Calculator asigurare auto - Metoda eficienta de obtinere a unei polite de asigurare RCA

Orice persoană poate fi implicată într-un accident rutier pe teritoriul României, având în vedere riscurile de pe drumurile publice. Neatenția șoferilor, șoselele precar asfaltate și alte obstacole ar putea crea un accident chiar și celor mai prudenți șoferi. Iar aceste accidente pot crea pagube materiale imense, fără a mai vorbi de faptul că pun viața pasagerilor în joc.

Pentru a evita situațiile neplăcute, este necesar să sporim protecția noastră, a vehiculului și a bugetului din timp. O polita de asigurare RCA este o primă măsură pe care o puteți lua pentru a vă asigura că evitați o catastrofă financiară pe drumurile din țară. Avantajele acesteia sunt diverse, tocmai de aceea este impusă prin lege.

Chiar dacă prețurile pentru asigurarea RCA pot fi destul de mari, această reprezintă o investiție. Desigur, politele de asigurare auto pot varia în funcție de anumite criterii și de companie. Pint.ro, broker de asigurare, a redactat acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum se stabilesc prețurile pentru polita de asigurare RCA, dar și cum să găsiți cele mai bune oferte pentru bugetul dvs.

Asigurarea RCA – de ce este important să o achiziționați

Calculator asigurare RCA

Polita de asigurare RCA pentru multe persoane reprezintă o altă taxă, destul de mare, impusă de autorități, pentru că da, aceasta este obligatorie pe teritoriul României. Cu toate acestea însă, este extrem de necesară și protejează bugetul de pagube mari. Polita RCA acoperă daune precum vătămarea corporală, decesul, cheltuielile de judecată, cheltuielile de transport și cheltuielile de reparație pentru autovehicul.

Fără polita RCA va trebui să suportați pe cont propriu aceste daune și mai mult decât atât, riscați și o amendă în plus, pentru că lipsa politei de asigurare RCA înseamnă nerespectarea legii. Puteți ajunge și cu permisul suspendat dacă sunteți depistați fără polita de răspundere civilă auto.

Cum se stabilesc preturile pentru polita de asigurare RCA

Calculator asigurare RCA

Probabil că ați auzit câteva estimări de preț sau ați auzit de la anumiți prieteni că au plătit sume destul de mari pentru un contract RCA. Trebuie să știți că nu toate persoanele plătesc aceeași sumă și oferta finală depinde în primul rând de compania la care apelați, dar și în funcție de datele dumneavoastra și ale vehiculului.

Asigurarea auto poate fi ieftină, dar asta se stabilește ulterior. Caracteristicile care influențează tarifele pentru o polita de asigurare RCA sunt detaliile despre masina – an fabricatie, serie sasiu, masa maxima, clasa, capacitate cilindrică, etc., dar și date personale despre proprietar: vârsta, zona unde locuiește, istoricul.

Sistemul bonus-malus cântărește și el la fel de mult în tarifarea contractelor RCA. Din moment ce aceasta poate fi încheiată pe un termen cuprins între o luna și un an, istoricul șoferului poate influența prețul pentru polita de asigurare RCA.

Șoferii care nu produc niciun accident cât timp polița de asigurare este valabilă vor primi puncte bonus și vor beneficia de o reducere la următoarea achiziție. Șoferii care produc accidente, în schimb, vor primi puncte malus și vor avea de plătit mai mult la următoarea achiziție RCA.

Asigurarea RCA vs Asigurarea CASCO – ce trebuie să știți

Știm foarte clar că asigurarea RCA este obligatorie. În schimb există un alt tip de asigurare auto care deși nu este obligatorie, este foarte utilă și anume CASCO. Daunele acoperite de polita auto CASCO sunt puțin diferite față de cele RCA, în condițiile în care, asigurarea auto CASCO acoperă daune precum avarii, furtul mașinii, pagubele produse de condițiile meteo sau vandalismul.

Polița de asigurare CASCO de calculează diferit față de cea RCA. Contează foarte mult valoarea vehiculului, anul fabricatiei, dar și modelul și marca mașinii. Ambele asigurari se pot face atât pe persoana fizica, cât și pe persoană juridică.

Calculator de asigurare RCA – instrument online de obținere a celui mai bun pret pentru polița RCA

În cazul în care doriți să economisiți timp, puteți obține asigurarea de răspundere civilă în format electronic. Un calculator RCA online reprezintă un instrument foarte util pentru persoanele care vor să acceseze ofertele de asigurări prin intermediul online.

Tot ce trebuie să faceți este să vă introduceți datele în spațiile libere, iar calculatorul RCA online vă va afișa toate ofertele disponibile în funcție de criteriile dumneavoastră. Documentele se încarcă rapid, iar utilizarea unui calculator RCA vă poate ajuta să economisiți timp și bani, pentru că tot procesul este gratuit și sigur.

Pint.ro – ajutor de nădejde pentru șoferi în căutarea unui polite RCA online

În cazul în care doriți să apelați la un calculator RCA online, pentru obținerea politei RCA sau CASCO la un pret ieftin, atunci trebuie să vă îndreptați atenția către Pint.ro. Puteți găsi pe site-ul lor un calculator RCA eficient, dar și diverse informații despre ambele tipuri de asigurări la secțiunea de blog.

În aceeași măsură, echipa Pint vă stă la dispoziție în cazul în care aveți nevoie de ajutor în procesul de încheiere al contractului RCA.