Didactica Publishing House se alatura #All4Ukraine - campanie de fundraising si donatii demarata de tinerii din Bucuresti

– Sub îndemnul #ALL4UKRAINE – Toți pentru Ucraina, mai multe organizații studențești și de tineret s-au unit și ajută la colectarea și distribuirea donațiilor către refugiații din țara vecină, care au venit în România

– De asemenea, aceste organizații, în parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București, susțin donarea de sânge în centrele de transfuzie din Capitală
– Pentru a facilita achiziția și transportul de medicamente necesare în Ucraina, voluntarii au creat o campanie de fundraising pe platforma gogetfunding.com

Editura DPH se alătură campaniei #All4Ukraine – Toți pentru Ucraina – demarată de Uniunea Studenților din România, în parteneriat cu Rotary Club Cișmigiu și Asociația Frends – și invită românii să doneze bunuri și alimente pentru refugiații din Ucraina. Acestea se colectează zilnic la punctul amenajat special lângă Casa de Cultură a Studenților, din Calea Plevnei nr 61, din București. De asemenea, pentru a realiza transportul sau achiziția de medicamente și produse de strictă necesitate, este necesar și sprijin financiar,astfel că românii care își doresc să doneze o pot face aici:  – gogetfunding.com/toti4ucraina.

Este un moment de cumpănă în istoria lumii și nu putem rămâne simpli spectator ai tragediei ce se desfășoară la câțiva kilometri distanță și chiar sub ochii noștri, prin mărturiile miilor de copii și mame ce ne-au trecut pragul. Evenimentele din aceste zile vor avea un impact pe termen lung, indiferent de durata conflictului armat, și ne dorim să fim alături de cei în nevoie, prin donații de obiecte de necesitate, alimente, resurse și materiale educaționale pentru copii și nu numai. Prin urmare, lansăm un apel la solidaritate și-I invităm pe toți cei ce pot, să ajute. Vor oferi nu doar sprijin, ci și alinare, dar mai ales speranță, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House (DPH).

Refugiații au nevoie mai ales de haine, produse de igienă personală, produse pentru nou-născuți, haine pentru copii de toate vârstele, jucării, alimente neperisabile, măști chirurgicale, dezinfectanți, medicamente de uz larg. Bucureștenii care vor să fie alături de oamenii care au părăsit zona de conflict și s-au refugiat în țara noastră, pot ajuta cu donații. Programul centrului este de luni până duminică, între 9:00 la 20:00. Centrul de colectare pentru donații se află pe strada Plevnei, numărul 61, în incinta fostului Silver Church (Preoteasa), lângă Casa de Cultură a Studenților.

Cum poți sprijini financiar

Voluntarii au creat o platformă specială online și pentru susținere financiară. Sumele strânse vor contribui la achiziția de medicamente necesare, dacă procurarea acestora nu poate fi făcută pe bază de donații. Românii care doresc să contribuie financiar o pot face pe platforma gogetfunding.com/toti4ucraina.

„Suntem în serviciul oamenilor care au nevoie de ajutor, de aceea ne-am alăturat acestei campanii organizate de tineri și studenți din București. Oamenii fug de război, iar românii au răspuns cu empatie încă din primele zile. Credem că împreună putem face lucruri mai mari pentru o cauză atât de importantă, iar dovadă stă faptul că încă din primele zile mulți oameni și-au dorit să ajute și multe organizații non-guvernamentale au rezonat și ni s-au alăturat. În această perioadă refugiații vin în număr din ce în ce mai mare, iar nevoia de alimente, haine sau pături crește direct proporțional, tocmai de aceea trebuie să ne amintim că suntem #ALL4UKRAINE”, a adăugat Andrei Botez, reprezentant Rotary Club Cișmigiu.

Unde poți dona sânge

Cauzei lansate de Asociația Frends pentru Dezvoltare București, Uniunea Studenților din România, Rotary Club Cișmigiu, s-a alăturat și Societatea Studenților în Medicină din București, care, prin voluntari ai campaniei „Donează Sânge! Fii Erou!” se implică activ în ajutorul donatorilor de sânge de la centrele de transfuzie sanguină din Capitală.

Studenții vor ajuta personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină București acolo unde este nevoie, dar vor contribui și la fluidizarea fluxului de donatori. Cei care doresc să doneze sânge o pot face și la Spitalul Universitar București sau Spitalul Militar Central, pentru a ajuta victimele din Ucraina. De asemenea, donatorii de sânge pot opta și pentru donarea bonurilor de masă primite în urma transfuziei, pentru a achiziționa hrană refugiaților.