Cea mai mare investitie a HELL ENERGY din Romania a fost finalizata - producatorul lider de piata in bauturi energizante a investit 18 milioane de euro in noul depozit logistic din Ungheni

HELL ENERGY1, liderul pieței de băuturi energizante din România, a inaugurat noul depozit logistic și sediul central din orașul Ungheni – Mureș, a căror investiție, demarată la începutul anului 2022, a fost de 18 milioane de euro2.

Noua investiție face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe piața locală, unde este lider pe piața de băuturi energizante, cu peste 49,1% cotă de piață1 și 85% distribuție numerică. Prin construirea noului depozit logistic HELL ENERGY își va dezvolta capacitatea de distributie și va eficientiza comenzile, prin reducerea timpului de livrare către partenerii-distribuitori de pe întreg teritoriul României.

„După 17 ani de activitate pe piața locală, a venit momentul să ne extindem și să eficientizăm capacitatea de depozitare și distribuție, dar suntem fericiți și să avem propriul sediu pentru echipa locală. În decursul acestor ani de activitate am devenit și ne-am păstrat poziția de lider pe piața de băuturi energizante din România, iar în perioada viitoare ne pregătim pentru extinderea produselor din gamele HELL ICE COFFEE și XIXO pe piața din România și ne propunem ca și pe aceste categorii să atingem, în curând, performanțele pe care le avem cu gama de băuturi energizante HELL ENERGY”, a declarat Micșunica Pelaghie, Director Național HELL ENERGY România.

Pe lângă contribuția la dezvoltarea economică a regiunii și reconfirmarea angajamentului companiei pentru piața și comunitatea locale, investiția HELL ENERGY din Ungheni, va oferi tinerilor din zonă posibilitatea de a se forma și descoperi profesional, pe măsura dezvoltării regionale a business-ului. În cadrul HELL ENERGY România, noua investiție va genera noi locuri de muncă, la care se vor adăuga cele create pe orizontală.

„De la demararea activității în zona noastră și până astăzi, la inaugurarea oficială a noilor capacități de distribuție, HELL ENERGY s-a dovedit a fi un partener de încredere pentru noi, un investitor care și-a păstrat promisiunea și, mai mult, unul dintre cei mai importanți contributori la dezvoltarea regiunii. De la demararea proiectului din Ungheni și până în prezent, în zona respectivă au sosit noi investitori, ceea ce va contribui la dezvoltarea economică a regiunii și la crearea de noi oportunități pentru tinerii din oraș și proximitate”, a declarat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

Proiectul recent încheiat este format dintr-o clădire de birouri cu o suprafață de 3.800 mp și o hală de depozitare de 10.000 mp, cu o capacitate de stocare de 12.500 de paleți, din care vor fi efectuate livrări către aproape 200 de parteneri-distribuitori HELL ENERGY din toată țara.

La ceremonia de deschidere au participat oficiali din partea autorităților locale, parteneri ai HELL ENERGY, reprezentanți ai operatorilor economici importanți din regiune și echipele de management HELL ENERGY România și Ungaria.

În 2022, HELL ENERGY a avut un volum de vânzări în creștere cu 20% față de 2021, raportat la întregul portofoliu de produse (HELL ENERGY, Swiss Laboratory, XIXO, HELL ICE COFFEE). La nivel valoric, pe piața din România, activitatea HELL ENERGY a generat în 2022 o cifră de afaceri de 64 milioane de euro.

HELL ENERGY Ungheni

HELL ENERGY Ungheni

HELL ENERGY Ungheni

 

Despre HELL ENERGY

HELL ENERGY se află printre brandurile de larg consum la nivel global, cu produse vândute în mare parte în Europa și Asia.

HELL ENERGY a fost fondată în anul 2006 ca o afacere de familie și încă operează sub același patronat. Brandul a devenit liderul pieței de băuturi energizante din Ungaria într-un timp record, de numai patru ani. Grație conceptului creativ, strategiei de vânzări și campaniilor memorabile de marketing, astăzi HELL este prezent în peste 50 de țări din toată lumea. Din 2017, compania își produce singură ambalajele în propria fabrică de aluminiu, QUALITY PACK, echipată cu tehnologie ultramodernă.

În 2018, HELL ENERGY a demarat o campanie globală care îl are în prim-plan pe Bruce Willis, ambasadorul brandului. Datorită inovației continue în ceea ce privește portofoliul de produse, în 2019, brandul a lansat o nouă categorie de produse pe bază de cafea și lapte, HELL ICE COFFEE.

Business-ul HELL ENERGY se bazează pe doi piloni: băuturi cu o calitate superioară și un raport calitate-preț bun.

1HELL ENERGY este liderul pieței locale de băuturi energizante în ceea ce privește valoarea totală și numărul de unități vândute. Acest calcul se bazează pe datele raportate de Nielsen prin intermediul serviciului Retail Measurement pentru categoria băuturi energizante, pentru piața de retail, din perioada Ianuarie 2022 – Decembrie 2022 (Copyright © 2022, Nielsen).

2Investiția a fost executată de către Avalon Property S.R.L., membră a Grupului HELL ENERGY.