Cum sa iti construiesti un look casual-chic cu blugi drepti dama

Nu mai este nevoie să precizăm că denimul câștigă atenția iubitoarelor modei și în acest sezon. În varianta de pantaloni scurți sau lungi, cu croiuri diverse și în variante de culori inedite, blugii sunt preferați oricând pentru completarea unor look-uri casual, în stil urban sau chiar elegante. Dintre modelele diverse de croiuri ale blugilor pe care îi poți alege, blugii drepți au câștigat atenția în acest sezon. Iată de ce și în ce combinații îi poți purta pentru ținute în tendințe.

Există o modă a blugilor drepți?

Despre modelele de blugi drepti dama se poate spune că au evoluat de-a lungul timpului și că au devenit din ce în ce mai populari. Dacă în anii 70 erau la modă blugii evazați, în următorul deceniu locul acestora a fost luat de blugii drepți, mai ales pentru că s-a resimțit influența culturii punk și a mișcării DIY. 

Din anii 2000, s-a trecut deja la un alt nivel: blugii skinny sunt cei preferați de iubitoarele modei. Cu toate acestea, în ultimii ani pare că moda revine, iar odată cu ea și stilurile retro și vintage. Blugii drepți devin, în acest fel, extrem de populari, iar astăzi sunt preferați pentru versatilitatea pe care o au și pentru croiul lejer. 

Cum porți blugii drepți la birou?

Există combinații în care blugii drepți pot fi vedeta pentru o ținută de birou? Ei bine, există. După ce te-ai asigurat că ai ales o pereche de blugi drepți de calitate, combină-i cu o cămașă sau cu o bluză elegantă – poți alege o cămașă albă sau o bluză într-o nuanță pastelată. Adaugă un sacou sau o jachetă și pune-ți în picioare o pereche de pantofi eleganți – pot fi pantofi cu toc mic sau mocasini. Adaugă accesorii discrete și vei reuși să obții un look casual într-o notă elegantă, perfect pentru birou. 

Blugi drepți pentru ținute de weekend

Dacă ceea ce urmărești este obținerea unui look casual extrem de relaxat, optează pentru unul dintre modelele de tricouri dama cu imprimeuri sau mesaje interesante. Dacă dorești o ținută care să aibă mai degrabă o notă chic, o notă plină de eleganță și rafinament, optează pentru blugii drepți combinați cu o cămașă în culoare neutră sau cu imprimeu subtil. Lasă câțiva nasturi desfăcuți, alege pantofii cu toc care îți oferă și confortul dorit și vei obține o ținută casual chic perfectă pentru weekend și nu numai. 

Informațiile despre modul în care pot fi purtați blugii drepți pentru ținute casual chic la modă sunt oferite de agenția Campaigns.