Craciun din viitor la Sun Plaza * Transformers, ateliere de robotica, programare, modelare si imprimare 3D *

Sun Plaza anunță un program de Crăciun dedicat copiilor care, timp de 6 zile, în 2 perioade (7-9 decembrie și 14-16 decembrie), vor avea parte de numeroase activități interactive în care vor învăța și se vor distra.

Ateliere de robotică, sesiuni de inițiere în programare, workshop-uri de modelare și imprimare 3D sunt câteva dintre activitățile cu accent pe latura educativă adresate copiilor cu vârsta între 3 și 14 ani. Se adaugă alte atracții: parada celebrelor personaje Transformers, sesiuni de Lego Fun, dar și piese de teatru cu tematică de sezon.

Activitățile propuse în această perioadă, ce vor avea loc la etajul 1 al centrului comercial, încheie seria de evenimente cu o componentă de educație pe care Sun Plaza le-a desfășurat de-a lungul întregului an. Copiii vor asimila noțiuni de bază din știință, design, tehnologie, matematică, dar se vor și distra, deopotrivă. În total, în cadrul fiecărui atelier, peste 500 de copii se vor putea bucura de interacțiunea directă cu tehnologia.  

Copiii vor asimila noțiuni de bază din știință, design, tehnologie, matematică, dar se vor și distra, deopotrivă. În total, în cadrul fiecărui atelier, peste 500 de copii se vor putea bucura de interacțiunea directă cu tehnologia.  

Copiii de peste 6 ani vor construi roboți care explorează spațiul și pe care îi vor programa de pe tablete, utilizând o aplicație dezvoltată de Lego Education. Inițiativa de incursiune în lumea științei este susținută de către Academia de Robotică.

Atelierele LEGO vor capta, de asemenea, interesul copiilor între 3 și 6 ani. Aceștia vor lua parte la sesiuni în care vor avea posibilitatea de a face observații, predicții și de a gândi creativ.

La atelierele 3D, copiii de peste 7 ani vor deprinde cunoștințe despre modelarea obiectelor cu ajutorul calculatorului și despre imprimarea 3D a acestora.

Latura educativă este completată de momentele de distracție, iar elementele surpriză ale evenimentelor de Crăciun sunt personajele Transformers (Optimus și Bumblebee). Acestea sunt impresionante prin dimensiunile și dotările lor (au peste 2.5m înălțime, efecte de lumini, sisteme audio integrate și vor fi costumate cu elemente de Crăciun). Ele vor fi la dispoziția copiilor, vor dansa și se vor fotografia cu aceștia pe 9 și 16 decembrie, în intervalul 16.00-17.30.

Pentru că nu există Crăciun fără povești, cele mai frumoase vor fi prezentate odată cu punerea în scenă a două piese de teatru – Crăiasa Zăpezii (pe 8 decembrie, ora 18.00) și Spiridușii Năzdrăvani (pe 15 decembrie, de la aceeași oră).

Moș Crăciun va fi și el alături de micii vizitatori.

Pentru toți cei care doresc să împartă bucurie celor dragi, Sun Plaza le pune la dispoziție, în perioada 8 -24 decembrie, serviciul gratuit de împachetare cadouri.

Târgul de Crăciun este în plină desfășurare până pe 24 decembrie. Programul lui, precum și toate informațiile necesare, se găsesc pe www.sun-plaza.ro/event/decodeaza-craciunul-un-pic-altfel.

Despre Sun Plaza:
Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.

Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piața de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurărilor, dintre care 11.000 într-o aripă nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza având în prezent un grad de ocupare de 100%.

În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer.
www.sun-plaza.ro