Fade in / Fade out - o expozitie despre aproape ceva la E T A J - artist run space, de la Pastila Roz

Joi, pe 13 octombrie, de la ora 18:00, la E T A J artist-run space (str. George Enescu nr. 43) va avea loc vernisajul expozitiei Fade in / Fade out, prima expozitie personala a artistului vizual Alexandru Claudiu Maxim, membru in gruparea artistica satiric, joviala si indiferenta Pastila Roz, alaturi de Marian Codrea si Beaver.

Expozitia aduce o instalatie video a artistului si nu numai si va putea fi vizitata pana pe pe 27 octombrie, cu o programare in prealabil printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram E T A J artist-run space.

„De cand am inceput sa lucrez in mediul video, am fost atras de conventia fade in/out care presupune pornirea din negru si terminarea in negru a unui film sau video, menita sa delimiteze desprinderile dintre realitatea noastra si cea in care suntem invitati sa intram. Cu timpul, aceasta conventie s-a desprins si ea din mediul de lucru si a devenit un instrument prin care observ unele aspecte ale realitatii in care traiesc, ale vietii mele, ale relatiilor pe care le am cu cei din jur.

Daca o aplic asupra memoriei mele, despre care pot spune ca are un inceput si un sfarsit destul de ambigue, pot surprinde o tranzitie in momentele in care nu a fost definitivata. Cu cat am dilatat mai mult observatiile asupra modului in care memoria formeaza acest film fragmentat al vietii mele, am constatat ca exista momente uitate, sau niciodata inregistrate mental. Sunt atat de distante incat abia se vad, abia apar din negura, din tot ce nu e.

Expozitia este o interpretare a mea asupra acestor momente si plasarea lor la un posibil inceput sau sfarsit, a clipei imediat urmatoare sau inainte de nevazut.”, povesteste artistul.

Alexandru Claudiu Maxim este un artist vizual si editor video atras de absurd, ironie sau alte emotii puternice care il provoaca in acest nivel de densitate numit generic „uman”. Lucrarile sale vorbesc in general despre trei aspecte principale: imposibilitatea evitarii mortii si cum devine din ce in ce mai putin relevant subiectul in imaginarul contemporan, desi in aceasta privinta nu s-au schimbat decat idealuri; trecerea timpului si alegerea de a-l trai intre zgomot sau liniste, abundenta sau nimic, fiecare dintre aceste concepte avand propriile reprezentari si inter-dansuri; iubirea ca o forma de a fi prezent constant.

Iar pe toata durata expozitiei, la Art Machine, proiect initiat de Pastila Roz, este disponibila o colectie de cadre din filmele de animatie realizate de Alexandru Claudiu Maxim de-a lungul anilor.

Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului serii de lucrari originale de la 33 de artisti.

Facebook Pastila Roz si Instagram Pastila Roz.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, PRwave, Bookblog, Cult-ura, Happ.ro, Munteanu.