Copiii isteti se intrec in competitia inteligentei, in aceasta vara

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează „Bătălia Micilor Genii”, un concurs gratuit de cultură generală pentru copiii isteți, care își propune să îi provoace pe aceștia la o competiție a inteligenței, în care ei își pot testa cunoștințele, răspunzând corect la întrebări din diverse domenii, cum ar fi: științe exacte, limba și literatura română, istorie, geografie, artă, astronomie.

„Bătălia Micilor Genii” este un concurs de cultură generală dedicat copiilor isteți, cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani. Concursul este organizat exclusiv online, pe platforma ZOOM, în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2020.

Pe lângă cunoştinţele solide pe care copiii trebuie să le aibă, o provocare este timpul pe care aceştia îl au la dispoziţie pentru a răspunde: 20 de secunde pentru fiecare întrebare, dar și gândirea analitică şi memoria. Pixul și hârtia nu vor putea fi folosite pentru efectuarea calculelor matematice, acestea trebuie făcute în minte.

Competiția online a copiilor isteți este menită să le stârnească acestora curiozitatea de a afla cât mai multe lucruri noi și interesante din diferite domenii, să îi îndemne să citească din ce în ce mai mult și să își pună mintea la încercare cu ajutorul unor întrebări cu un grad de dificultate înalt. Logica, viteza de reacție și promptitudinea cu care vor fi date răspunsurile, vor fi principalele atu-uri ale concurenților.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă: 8 – 10 ani și 11 – 13 ani și pot participa copiii și tinerii români, din toate colțurile lumii.

Finala concursului „Bătălia Micilor Genii” va avea loc pe 25 august.