Cafea si ciocolata - mixul perfect de Dragobete

Cafeaua și ciocolata reprezintă un mix venit direct din rai!

Deși provin din plante diferite, acestea își îmbunătățesc reciproc calitățile pentru o experiență gustativă de neegalat. E deja binecunoscut faptul că o cafea delicioasă se îmbină perfect cu o bucățică de ciocolată, această combinație este realizată chiar și la scară înaltă de cei mai buni cofetari din lume în delicatesele lor.

Între cafea și ciocolată e un gest de iubire care nu se termină niciodată, și ce zi mai potrivită pentru a sărbători acest lucru, dacă nu Dragobetele?

Experții Lavazza au detaliat câteva rețete delicioase de cafea și ciocolată pe care le poți încerca acasă, pentru a intra într-o stare pură de romantism și liniște. Indiferent dacă sărbătorești singur sau alături de un partener, ciocolata și cafeaua te vor înveseli în acest sezon de Dragobete.

Cafea Vieneză
Ușor de făcut și de dimensiuni mici, cafeaua vieneză îți bucură papilele gustative printr-o aromă divină. Aceasta este o rețetă care pictează o imagine somptuoasă a eleganței vieneze cu fiecare înghițitură.

Rețetă:

Adaugă 10g de sirop de ciocolată într-un pahar mic.
Prepară un espresso lung, îl torni în pahar și adaugi frișca.
Presară fulgi de ciocolată.
Asta e tot! Bucură-te de o pauză de cafea divină cu o aromă gourmet.

Italian Mocha
Fondente marochino este o rețetă simplă și gustoasă, care oferă un gust total diferit cafelei tale. Ideal pentru a începe ziua sau a încheia o masă într-o notă plăcută.

Rețetă:

Prepară espresso-ul într-o ceașcă mică de sticlă.
Adaugă un strat de ciocolată neagră.
Pudrează cacao și un strop de piper
Completează cu o crema de lapte fierbinte.
Adaugă încă un strop de cacao pudră.

Crostata Mocha

Rețetă:

Prepararea ganajului:
Amestecă două gălbenușuri de ou cu zahărul și se bate până devine o spumă limpede și cremoasă.
Pune smântâna la fiert.
Adaugă gălbenușurile bătute și gătește până la 90°C.
Pune cafeaua și amestecă bine.
Toarnă amestecul peste ciocolata tăiată cubulețe.
Amestecă până când ciocolata este complet dizolvată.
Răcește la frigider.

Pentru blat:
Taie untul în cubulețe și lasă-l la temperatura camerei.
Adaugă făina și pudra de cacao.
Adaugă untul, zahărul și oul.
Frământă ingredientele și apoi adaugă făina până când amestecul devine omogen. Pune la frigider pentru 1 oră.
Așează aluatul peste baza și părțile laterale ale formei de copt.
Gătește la cuptor la 180°C, timp de 18 minute.

Compoziție:
Toarnă crema de ciocolată călduță peste tartă.
Pune la frigider, până când crema se răcește complet.
Presară zahăr pudră și e gata de servit

Bucură-te de Dragobete în compania unor deserturi delicioase, oferite de experții Lavazza!

Despre Grupul Lavazza

Lavazza, înfiinţată în 1895 la Torino, este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Astăzi, Grupul Lavazza este unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială a cafelei, cu o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde EUR și un portofoliu de mărci de top care își conduc piețele respective, cum ar fi Lavazza, Carte Noire, Merrild și Kicking Horse. Este activ în toate sectoarele de afaceri și are operațiuni pe 140 de piețe, cu 9 fabrici de producție în 6 țări și peste 4.200 de colaboratori în întreaga lume. Prezența globală a Grupului este rezultatul a peste 125 de ani de creștere, iar cele peste 30 de miliarde de cești de cafea Lavazza produse în fiecare an sunt dovada unei povești de succes remarcabile, cu scopul de a continua să ofere cea mai bună cafea posibilă, sub toate formele, prin concentrarea pe fiecare aspect al lanțului de aprovizionare, de la selecția materiei prime până la produsul final din ceașcă.

Grupul Lavazza a revoluționat cultura cafelei investind continuu în cercetare și dezvoltare: de la intuiția care a marcat primul succes al companiei – blendul de cafea – până la dezvoltarea de soluții inovatoare de ambalare; de la primul espresso sorbit în spațiu, până la zecile de brevete industriale. Capacitatea de a fi înaintea vremurilor se reflectă și în accentul pus pe durabilitate – economică, socială și de mediu – care a fost întotdeauna un reper pentru ghidarea strategiilor corporative. „Trezirea unei lumi mai bune, în fiecare dimineață” este misiunea Grupului Lavazza, cu scopul de a crea valoare durabilă pentru acționari, colaboratori, consumatori și comunitățile în care își desfășoară activitatea, integrând competitivitatea cu responsabilitatea socială și de mediu.