Fashion Days incheie BLACK FRIDAY cu o crestere de 66% a produselor vandute fata de anul precedent si locul 1 in topul celor mai descarcate aplicatii

– Fashion Days a înregistrat o valoare a comenzilor de 90 de milioane de lei, în creștere cu 50% față de Black Friday 2020

– Peste 600.000 de produse comandate, 70% predate curierilor până vineri dimineață
– Peste 200.000 de clienți au ales Fashion Days pe parcursul evenimentului

Fashion Days, cel mai mare retailer online de fashion, a încheiat Black Friday 2021 cu o creștere de aproximativ 50% a valorii comenzilor, comparativ cu anul precedent. Pe parcursul celor trei zile de eveniment au fost plasate peste 250.000 de comenzi, în valoare totală de peste 90 de milioane de lei (fără TVA inclus). În plus, în zilele de 9 și 10 noiembrie, aplicația Fashion Days a fost pe primul loc în topul celor mai descărcate aplicații, atât în App Store, cât și în Google Play.

„Black Friday e de ani de zile o ocazie unică pentru zeci și sute de mii de clienți să descopere produse la cel mai bun preț din an și branduri noi, fie internaționale sau din Romanian Corner. În această ediție au fost comandate cu 66% mai multe produse comparativ cu anul trecut, 80% plasate din aplicațiile iOS sau Android și aproape 50% plătite cu cardul. Aplicația Fashion Days a fost pe 9 și 10 noiembrie pe primul loc în topul celor mai descărcate aplicații din România, lucru care ne-a reconfirmat așteptările clienților pe de o parte, dar ne-a și obligat în aceeași măsură să livrăm rapid comenzile.

Este, de altfel, prima ediție Black Friday în care, în București și Ilfov, clienții au optat pentru easyBox în același procent precum livrările acasă, respectiv 49.5%, alegere care ne ajută atât pe noi, cât și pe ei să creștem viteza de la comandă la bucuria primirii produselor”, a declarat Robert Berza, General Manager Fashion Days.

Fashion Days a încheiat Black Friday 2021 cu vânzări în valoare de 90 de milioane de lei, 80% din oferta comercială având cele mai bune prețuri din an. Până vineri dimineață, 12 noiembrie, 70% dintre produsele comandate în această ediție erau predate deja curierilor.  

Anul acesta clienții au fost foarte dornici să achiziționeze produse cu discounturi semnificative și, din dorința de a se asigura că stocurile nu se epuizează până la finalizarea unei comenzi complete, aceștia au plasat mai multe comenzi, cu un număr mai mic de produse. Astfel că, valoarea medie a coșului de cumpărături a fost cu 4% mai mică decât în anul anterior, iar prețul mediu al produselor vândute de Black Friday a fost de 177 Ron (valoare TVA inclusă), cu 10% mai mic de la an la an, totul datorită reducerilor foarte mari. Aproape 40% dintre comenzi au fost livrate în easyBox la nivel național, iar peste 60% au fost livrate de curieri, în timp ce în București și Ilfov, ponderea comenzilor plasate în easybox versus curier a fost similară, 49.5%.

Top 3 categorii vândute:
– Cizme femei
– Geci femei
– Pantofi sport bărbați

Selecția celor mai bine vândute produse:
– Cizme scurte UGG
– Pantofi sport Karl Lagerfeld
– Hanorac Under Armour
– Pantofi sport Puma
– Pantofi sport Nike

Cele mai achizițonate branduri:
– Nike
– Puma
– Karl Lagerfeld
– Columbia
– Under Armour
– Guess

Orașele unde s-au plasat cele mai multe comenzi:
– București&Ilfov
– Constanța
– Cluj-Napoca
– Timișoara
– Iași