Dermatita seboreica si solutiile blande care-i vin de hac

Cu siguranță ai auzit despre dermatita seboreică.

O afecțiune care naște multe întrebări, dar care are, din fericire, și multiple soluții de îngrijire.

Știai că dermatita seboreică afectează în principal adulții, cu vârste între 30 și 60 de ani? De pildă, stresul are un impact semnificativ asupra bolii, contribuind la agravarea acesteia.

Ce este dermatita seboreică?
Dermatita seboreică este o boală inflamatorie a pielii care afectează în special (dar nu numai), fața și scalpul, atât în cazul adulților, cât și al copiilor. Această afecțiune este susținută de inflamația cauzată de înmulțirea prea rapidă a celulelor pielii și de activitatea ridicată a glandelor sebacee. Este o dermatită inflamatorie legată de alterarea răspunsului imun la Malassezia, combinat cu factorii de mediu.

Care sunt simptomele?
Printre cele mai frecvente simptome ale dermatitei seboreice se numără pruritul, senzația de arsură, roșeața, crustele și/sau mătreața. Crustele apar de regulă pe scalp, față, părțile laterale ale nasului, sprâncene, urechi, pleoape, coate și piept.

Aceasta se manifestă în principal în zona retro-auriculară (linia unde se întâlnesc fruntea și părul), în pliurile nazolabiale, pe sprâncene și în partea superioară a trunchiului. Toate aceste manifestări pot fi reactivate atunci când persoana este supusă perioadelor de stres prelungit, în timpul anotimpurilor reci sau dacă aerul este foarte uscat.

Cât de răspândită este dermatita seboreică?
Dermatita seboreică este o afecțiune destul de frecventă și afectează 1-3 % din populația lumii. Aceasta afectează în principal bărbații, în special în timpul copilăriei și adolescenței, dar se manifestă și în jur de 30 de ani la bărbați și 40-50 de ani la femei. Cu toate acestea, dermatita seboreică poate afecta temporar și nou-născuții. Știai că acele cruste de lapte prezente la nou-născut reprezintă, de fapt, o manifestare a dermatitei seboreice?

Care sunt cauzele dermatitei seboreice?
Niciun studiu nu a reușit să determine cauzele exacte care duc la apariția dermatitei seboreice, iar manifestările sale sunt aproape similare cu cele ale altor afecțiuni dermatologice, cum ar fi psoriazisul sau dermatita atopică. Totuși, se pare că dermatita seboreică este rezultatul unei serii de factori de mediu, genetici, endocrini și dietetici. Un mediu stresant și o dietă dezechilibrată se numără cauzele probabile ale reapariției recidivelor.

Factori:
• Producția excesivă de sebum din piele;
• Reacția sistemului imunitar la ciuperca Malassezia, care colonizează în mod normal pielea;
• Îngrijire/igienă neadecvată a pielii;
• Poluare;
• Predispoziție genetică;
• Răspuns imun anormal;
• Afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson;
• Afecțiuni psihiatrice, cum ar fi depresia;
• Abuzul de alcool;
• Sezonul rece sau uscat;
• Sistem imunitar slăbit (ex. pacienții care au suferit transplant de organe sau au afecțiuni precum HIV, cancer etc.)
• Recuperarea în urma unor afecțiuni medicale stresante, cum ar fi atacul de cord.

În ce constă tratamentul dermatitei seboreice?
Șampoanele, cremele și loțiunile sunt remediile adjuvante recomandate în general de specialiști pentru tratamentul dermatitei seboreice.

Gama de produse D.S. Hair de la Uriage vine în ajutorul celor care se confruntă cu dermatită seboreică – calmează inflamația grație complexului brevetat TLR2-Regul & Apa Termală Uriage. De asemenea, conține pirocton olamină ce reglează proliferarea microorganismelor la nivelul țesutului.

Gama cuprinde mai multe produse extrem de eficiente:
D.S. Emulsie se poate aplica pe față și corp, dimineața și seara, în combinație cu D.S. GEL DE CURĂȚARE, monoterapeutic sau ca adjuvant în tratamentul medicamentos, fiind și o excelentă bază de machiaj. Conține complexul TLR2-Regul, Apă Termală Uriage 30% și pirocton olamină. Formulă fără parfum sau parabeni. Se recomandă tratamentul de lungă durată pentru a evita recidivele.

D.S. gel de curățare conține Complexul TLR2-Regul, Apă Termală Uriage 30% și pirocton olamină. De asemenea, gelul curăță delicat, nu conține săpun și este ușor de clătit. Formulă fără parfum sau parabeni. Pentru igiena zilnică a feței și corpului. Poate fi utilizat ca șampon și poate fi aplicat de 2-3 ori pe săptămână, atât de bărbați, cât și de femei.

D.S. HAIR – prima linie de șampon antimătreață cu apă termală din inima Alpilor
Șampoanele DS stabilesc noi performanțe, deoarece ele reușesc să reducă mătreața cu până la 100%, au acțiune calmantă eficace (97%) și o toleranță ridicată (100%) conform studiilor clinice. Gama conține la rândul ei 3 tipuri de șampon:

D.S. HAIR ȘAMPON TRATAMENT ANTIMĂTREAȚĂ – un tratament pentru mătreața moderată ce conține complexul TLR2-RÉGUL + Apă Termală Uriage + Floare de colț ce calmează scalpul și protejeaza părul. Pirocton olamina purifică scalpul și elimină mătreața. Lactatul de zinc are o acțiune seborglatoare și previne recidiva.

D.S. HAIR ȘAMPON TRATAMENT KERATO-REDUCTOR – un tratament pentru mătreața severă și scuame ce conține complexul TLR2 regul + Floare de colț + Apă Termală Uriage ce ajută la regenerarea structurii scalpului și părului, pirocton olamina curăță scalpul și elimină mătreața. Lactatul de zinc reglează excesul de sebum și previne recidiva, iar acidul salicilic are acțiune keratolitică.

D.S. HAIR ȘAMPON REECHILIBRANT – un produs purifiant pentru toate tipurile de păr ce conține complexul brevetat TLR2 regul + Apă Termala Uriage + Floare de colț și pirocton olamină. Șamponul are o toleranță ridicată, este ideal după tratamentul împotriva mătreții, ideal utilizării zilnice.

D.S. HAIR loțiune – un tratament pentru mătreața severă și scuame ce conține complexul brevetat TLR2 regul + Apă Termală Uriage, pirocton olamină, loțiune hidro-alcoolică (39% etanol) pentru evaporare rapidă.

Produsele din gama Uriage sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

uriage.ro (Instagram)
Uriage.Romania (Facebook)
uriage.com/RO/ro (website)