Constanta, Galati, Sibiu, Suceava si Iasi. De asemenea, numerosi participanti la cursurile Academiei Lofty Pets fac parte din Diaspora.

De obicei, 90% dintre acestia sunt persoane aflate intr-un moment de reconversie profesionala, ce provin din domenii precum: finante, hair styling, industria veterinara sau sunt corporatisti si antreprenori care vor sa-si schimbe complet domeniul de activitate.  

Cursurile Academiei Lofty Pets pregatesc noi profesionisti pentru piata muncii, oferindu-le atat notiuni de baza pentru a se specializa, cat si traininguri intensive care le permit sa isi deschida ei insisi un business in industria de pet grooming. De obicei, cursantii se pregatesc atat cu fondatoarele Lofty Pets, cat si cu invitati speciali, traineri experimentati de talie internationala, adusi in exclusivitate in Romania.
 

Despre Lofty Pets

Lofty Pets este cel mai mare business de pet grooming din Bucuresti, format dintr-un salon de coafor canin si din singura Academie din Capitala ce pregateste stilisti canini autorizati.

Lofty Pets a fost fondat in 2015 de catre Andreea Darbouli si Elena Negrila. Pe langa serviciile de ingrijire pentru animalele de companie si cursurile acreditate de formare in industria de pet grooming, Lofty Pets comercializeaza si produse profesionale dedicate animalelor, ce pot fi achizitionate direct de la salon.

Salonul Lofty Pets se afla in sector 1 Bucuresti, pe Bulevardul Ion Mihalache, nr. 92, iar Academia isi are sediul pe Strada Emanoil Porumbaru, nr. 25A.