Diesel lanseaza revolutionarul denim compostabil realizat din cauciuc natural, ca un nou pas pentru strategia sa, For Responsible Living

DIESEL anunţã cel mai nou capitol Diesel For Responsible Living, strategia în continuã desfãşurare dedicatã sustenabilitãţii: parteneriatul cu Candiani, un producãtor denim cunoscut pentru inovaţiile excepţionale în domeniu.

Împreunã, DIESEL şi Candiani au prezentat douã noi tehnologii pentru colecţia denim Toamnã/Iarnã 2021 a brandului: COREVA™ şi Relast

COREVA™ este o tehnologie dezvoltatã şi patentatã de Candiani, care foloseşte un fir elastic din plante, derivat din cauciuc natural 100%. Când este amestecat cu bumbac organic certificat, rezultatul este o ţesãturã elasticã în întregime verde, fãrã plastic. COREVA™ înlocuieşte elastanul convenţional, sintetic, derivat din petrol; denimul rezultat este în întregime biodegradabil şi compostabil şi a fost implementat în colecţia de Toamnã 2021 în: pantalonii D-Viker, jacheta D-Sfera, pantalonii din denim D-Air şi altele.

Cea de-a doua nouã intrare în colecţia Toamnã 2021 este materialul Relast de la Candiani, ale cãrui proprietãţi de întindere se datoreazã unei fibre exclusive, custom-made, fabricatã din resturi de elastan obţinute în procesul de manufacturã, combinate cu bumbac organic certificat.

Folosirea Relast permite o alternativã unicã la denimul stretch convenţional, reducând semnificativ cantitãţile de apã, chimicale şi emisii utilizate în procesul de producţie al textilelor. Pantalonii denim pentru Toamnã 2021 care includ tehnologia Candiani Relast includ modelele D-Struckt, D-Fining, D-Amny-Y şi altele.

Ca întotdeauna, DIESEL este într-o constantã cãutare de noi moduri prin care sã susţinã practicile sustenabile şi responsabile; label-ul este mândru sã lanseze aceste douã noi tehnologii cu suportul Candiani.