Dăruiește Viață continuă să accelereze reformarea sistemului medical românesc, prin proiecte concrete, care răspund nevoilor reale ale pacienților din România.
Cel mai recent proiect, generat de pandemia globală de coronavirus, este SPITALUL MODULAR 1 Elias ridicat în curtea Spitalului Universitar de Urgență Elias, pentru a crește capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19. Această inițiativă va purta și noua semnătură vizuală a asociației Dăruiește Viață.
La fel ca celelalte proiecte ale asociației, inclusiv Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, Spitalul Modular 1 Elias a pornit din nevoia de a ajuta, de a oferi din resursele puse la dispoziție de donatorii, sponsorii și partenerii noștri celor care au cea mai mare nevoie de ele: pacienții și cadrele medicale. Gestul profund uman, de a dărui, cu inima deschisă și cu credință a inspirat și noua identitate vizuală a Asociației.
”Chiar dacă am planificat o altfel de lansare pentru identitatea noastră, într-un altfel de context, am considerat că noul proiect, Spitalul Modular 1 Elias, este o oportunitate să facem acum această schimbare, direct și simplu. Și totodată să reafirmăm ceea ce Dăruiește Viață a însemnat dintotdeauna – dorința de a a face lucruri bune pentru oameni, de a construi, de a inspira și de a lupta pentru viață.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață
”Am lansat inițiativa spitalului modular pentru că am înțeles că va fi nevoie de resurse adiționale pentru a salva viețile pacienților cu COVID-19, dar și a celor cu alte patologii (ex. cancer, diabet, boli cardio-vasculare etc.). Faptul că am demonstrat, prin proiectele noastre anterioare, că se poate, ne-a câștigat încrederea partenerilor, a donatorilor și a sponsorilor care au răspuns pozitiv apelului nostru. Avem nevoie, în continuare, de o mobilizare rapidă de fonduri și eforturi pentru a finaliza acest proiect în aproximativ 4 săptămâni, perioada în care se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. #ReușimÎmpreună!” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.
Dăruiește Viață reînnoiește apelul făcut către companii și către donatorii din țară și din străinătate pentru a pune umărul la ridicarea spitalului modular, dar și la achiziția de echipamente de protecție și echipamente medicale care vor fi donate spitalelor din țară. Începând cu 11 martie, Asociația a direcționat toate fondurile strânse către lupta cu coronavirusul și a trimis echipamente de protecție și echipamente și aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 24 de unități medicale din 16 orașe. Metodele prin care se poate dona către Asociație sunt:
Pentru companii: contract de sponsorizare ce poate fi completat online – www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza
Pentru persoane fizice:
– SMS cu textul IMPREUNA la 8826 pentru o donație unică de 2 euro (doar pe teritoriul României)
– Cu cardul, online, pe site – www.daruiesteviata.ro/covid-19
– Făcându-și propria campanie de fundraising pe site-ul asociației – www.daruiesteviata.ro/campanii
– Prin transfer bancar, în conturile asociației IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, Banca: ING Bank, sucursala București și IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, Banca: ING Bank, sucursala București, SWIFT: INGBROBU
____________
DESPRE DĂRUIEȘTE VIAȚĂ
Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca, începută în regim de voluntariat, de a sprijini bolnavii de cancer și de a dota unitățile medicale din România. Daruiește Viață își propune să fie cel mai de încredere partener al sistemului medical românesc, atunci când acesta caută cu bună credință soluții, și nu se va sfii să intre în luptă împotriva acestuia, atunci când drepturile pacienților si ale cadrelor medicale sunt încălcate, iar societatea suferă. De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a generat înființarea Subprogramului pentru Diagnosticarea Leucemiilor, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile, și a demarat cel mai ambițios proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă (#NoiFacemUnSpital). Ne sunt alături Paula Herlo, Alex Dima, Tudor Chirilă, peste 400.000 de donatori persoane fizice și peste 4.000 de companii, dintre care OMV Petrom, Engie, Mastercard etc.