Cele mai apreciate 25 de evenimente organizate la Iasi

Gusturile ieșenilor sunt foarte variate atunci când vine vorba de evenimente, ei apreciază de la festivaluri de muzică, la doborâri de recorduri, expoziții de flori, concerte rock și evenimente culturale.

Ieșenii au votat cele mai apreciate 25 de evenimente.

Pe primul loc în sufletele ieșenilor este Afterhills, festivalul de muzică și artă organizat la marginea orașului Iași, începând din 2017. Festivalul reunește anual iubitori de muzică și de arte vizuale din toată țara.

Locul II în top este revendicat de Palas Mall și evenimentul de deschidere în care au fost înălțate simultan 12.740 de lampioane. Această festivitate de deschidere din 2012 a introdus Iașul în Cartea Recordurilor.

Pe podiumul clasamentului regăsim și Zilele Orașului Iași. Se pare că ieșenii dau dovadă de patriotism local, participă și apreciază evenimentele organizate în jurul celui mai important pelerinaj religios din regiune, care atrage zeci de mii de pelerini în fiecare an, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva. În cele peste 30 de ediții aniversare, ieșenii s-au bucurat de târguri tradiționale, concerte ale artiștilor locali și naționali și focuri de artificii.

De remarcat că, în acest top, tipologia evenimentelor este eterogenă, ceea ce arată diversitatea culturală, deschiderea ieșenilor către nou și oportunitățile pe care le oferă Iașul organizatorilor de evenimente. 

Iată cum arată clasamentul general al celor mai îndrăgite 25 de evenimente organizate în  Iași în ultimii 25 de ani:

1.Afterhills
2.Deschidere Palas Mall – Lansarea Lampioanelor
3.Zilele Orașului Iași
4.Expoziția „Flori de toamnă” – Grădina Botanică
5.Târgul de Crăciun
6.Noaptea Muzeelor
7.Rock’n’Iași
8.Raliul Iașului
9.Hangariada
10.Rocanotherworld
11.Street Food Festival
12.The Color Run
13.Serile Filmului Românesc
14.Forza ZU
15.Magia Baloanelor
16.Târgul Național de ceramică Cucuteni 5000
17.GFest
18.Concert Vama Veche
19.Umor’n’Iași
20.Porțile deschise la Palatul Culturii
21.Classix Festival
22.Meci CSMS Iași în Europa League
23.Bike Vibe
24.Caravana TIFF
25.Concert Holograf

Topul a fost realizat cu ocazia aniversării a 25 de ani a restaurantului Class, din inima Tudorului, zonă renumită în rândul persoanelor active și cu poftă de viață și distracție.