Crosspoint Real Estate, broker exclusiv in tranzactionarea unui teren rezidential intre Biofarm si Iancu de Hunedoara Residence cu o valoare de aproximativ 5 milioane EUR

Pe suprafața de teren tranzacționată va fi dezvoltat un ansamblu imobiliar cu o suprafață de 6,700 de metri pătrați construiți

Crosspoint Real Estate, partener internațional al Savills în România, a asistat producătorul de medicamente Biofarm într-o tranzacție semnificativă. Acordul în valoare de aproximativ 5 milioane EUR a presupus vânzarea unei proprietăți strategice, situată în centrul Bucureștiului, către societatea Iancu de Hunedoara Residence SRL.

Tranzacția a fost intermediată în mod exclusiv, în totalitate, de echipa Crossspoint Real Estate, departamentul de terenuri consultând vânzătorul, iar departamentul rezidențial reprezentând cumpărătorul.

Terenul tranzacționat este situat într-o zonă centrală a capitalei, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 40-42, unde se află în prezent fosta fabrică Industria Chimico-farmaceutică Nr.2.

”Suntem încântați pentru fiecare proiect care se finalizează cu succes, mai ales atunci când acestea se desfășoară în colaborare cu parteneri de care ne leagă o mulțime de proiecte reușite. Cumpărătorul este unul dintre clienții cu care ne aflăm constant în legătură, căutând mereu noi oportunități de investiții. Această tranzacție reprezintă totodată certitudinea continuării unei colaborări de durată, având deja setate premisele unui acord pentru promovarea viitorului ansamblu rezidențial dezvoltat aici, unde viitori locatari vor avea posibilitatea de a locui într-un imobil ridicat la cele mai înalte standarde.”– a declarat Oana Popescu, Head of Residential Crosspoint Real Estate.

Această achiziție marchează o etapă semnificativă în dezvoltarea unei zone centrale a Bucureștiului, pe suprafața de teren urmând a fi construit un ansamblu rezidențial cu o suprafață totală de 6,700 de metri pătrați construiți. Datorită poziției privilegiate, care oferă acces rapid la diverse puncte de interes ale orașului, viitorul ansamblu rezidențial are un potențial uriaș și va contribui activ la dezvoltarea zonei, aducând plusvaloare comunității locale și noi oportunități pentru bucureșteni.

„Ne bucură să realizăm încă o tranzacție de referință pentru piața de terenuri din România, la un nou record de preț, și să asistăm în continuare cumpărătorul în dezvoltarea unui proiect unic până acum pe piața din București. Felicit implicarea departamentului de terenuri în livrarea unui nou mandat pentru clienții noștri – lideri în piața farma, care prin această tranzacție deblochează capital pentru investiții în extinderea businessului de producție și distribuție de medicamente. Am livrat un rezultat peste așteptări atât ca valoare obținută cât și ca timp de închidere al tranzacției. Mulțumiri și echipei de rezidențial care a asistat cumpărătorul în acest proces.” – a menționat Cătălin Gavrilă, Partner, Crosspoint Real Estate.

Prin intermediul acestei tranzacții, Crosspoint Real Estate își subliniază angajamentul continuu față de partenerii săi și își consolidează poziția de lider de piață în furnizarea de soluții imobiliare personalizate de cea mai înaltă calitate.

***
Despre Crosspoint Real Estate
Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,29 mld GBP generate în 2022.