Cand uscarea cu foehnul este de preferat celei naturale?

“Uscatul părului cu foehnul îți distruge părul”. De câte ori nu ai auzit acest avertisment? Se pare că nu este în totalitate adevărat, dar cu o condiție: trebuie ca temperatura aerului să nu fie una foarte ridicată.  Orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia, pentru că deschide cuticula, îl deshidratează și îl deteriorează.

Specialiștii ghd recomandă folosirea foehnului în special pentru părul lung.

Motivul? Uscarea naturală ia mai mult timp și se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influențează în mod negativ cheratina,  iar părul tău devine mai uscat și mai fragil. De asemenea, trebuie să mai știi că părul este și mai expus când îl coafezi imediat după spălare.

Pentru a-ți usca părul fără a-l deteriora urmează aceste reguli simple:

1. Folosește un prosop cu microfibre

Este important să încerci să îndepărtezi cât mai repede excesul de apă, fără a expune părul la temperaturi ridicate.

Prosoapele normale de baie pot determina ruperea părului (firul este foarte fragil când este ud) sau îl pot electriza. Fii atentă să tamponezi ușor șuvițele de păr pentru a nu-i afecta structura.

2. Nu peria părul ud

Nu folosi peria când ai părul ud. Aceasta îl încurcă și îl rupe. Poți folosi un pieptene cu dinți rari pentru a-l descurca.  Încearcă să aplici un ulei sau un conditioner leave-in pentru ca pieptănatul să fie mai ușor de realizat. Așteaptă ca părul să se usuce înainte de a-l peria.

3. Uscătorul de păr trebuie setat pe o temperatură joasă

Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiștii ghd recomandă să folosești o temperatură medie sau joasă pentru foehn.  Când simți că o anumită secțiune a părului se încălzește este important să schimbi direcția aerului cald.
    
 4. Când părul este uscat poți folosi temperaturi ridicate

Coafatul realizat pe păr  ud este una dintre principalele cauze ale deteriorării. De aceea, este recomandat ca acesta să fie uscat aproape în totalitate până să apelezi la temperaturi ridicate.  

Temperatura optimă pentru  a usca și coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius. Cele de peste 210 grade cauzează deteriorarea firului pe termen lung și alterarea culorii.

Uscătoarele de la ghd sunt setate să funcționeze la această temperatură ideală, pentru coafare dar și pentru protejarea podoabei capilare în timpul procesului de stilizare.