DIESEL, COLECTIA TOAMNA-IARNA 2021

O continuare clară a colecției Prefall21, Fall-Winter21 inserează noi teme iconice; sezonalitatea in-store este pusă și mai mult în evidență prin schimbarea materialelor.

APPAREL FEMEI
Colecția Apparel pentru femei e construită pe o abordare militar-utilitară ce dezvăluie culori estompate & neutre și construcții complexe pentru buzunare și patch-uri. Interpretările feminine ale pieselor iconice militare cu o atingere urbană includ diverse materiale camuflaj care sunt cusute împreună și accesorii vopsite roz-pal. Rochiile tricotate și fustele sunt realizate din materiale fluide în nuanțe precum ocru și mov-vinețiu, pentru a îndulci tema military. Piesele sexy și cele body-shaping în trend oferă un contrast cool când sunt alăturate jachetelor puffer supradimensionate, iar grafismele includ tratamente marmorate și printuri post-punk. Toate piesele pot fi stilizate împreună, în cadrul diferitelor teme.

APPAREL BĂRBAȚI
Această grupare hibridă militar-utilitară afișează o paletă de culori pământii și introduce noi tratamente de vopsire pe piese de material mixate iconic, ce utilizează vopseluri vegetale și minerale, rezultând într-o practică sustenabilă. În ansamblu, look-ul se prezintă relaxat, cu o construcție și alură vintage military. Se remarcă ușor vesta realizată dintr-un mix de materiale precum catifea, nailon și pânză, dar și jacheta bomber căptușită, cu o construcție Game Over. Inspirația militară este puternic influențată de aviație, iar bomberele și jachetele aviator își fac debutul în noi culori. Piesele denim îi permit purtătorului să își compună propriul „tuxedo canadian” în diverse variante. Patch-urile sunt realizate în culori diferite sau din reversul aceleiași țesături. Se remarcă modelul camuflaj pictat, care duce cu gândul la uniformele vintage, print creat manual. Acesta apare pe cămăși oversized, pantaloni și o jachetă pentru femei. Se disting și tratamente decolorate în nuanțe de verde natural și kaki.
Inspirația sportivă vine via snowboaring, remarcându-se în culorile super saturate, croi, materialele tehnice și efectele „înghețate” de pe accesoriile gecilor puffer. Tricotajele nu se abat de la cele două teme principale – militară și culorile naturale – și amintesc de împletiturile norvegiene.

DENIM
Sustenabilitatea este o călătorie importantă, iar pentru acest sezon, oferta a fost extinsă astfel încât să includă BCI, fibre reciclate, Polygiene, un nou capitol denim și o colaborare cu Candiani. Se remarcă, de asemenea, noi stiluri care să completeze atât oferta pentru femei, cât și cea pentru bărbați. Tratamentele cerate și catifeaua evoluează și reprezintă alternativa la clasicele modele denim five-pocket.

ACCESORII (ÎNCĂLȚĂMINTE ȘI GENȚI)
În oferta pentru bărbați, gențile urmează tema military, în timp ce piesele mai basic afișează un stil schoolboy sau influențe activewear. În colecția de pantofi este introdus brandingul „D” pentru modelele Mydori, Tyche și Ukiyo. Tălpile exterioare ale încălțămintei beneficiază de calitate sporită a materialelor. Ukiyo este noul model de sneaker basketball-inspired și este prezentat în varianta până la gleznă sau stil gheată și într-o varietate de combinații de culori. Stilurile hibrid completează colecția apparel și includ bocanci combat cu tratamente cerate, în nuanțe naturale, dar și introducerea Alabama, un nou tip de bocanc din piele, realizat din piele neagră și piele întoarsă maro.

În ceea ce privește oferta pentru femei, accesoriile de iarnă prezintă inserții fake fur și piele în culori pământii. Și aici este introdus brandingul „D” pentru stilurile Mydori și Tyche. Trebuie menționate și cizmele feminine din piele elastică, negre sau nuanța prunei.