Duminica, 18 iunie, de la 09:30, la Kanal D, "Apel la consilier" - Psoriazis este posibil sa fie tratat sau doar tinut sub control? Cum pot ajuta celulele stem in tratarea afectiunilor genunchilor?

În noua ediție a emisunii “Apel la consilier”, difuzată duminică, 18 iunie, de la 09:30, la Kanal D, telespectatorii vor afla de la Eva Pavel și invitații săi, doi medici renumiți de la spitalul Medistanbul, dacă este posibil ca boala Psoriazis sa fie tratată sau doar ținută sub control. De asemenea, telespectatorii vor afla cum pot ajuta celulele stem în tratarea afecțiunilor genunchilor.

“În majoritatea spitalelor pe care eu le-am vizitat am încercat sa aflu dacă există tratament pentru boala Psoriazis. Motiv pentru care vizitez cabinetele dermatologilor, în speranța că în viitor vor exista soluții și pentru această afecțiune”, povestește Eva Pavel, realizatoarea emisiunii “Apel la consilier” de la Kanal D și consilier medical internațional.

Ca urmare e evoluției tehnologiei în domeniul medical, aflăm de la dr. Cuneyt Kara că Psoriazisul, o boală frecvent întâlnită în rândul oamenilor, poate fi ținut sub control prin intermendiul terapiilor țintite, rata de succes apropiindu-se de 100%.

“Ca metodă de tratament putem vorbi despre două etape. Nu putem spune că au existat metode de tratament foarte bune pentru Psoriazis până acum 20-30 de ani, dar în ultimii 15-20 de ani, terapia țintită pentru Psoriazis este destul de posibilă. Psoriazisul poate fi ținut sub control cu tratamentele tehnologice nou dezvoltate.

Terapia țintită înseamnă tratamente care vizează cauza ce declanșează Psoriazisul. În timp ce rata de succes a Psoriazisului era de 70-80% în urmă cu 15-20 de ani, rata de succes a controlului psoriazisului cu tratamentele existente acum este aproape de 100%”, spune dr. Cuneyt Kara, de la spitalul Medistanbul.

Tot în ediția de duminică a emisiunii “Apel la consilier” va fi dezbătut și un alt subiect de interes, cum și în ce măsură pot fi tratate afecțiunile genunchilor cu ajutorul celulelor stem.

“Terapia cu celule stem este o metodă populară de tratament în ultimii ani. Datele științifice despre aceasta nu includ rezultate pe termen lung. De obicei sunt disponibile rezultate de 2 – 3 ani, dar sunt raportate rezultate promițătoare.

Este o metodă de tratament pe care o aplicăm frecvent. Preferăm de obicei cazurile în care există leziuni ușoare sau moderate ale cartilajului, adică în stadiul 2 și 3 de boală. Nu sunt multe studii cercetate pentru stadiul 4. Nu recomandăm această metodă pacienților cu stadiul 4, adică fără cartilaj rămas. Este o metodă de tratament pe care o recomandăm pacienților al căror cartilaj este puțin uzat și unde cartilajul nu a dispărut complet”, spune dr. Oguzhan Cimen, de la spitalul Medistanbul.

Sănătatea este cea mai de preț! De aceea, Eva Pavel vizitează cele mai bune spitale și intervievează cei mai renumiți medici de la spitale din Turcia, Grecia, Italia și Austria, de la care află despre cele mai moderne tratamente și terapii de care pot beneficia și pacienții români. Despre toate acestea, telespectatorii pot afla urmărind în fiecare duminică, de la 09:30, emisiunea “Apel la consilier”, de la Kanal D.