Cum arata Valentine's Day in 2020: Sfaturile terapeutului pentru a mentine o relatie sanatoasa la distanta

+ Aproape 60% dintre cuplurile la distanță au o experiență pozitivă
+ Sfaturile terapeuților pentru a menține o relație sănătoasă la distanță
+ Idei pentru cuplurile care sărbătoresc Valentine’s Day la distanță

Cum Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, relațiile la distanță trec printr-o mare provocare, partenerii sunt departe unul de celălalt în cea mai romantică zi din an. Cu toate acestea, studiile arată că relațiile la distanța pot fi o experiență pozitivă. Potrivit unui studiu derulat de KIROO, relațiile la distanță au o rată de succes de 58%. Mai mult, 55% dintre respondenți au răspuns că timpul petrecut departe unul de celălalt i-a ajutat să se apropie mai mult, iar 81% consideră că distanța face momentele petrecute împreună mai speciale. FlixBus a apelat la un expert în relații pentru recomandări despre cum pot cuplurile la distanță să își întărească conexiunea emoțională în timp ce sunt departe unul de altul.

Sfatul terapeutului pentru a menține o relație fericită la distanță

Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu și love coach din München împărtășește cu FlixBus cum puteți menține vie flacăra în relație când sunteți la kilometri distanță unul de celălalt.

Comunicarea este esențială

În momentul în care nu vă vedeți cu partenerul suficient de des, este foarte important să aveți o comunicare constantă și echilibrată. Obiceiuri comune, cum ar fi mesajele de noapte bună sau telefoane regulate ajută foarte mult la crearea unui sentiment de apropiere. Însă, sunt unele zile în care pare că nu aveți nimic interesant de împărtășit cu partenerul. În aces caz, Dr.Brehm vă sfătuiește să restabiliți o conexiune invizibilă prin experiențe comune.

„Citiți o carte sau uitați-vă la un film în același timp, începeți un curs online sau jucați un joc video – orice experiență care vă apropie va fi de ajutor”, a explicat specialistul.

Planificați-vă vizitele din timp

Cât de des trebuie să se întâlnească partenerii unui cuplu? Răspunsul este influențat de mai mulți factori precum distanța, timpul liber și resursele financiare. Fără îndoială, este indicat ca cei doi parteneri să aibă un program de vizite regulat. „Dacă efortul financiar este prea mare sau dacă partenerii nu au timp, este perfect normal să treacă mai mult timp până la următoare întâlnire. Un alt aspect important este ca fiecare dintre parteneri să îl viziteze pe celălalt, să fie un raport echilibrat”, explică Dr. Brehm. Autocarul poate fi un mod convenabil și accesibil pentru a călători spre cei iubiți.

Bucurați-vă de timpul petrecut împreună așa cum vă doriți

Multe dintre cupluri încearcă să facă foarte mute lucruri în timpul pe care îl petrec împreună. Cu toate acestea, motivul pentru care vă vizitați partenerul nu este să vă distrați cu orice preț.

„Acestă idee a ajutat multe cupluri să păstreze o relație autentică în timp ce se bucură de timpul petrecut împreună. Ce este cel mai important este să vă petreceți timpul împreună într-un mod  care vă face să simțiți bine– fie în pat, cu prietenii comuni, la o petrecere sau într-o călătorie la munte”, explică Dr. Brehm.

Setați aștepări realiste

O reuniune este adeseori asociată cu așteptări ridicate care duc în mod inevitabil la o stare de tensiune. „Este important să vă dați seama care sunt posibilele provocări de la început. Pentru a avea succes o relație la distanță necesită multă răbdare, sinceritate și încredere din partea ambilor parteneri”, mai adaugă Dr.Brehm. Cu ceva timp înainte de reuniune, cuplul poate discuta nevoile și dorințele pentru a se asigura că sunt pe aceeași pagină.

Trăiți în moment

Asigurați-vă că vă bucurați cât mai mult de viață și că trăiți în prezent. „Partenerul nu ar trebui să fie singura voastră sursă de fericire, iar această regulă este valabilă pentru orice fel de cuplu, nu doar cele la distanță”, atrage atenția Dr.Brehm. Oriunde ați fi – fie că petreceți o seară relaxantă acasă sau vă aflați în drum spre partenerul vostru – nu există un moment sau un loc nepotrivit pentru a vă bucura de clipa respectivă.

„Călătoriile oferă un cadru perfect pentru a vă oferi un moment de iubire de sine: ascultați o carte audio, înregistrațivă gândurile într-un jurnal, priviți pe fereastră sau pur și simplu nu vă gândiți la nimic”, mai recomandă specialistul.

Creați un plan pe termen lung pentru a vă îmbina lumile

Un mod foarte eficient de a face despărțirile mai ușoare? Să știți că și acestea au un final. Nu înseamnă că trebuie să știți cu precizie datele următoarelor vizite, dar dacă faceți planuri concrete, o parte din tensiune se va disipa.

„În relațiile la distanță, este important să știți că distanța este temporară. În caz contrar, sentimentele de frustrare și singurătate se vor intensifica”, explică Dr. Brehm.

Idei de petrece Valentine’s Day la distanță

Distanța fizică nu înseamnă că nu puteți să vă sărbătoriți iubirea și să vă surprindeți partenerul. Încercați să apelați la una dintre ideile de mai jos:

    O metodă clasică și romantică – o scrisoare trimisă prin poștă
    Comandați partenerului mâncarea preferată sau flori
    Plănuiți o cină romantică via Skype
    Plănuiți o vânătoare tematică pentru a sărbători Valentine’s Day
    O vizită supriză sau cumpărați un bilet FlixBus sau FlixTrain pentru o călătorie împreună

Despre FlixBus

FlixBus este o companie tânără furnizoare de transport pe distanțe lungi. Din anul 2013, oferă un mod alternativ, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație planificării inteligente a rețelei și a unui sistem backend de ultimă generație, FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 400.000 de curse zilnice către 2.500 de destinații din 30 de țări.

Fondat și lansat în Germania de trei antreprenori tineri, Jochen Engert, André Schwämmlein și Daniel Krauss, start-up-ul combină experiența și calitatea prin strânsa colaborare cu sectorul regional de IMM-uri. Din birourile sale din Berlin, MÜnchen, Paris, Zagreb, Milano și Stockholm, echipa FlixBus, aflată în plină expansiune se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltarea activității și a tehnologiei. Partenerii de transport regionali, adesea afaceri de familie clădite cu eforturile câtorva generații, se ocupă de operațiunile cotidiene și de o flotă de autocare verzi FlixBus, punând un accent deosebit pe cele mai înalte standarde de confort și de siguranță. Așadar, inovația, spiritul antreprenorial și o marcă puternică în transportul internațional de persoane sunt completate de experiența și de calitatea unui sector tradițional format din firme mici și mijlocii.