DIPLOMA Show 2023 da startul inscrierilor in expozitia dedicata absolventilor de arta si arhitectura

The Institute lansează apelul anual de înscrieri pentru DIPLOMA Show, un proiect prezentat de UniCredit Bank, și așteaptă până la 7 iulie lucrările de diplomă realizate de noua generație de artiști, arhitecți și designeri, absolvenți ai promoției 2023, ce urmează să facă parte din expoziția DIPLOMA în perioada 06 – 15 octombrie 2023, în București.

Se pot înscrie în cadrul apelului absolvenți de licență și master din universitățile din toată țara, din departamentele de arte grafice, design, ceramică, foto-video, artă textilă, pictură, modă, scenografie, sculptură, arhitectură, peisagistică, urbanism sau alte specializări ale facultăților creativ-vocaționale.

Aproximativ 100 de proiecte din cele înscrise vor fi selectate cu ajutorul unui board creativ format din peste 50 de specialiști, seniori consacrați din industriile creative și arte vizuale, de la designeri, artiști, manageri culturali până la galeriști, arhitecți și curatori. Ca o noutate anul acesta, pentru a marca cei 10 ani de existență Diploma, specialiștilor seniori li se adaugă și peste 20 de reprezentanți din universitățile din București, Cluj, Iași, Oradea și Timișoara.

Astfel, cele mai bune proiecte vor fi expuse și promovate în cadrul ediției a X-a DIPLOMA Show, care își propune să aducă împreună industriile creative, dar și să faciliteze conexiunea între noua generație de creatori și publicul larg.

„Mai mult decât 10 ani de proiect, suntem bucuroși să numărăm 10 generații de creativi români pe care i-am adus în fața profesioniștilor, colegilor din universități, a publicului larg. De-a lungul timpului, i-am văzut maturizându-se în industrie, i-am vizitat la propriile evenimente, câțiva ne-au devenit colaboratori, pe mulți îi revedem în zilele de festival. DIPLOMA Show s-a maturizat alături de ei și astăzi proiectăm cu curaj întâlnirea cu artiștii de mâine și poimâine. Apelul e deschis pentru toți dintre ei și îi invităm pe această cale să aplice și să ia parte la această experiență creată special pentru ei” – a declarat Teodora Dinu, Director de Proiect Diploma Show.

În acest sens, programul DIPLOMA Show din acest an va consta în DIPLOMA Fashion Show, un program de conferințe, petreceri, contexte de întâlniri și discuții dedicate comunităților creative și multe altele ce se vor desfășura la Combinatul Fondului Plastic.

Formularul poate fi completat aici până la 7 iulie 2023, iar regulamentul poate fi consultat aici.

Mai multe detalii se găsesc pe canalele de comunicare Diploma Show: website, Facebook sau Instagram.

Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Parteneri: IQOS România, Globalworth, Cemacon, Kozel
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin ARCUB
Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România
Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, Hotnews, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Designist, Molecule F, Modernism, Lovedeco, B365.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Revista Atelierul, IQAds, Zile și Nopți, Glamour, The Woman, Happening
Partener de monitorizare: mediaTRUST România
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren

***

Despre The Institute

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics și Cartierul Creativ, inițiator al ASAP România și organizator al Effie Awards România.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.