Crama Villa Vinèa a castigat patru medalii de aur si doua de argint la IWCB Vinarium 2022

●Rubin Selection, Cuvèe Celest, Diamant Selection, Contessa Selection au fost cele mai apreciate vinuri din cadrul IWCB Vinarium 2022, primind medalii de aur.

●Acestea au fost urmate îndeaproape de Villa Vinèa Fetească Regală 2020 și Villa Vinèa Fetească Neagră 2018, câștigătoare ale medaliilor de argint.
●În cadrul IWCB Vinarium 2022, au fost înscrie 1299 probe, din 16 țări. Acestea au fost evaluate de un juriu internațional, format din 47 de membri.

Villa Vinèa, crama situată în Valea Târnavelor a câștigat patru medalii de aur și două de argint, în cadrul International Wine Contest Bucharest Vinarium 2022, competiția internațională de vinuri ajunsă la cea de-a XIX-a ediție, ce s-a desfășurat la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Anul acesta, în competiție, au fost înscrise 1299 de probe din 16 ţări (Albania, Argentina, Bulgaria, Chile, Cehia, Ungaria, Franţa, Germania, India, Italia, Moldova, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia).

Deşi punctajul minim pentru Medalia de Argint – conform noului Regulamentului OIV / VINOFED – este de 85 de puncte, datorită restricţiei conform căreia doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima notă pentru Medalia de Argint a fost 88,33.

Cei 47 de jurați ai acestei ediții de International Wine Contest Bucharest Vinarium au provenit din 12 ţări – Bulgaria, Chile, Cipru, Elveţia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, România, Spania, Statele Unite.

Cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost următoarele:
●Villa Vinèa Rubin Selection – Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră 2018 (Medalie de Aur);
●Villa Vinèa Cuvèe Celest – Chardonnay, Pinot Noir 2018 (Medalie de Aur);
●Villa Vinèa Diamant Selection – Fetească Albă, Fetească Regală 2020 (Medalie de Aur);
●Villa Vinèa Contessa Selection – Muscat Ottonel, Gewürztraminer 2019 (Medalie de Aur);
●Villa Vinèa Fetească Regală 2020 (Medalie de Argint);
●Villa Vinèa Fetească Neagră 2018 (Medalie de Argint).

“Participarea la competiția internațională IWCB Vinarium a devenit o tradiție pentru crama Villa Vinèa. Ne bucurăm că am reușit și de această dată, să impresionăm și să obținem recunoașterea calității vinurilor noastre. Cu fiecare an și medalie câștigată, suntem din ce în ce mai aproape de îndeplinirea obiectivului nostru, acela de a face din Valea Târnavelor o regiune oenologică recunoscută la nivel internațional.”, a declarat Mircea Matei, director general Villa Vinèa.

Despre Villa Vinèa
Crama Villa Villa Vinèa a fost fondată în anul 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în trei game: Premium, Selection și Classic.

Foto credit: Storyteller Labs