DIESEL - TOAMNA-IARNA 2022

Disruptiv, sexy, fluid, distractiv – acesta este Diesel pentru toamnă-iarnă 2022, acesta este Diesel pentru totdeauna.

Directorul creativ Glenn Martens prezintă primul său show de catwalk penru brand, ce dezlănţuie lumea Diesel: denim, experimentare, rebeliune, joacă.

“Puterea Diesel este aceea că vorbim cu atât de mulţi oameni. Putem împinge sustenabilitatea şi inovaţia şi putem aduce în faţă experimentarea şi conceptul. Este Diesel pur – ai nevoie de două secunde penru a te îmbrăca şi a-ţi trăi viaţa. For Successful Living!” Glenn Martens

Sunt patru capitole în colecţie – denim; utilitare; pop şi artizanal. Teme de design sunt prezente peste tot, precum atitudinea “raw” a curelelor utilitare, jocul trompe l’oleil şi energia asimetriilor. Materialele se ciocnesc şi contrastează, texturile sunt augmentate, fiecare look are libertate şi control.

Jeans-ii sunt aproape distruşi în talie, ca şi când ar atârna de un fir, dar fiind susţinuţi de o centură interioară. Un top scurt indigo este susţinut de o curea utilitară, în timp ce o curea din denim este suficient de lată cât să fie folosită ca fustă. Majoritatea pieselor denim sunt din Diesel Library, gama de bază a brand-ului în ceea ce priveşte denimul sustenabil.

Hanoracele sunt transformate în rochii cu mişcări sălbatice, tăiate de bucăţi de şifon şi şnururi pentru a exagera dramatismul liniilor lor curbe. Jachetele shearling de zbor sunt reversibile, în timp ce alte hanorace şi pantaloni de sport sunt tăiaţi în jurul capului şi gleznei, dezvăluind straturi de jerseu în interior.

Rochiile pop se remarcă în roz metalic, croite din tricot cu un logo “D” deasupra pieptului. Topurile şi fustele mini sunt printate cu grafice readaptate, din arhiva Diesel. Hanoracele şi pantalonii fleece cu logo Diesel Sport sunt gata pentru club, indifferent dacă este vorba despre clubul sportiv sau cel pentru petreceri.

Jerseul upcycled este legat de denim pentru a crea piese artizanale “Peel Off”, ca şi când postere ar fi fost rupte de pe un perete. Organza este upcycled şi creează rochii mini uşoare, cu mâneci lungi şi decolteu deschis. Denimul a fost rupt manual şi buclat pentru a crea paltoane ce dau impresia de blană artificială.

Colecţia include primele piese create din denim, bumbac şi elastan complet reciclate şi vopsite indigo fără apă. Este vorba despre reabilitare, Diesel producând fibre noi din resturile de producţie şi creând o nouă linie inovatoare şi pozitivă: Diesel Rehab Denim, în parteneriat cu specialiştii în sustenabilitatea ţesăturilor, de la Tejido Royo.  

Noii tenişi ai sezonului, Prototype CR, au o bandă încrucişată, un efect de înfăşurare care s-a regăsit şi în curelele ce înconjoară piciorul când vine vorba despre cizmele cu toc înalt. Apar, de asemenea, genţi cu o curea de tip bandă, în timp ce rucsacuri şi genţi cross-body sunt mândre să poarte logo-ul “D”.