Campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a fost gazda Crosului USAMV, competitie sportiva dedicata iubitorilor de miscare in aer liber

In weekend-ul care tocmai s-a incheiat, campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara a fost gazda primei editii a ”Crosului USAMV”, competitie dedicata studentilor, precum si tuturor iubitorilor de miscare.

Evenimentul a fost organizat sub egida Federatiei Romane de Atletism, in parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, avand-o ca ambasador pe Campioana Olimpica, Gabriela Szabo.

Inca de la primele orele ale diminetii de sambata, campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a fost cel mai important reper al zilei pentru iubitorii de atletism si mai ales pentru pasionatii de miscare in natura. Peste 600 de participanti cu varste diferite, de la mic la mare, au luat parte la cele trei tipuri de trasee puse la dispozitie de catre organizatori: 1km, 5km sau 10km.

Competitia sportiva, aflata la prima editie, a fost certificata la nivel international de catre AIMS/World Athletics. Evenimentul desfasurat in Green CampUSAMV, un campus verde de 40ha, a oferit participantilor oportunitatea sa descopere sau sa redescopere cele mai frumoase locatii din Bdul Marasti, nr. 59, un loc recunoscut pentru deschiderea fata de iubitorii de natura, de viata sanatoasa si miscare.

Desi toti sunt mari castigatori pentru ca au luat parte la aceasta competitie, daca doriti sa vedeti clasamentele le puteti vizualiza aici –  crosul.usamv.ro 

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor personalitati care au felicitat initiativa universitara, printre care si Mircea Geoana – secretar general adjunct NATO, Mihaela Geoana – presedinta fundatiei Renasterea, Thomas Razvan Moldovan – Secretar de Stat Ministerul Sportului, campioana olimpica Gabriela Szabo si vicecampionul olimpic Marian Oprea.  

Gabriela Szabo este un reper pentru tineri, un model de perseverenta si de viata. A intrat in istorie castigand premiul pentru cea mai buna atleta a lumii in 1999.  

”A fost o onoare sa reprezint Crosul USAMV din 2 aprilie 2022 si sa sustin dezvoltarea sportului scolar si universitar. Imi doresc sa il crestem intr-o competitie nationala scolara si universitara si de ce nu internationala!” Gabriela Szabo, ambasador al competitiei. ”Ma bucur tare mult ca acest eveniment a atras participarea unui numar atat de mare de persoane. Crosul USAMV ne-a oferit oportunitatea sa ne revedem dupa doi ani si sa redescoperim impreuna campusul, alaturi de studenti, voluntari, participanti de toate varstele. Va multumim ca ati fost prezenti la aceasta prima editie in numar atat de mare si va promitem ca anul viitor vom avea si mai multe surprize.”  RECTOR, Prof.univ.dr. Razvan Ionut TEODORESCU.

Despre Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de invaţamant superior şi de cercetare acreditata, pol de excelenţa al invaţamantului universitar de specialitate, transformata constant şi consistent pe parcursul celor 170 de ani de existenţa. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definita ca „o universitate pentru viaţa şi agricultura, prin educaţie şi cercetare de inalta calitate” („Agriculture for Life, Life for Agriculture”).

USAMV are in vedere patru direcţii strategice de dezvoltare in contextul actual: invaţamant de calitate (cu accent pe abilitaţile practice urmarite de angajatori), cercetare avansata, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.