Cu mic, cu mare, Deschidem Timisoara 2023 - Capitala Europeana a Culturii!

Deschiderea Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii este un adevarat weekend pentru intreaga familie.

Pe 17-19 februarie, va asteapta zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevarat timp impreuna, de la cei mici la bunici.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, va asteptam in Piata Unirii la un spectacol aer liber, pentru toate varstele. Concertele de muzica electronica, rock si traditionala reinterpretata ne vor tine in miscare, iar cei mici vor fi fascinati de spectacolul de acrobatii aeriene Muaré Experience si de un spectacol video de zile mari.

Spectacolele Papusi gigant in cartier readuc publicul in lumea copilariei, pe 17 februarie in Parcul Clabucet, si pe 18 februarie in Parcul Dacia, incepand cu ora 17:00.

In zilele de 17, 18 si 19 februarie, intre orele 10:00 si 17:00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timisoara, ce ofera tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timisoara) care includ demonstratii de fizica si experimente de chimie care ne imprietenesc cu stiinta.

Pe data de 18 februarie, aveti parte de vizite ghidate, jocuri si ateliere de lectura pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani la Uzina de Apa Industriala, alaturi de scriitoarea Ramona Miza, precum si la Statia de Tratare a Apei Urseni, alaturi de scriitorul Robert serban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13:00, are loc proiectia animatiei pentru copii Manou, aventuri in zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeasi ora, Aventurile lui Pil.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timisoara invita vizitatorii mari si mici sa observe orasul dintr-o perspectiva noua, de la inaltimea schelei pline de vegetatie care se inalta in Piata Victoriei.

Nu in ultimul rand, pe 19 februarie, incepand cu ora 14:00, cei interesati se pot alatura turului istoric ghidat pentru familii Cladiri si povesti in Cartierul Fabric.

Programul weekendului este bogat in activitati pentru intreaga familie. Pentru mai multe detalii, vizitati: opening.timisoara2023.eu/program.

Asociatia Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023