Cum sa faci curatenia de primavara mult mai eficient

De regula, cand zici primavara, zici si curatenie – pentru multi chiar cea mai complexa din timpul anului.

Un studiu national, realizat de Institutul American de Curatenie (da, exista asa ceva!), arata ca oamenii pierd ~6 zile cand fac curatenia de primavara. Iar in conditiile in care suntem tot mai ocupati si avem din ce in ce mai putin timp liber, 6 zile pot insemna foarte mult pentru oricare dintre noi.

Asadar, ce putem face pentru o curatenie ca la carte, dar care sa ne ocupe cat mai putin timp? Simplu. Respectam cateva trucuri si curatenia va fi mai usoara ca niciodata:

1.Respectarea sistemului sus-jos / stanga-dreapta
Regula de baza a curateniei generale este sa incepeti treaba din partea de sus si sa terminati cu podelele. De asemenea, pentru a va asigura ca veti curata fiecare coltisor fara sa frecati de doua ori aceeasi suprafata, incepeti curatenia din partea stanga si terminati in dreapta. Pentru iubitorii de pardoseli (care vor ca acestea sa reziste mult timp) recomandam Solutia cu PH neutru Asevi.

2.Curatarea cate unei camere
Daca va concentrati pe o singura incapere, veti fi mult mai eficienti. Creierul va considera ca trebuie sa se ocupe de un spatiu mai mic si va fi mai productiv. Pasi mici pentru rezultate mari, nu-i asa?

3.Pastrarea ustensilelor intr-un singur loc
Curatenia generala este un proces de durata. Daca mai trebuie sa va si cautati fiecare produs si echipament prin casa, munca va va fi ingreunata si nu veti mai avea spor. Asadar pastrati intr-un singur loc tot ce va trebuie la curatenie si timpul de lucru va fi redus considerabil.

4.Agatarea perdelelor imediat dupa spalare
Un truc simplu si eficient este ca, dupa ce spalati perdelele, sa le atarnati umede inapoi la locul lor. Rezultatul: nu veti mai pierde timp asteptand sa se usuce sau calcandu-le, acestea se vor indrepta stand in pozitie verticala. Ne-am fi dorit si noi sa stim mai demult acest truc!

5.Curatarea canapelelor si fotoliilor
Tapiteriile din casa va pot da mari batai de cap mai ales cand aspiratorul clasic nu mai face fata. Nu trebuie sa va panicati, exista solutii. Si chiar deloc costisitoare. O banala rola de scame va va salva. Canapelele si fotoliile vor arata impecabil daca le curatati astfel de scamele si firele de par incapatanate.

6.Alegerea produselor potrivite
Daca vreti o curatenie generala eficienta, trebuie sa folositi detergenti eficienti dar cu ingrediente suficient de delicate incat sa nu afecteze suprafetele din locuinta. Si pentru ca vreti ‚2in1’, adica sa curatati si dezinfectati in acelasi timp, alegeti produsele care va garanteaza acest lucru. Inca o recomandare utila: daca vreti sa scapati de petele de grasime apelati la Degresantul Asevi – le elimina complet si fara efort de pe aproape orice suprafata.

7.Ascultarea muzicii preferate
Foarte putini oameni se bucura de procesul de curatenie in sine. Poate nu stiati, insa, curatenia poate fi si distractiva daca o insotiti de playlistul favorit. Cateva cantecele energice si care va plac va vor face sa topaiti ritmic prin casa. Un, dos, tres… și treaba e gata.

Acum nu ne ramane decat sa ne-apucam de treaba! S-avem spor!