Domeniile Prince Matei recomanda un trio de vinuri rosii, esenta terroir-ului din Dealu Mare, pentru mesele de Sarbatoare

Domeniile Prince Matei recomandă un trio de vinuri roșii pentru sezonul Sărbătorilor 2021: Petit Matei, Prince Matei şi recent lansatul brand omonim, Domeniile Prince Matei.

Anul 2021 a marcat istoria cramei Domeniile Prince Matei prin dezvoltarea unei noi game de vinuri de retail, o nouă înfățișare a etichetelor și lansarea ediției 2016 a vinului emblemă Prince Matei.

Tradiția de peste 20 de ani a cramei, experiența viticultorilor pasionați și dorința de a surprinde în fiecare sticlă esența unui terrroir special contribuie la dezvoltarea unei relații de încredere profundă între public și vinul românesc din Dealu Mare.

Pentru mesele de Sărbătoare, Domeniile Prince Matei propun o călătorie de descoperire a ceea ce înseamnă specificul regiunii Dealu Mare și de bucurie gastronomică în asocieri inspirate.

Povestea celor trei generații
Începem cu un asamblaj modern, elegant și ușor de ales în multe ocazii. Vinul Domeniile Prince Matei 2018, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră DOC, este o recomandare accesibilă,  iar întreaga gamă din care face parte reprezintă o abordare actuală, gastronomică și chiar cool pentru un vin roșu echilibrat, de apreciat pe moment.

Este recomandat în asocieri culinare contemporane, de la paste cu sos roșu la burgeri și până la carne roșie gătită lent, în rețete de inspirație internațională.

Petit Matei face trecerea spre eticheta emblemă a cramei și ne oferă o experiență intensă, un amalgam de fructe roșii și negre, ciocolată, ierburi și condimente. Elegant, suplu și cu rotunjime în arome, Petit Matei este un partener ideal pentru preparatele din carne roșie, mai ales după ce este aerat timp de 30 de minute. Sezonul Sărbătorilor vine cu o multitudine de ocazii în care Petit Matei este vinul potrivit de savurat împreună cu familia și prietenii. Rețetele tradiționale se asociază fericit cu acest vin iubit de toți invitații.

Disponibil în edițiile 2013 și 2016, Prince Matei oferă experiența completă rezultată din munca oamenilor pasionați și darurile naturii de la crama din Zorești, Dealu Mare. Un Merlot remarcabil, cu o personalitate distinctă, ce duce mai departe reputația cramei și devine alegerea de suflet pentru asocieri gastronomice sofisticate. Prince Matei are nevoie de un anumit ritual pentru a se pune în valoare, se deschide cu 2-3 ore înainte de servire, pentru aerare, şi se lasă într-un decantor.   

Cultura vinului
„Cele trei vinuri roșii alese reprezintă filosofia cramei și în fiecare dintre ele se regăsește un mix echilibrat de tradiție, natură și pricepere în a dărui experiențe de viață și gastronomice remarcabile”,  a subliniat domnul Alin Lăzărescu, General Manager Via Viticola.

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 80 de hectare de pământ care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.