Cea mai mare suma stransa intr-o campanie de trei saptamani in Romania: peste 4 milioane de euro, de la peste 100.000 donatori, pentru construirea PRIMULUI SPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

Peste 100.000 de donatori, persoane fizice și juridice, au răspuns campaniei lansate de Asociația Dăruiește Viață în luna decembrie 2017, donând peste 4 milioane de euro în numai 3 săptămâni pentru proiectul organizației de a construi PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Suma este un record, fiind cea mai mare obținută până acum în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni.

În condițiile în care, 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecționa 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG, campania lansată la începutul lunii decembrie a mobilizat peste 1200 de companii să devină Fondatori ai Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, prin „facilitatea fiscală 20%”. Lor li s-a alăturat  o mare comunitate de donatori persoane fizice, care au contribuit prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, prin donații pe platforma online de strângere de fonduri Bursa de Fericire, precum și prin virament bancar din țară și din străinătate, în contul Asociației Dăruiește Viață.

“A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, spune Carmen Uscatu – președintele Asociației.

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociația Dăruiește Viață a demarat proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România încă din 2015, aceasta fiind pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări, cu o investiție estimată de cca. 8 milioane de euro.

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

Un tur virtual al PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România este disponibil la acest link:

Până la acest moment, Asociația a obținut toate avizele necesare și a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. A fost finalizată demolarea clădirilor vechi pentru eliberarea terenului pe care va fi ridicată noua construcție și au început lucrările de deviere a traseelor de utilități. Faza construcției efective este prevăzută să demareze la începutul lunii martie, în funcție de condițiile meteo, cu realizarea lucrărilor de structură.

Succesul campaniei lansate de Asociația Dăruiește Viață face posibilă nu numai implementarea proiectului în etapele și la termenele planificate, ci și dezvoltarea proiectului inițial pe o nouă direcție. Astfel, Asociația Dăruiește Viață își propune o extindere a proiectului de construire a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România, cu adăugarea unui bloc operator modern, precum și a altor departamente absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, extindere pentru care va continua strângerea de fonduri.

“Blocul operator din actualul spital “Marie Curie” nu a fost niciodată modernizat de la construcția spitalului, condițiile sunt improprii, iar un număr din ce în ce mai mare de copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de intervenții chirurgicale. Mobilizarea fără precedent din luna decembrie, modul în care societatea a răspuns chemării lansate de campania noastră, ne-au încurajat să gândim mai departe, la o extindere a proiectului inițial, cu adăugarea unui bloc operator ultra-modern și a altor compartimente necesare, ceea ce ar reduce semnificativ șansele apariției și purtării infecțiilor intraspitalicești dintr-o clădire în alta. Această dezvoltare a proiectului va face obiectul strângerii în continuare de fonduri” a subliniat Oana Gheorghiu – vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață

Mărturii despre ce înseamnă să fii părintele unui copil diagnosticat cu cancer în România sunt disponibile la acest link:

Asociația Dăruiește Viață a adus România cu 25 de ani în față în domeniul hemato-oncologiei, prin proiectele realizate, investind peste 6 milioane de euro în spitalele din România, modernizând și dotând în special secții de oncologie, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca șansele lor de vindecare să crească.

Persoanele fizice pot susține proiectele noastre astfel:

• Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către Asociația Dăruiește Viață, descărcând formularul de pe www.bursadefericire.ro/redirectioneaza-2, urmând a fi apoi completat cu datele personale, semnat și depus personal sau prin poștă, la sediul ANAF corespunzător
• Donații online pe www.bursadefericire.ro/investeste
• SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – o investiție de 2 euro pe lună
• SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – o investiție de 4 euro pe lună

www.daruiesteviata.ro | www.bursadefericire.ro
Bursa de Fericire este platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață.