Festivalul International Film O'Clock anunta selectia competitiei de scurtmetraje a primei sale editii

Luni, 8 februarie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Festivalului International Film O’Clock va putea fi urmarita conferinta de presa care anunta selectia oficiala de scurtmetraje din competitia festivalului.

Cele 15 titluri vor fi prezentate de Mirona Radu, fondator si director de festival, delegat pentru Romania, Ioanna Kryona, delegat pentru Grecia, Andrew Mohsen, delegat pentru Egipt si vor fi urmate de o discutie cu criticul de film Cristi Marculescu.

Selectia contine 15 titluri – o animatie, doua documentare si douasprezece fictiuni, alese de un colectiv de curatori din fiecare tara participanta, care s-a concentrat pe filme ale caror autori impartasesc o viziune artistica puternica si, de asemenea, pe diferite forme de povestire cinematografica, reflectand valorile de baza ale festivalului – calitate si diversitate:
1.     Bucurestiul vazut de sus / Bucharest Seen from Above, r. Andrei Stefan Rautu, 17 min, Romania
2.     Community Gardens, r. Vytautas Katkus, 15 min, Lituania
3.     Contraindicatii / Contraindications, r. Lucia Chicos, 19 min, Romania
4.     Dummy, r. Laurynas Bareiša, 13 min, Lituania
5.     Mthunzi, r. Tebogo Malebogo, 9 min, Africa de Sud
6.     Opinci / My father’s shoes, r. Anton & Damian Groves, 18 min, Romania
7.     One Life, r. Marija Stonyte, 19 min, Lituania
8.     Pathologies of Everyday Life, r. Alexandros Papathanasopoulos, 11 min, Grecia
9.     Postcards from The End of The World, r. Konstantinos Antonopoulos, 23 min, Grecia
10. Sunday At Five, r. Sherif El Bendary, 17 min, Egipt
11. The Letter Reader, r. Sibusiso Khuzwayo, 29 min, Lituania
12. The Mouse Story, r. Miltiades Christidis, 15 min, Grecia
13. The Promised, r. Ahmed Elghoneimy, 19 min, Egipt
14. Ward’s Hanna Party, r. Morad Mostafa, 22 min, Egipt
15. What Did You Dream?, r. Karabo Lediga, 19 min, Africa de Sud

Filmele vor putea fi urmarite pe platforma Festival Scope, in perioada 27 februarie – 3 martie 2021, in toate cele cinci tari participante ale festivalului: Lituania, Romania, Grecia, Egipt si Africa de Sud iar biletele vor fi puse in vanzare incepand de vineri, 19 februarie. Informatii referitoare la posibile proiectii fizice vor fi ulterior comunicate pe website-ul festivalului.

Scurtmetrajele din competitie vor concura pentru doua premii in bani. Publicul isi va alege favoritul prin vot online, Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj in valoare de 1000 Euro, va fi acordat producatorului – persoana fizica sau juridica. Premiul special oferit de organizatori, in valoare de 600 de euro, va fi acordat regizorului cu o contributie artistica remarcabila la frumusetea cinematografiei contemporane.

Selectia competitionala de scurtmetraj este curatoriata de Mirona Radu (regizor, curator, Romania), Dian Weys (regizor, scenarist, Africa de Sud), Andrew Mohsen (critic de film, curator, Egipt), Ioanna Kryona (regizor, curator, Grecia) si Rimantė Daugėlaitė (consultant de film, Lituania).

“Cred ca aspectul de curatoriere al Film O’Clock face programul mai demn de incredere si mai interesant, deoarece valoarea festivalului nu este data doar de acele filme inscrise spre a fi evaluate. Mai mult, fiecare delegat are o cunoastere profunda a industriei cinematografice din tara sa, stie ce filme sunt produse si care sunt tendintele in storytelling, ceea ce inseamna ca filmele pe care le sugereaza sunt elocvente pentru peisajul industriei cinematografice.”, povesteste Dian Weys, curator si delegat pentru Africa de Sud.

Mai multe informatii: www.FoC-IFF.com | office@FoC-IFF.com.

Proiect co-finantat de AFCN.

Parteneri: Festival Scope, MUBI, XR Journeys, Muzeul National al Taranului Roman, Cinema Muzeul Taranului, Centrul National de Film Lituanian, Lithuanian Short Film Agency, Romuva Cinema, Stranger Film, CatalinaRadu, Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune, Ambasada Romaniei in Lituania.

Parteneri media: Rock FM, Music Channel, Hotnews, Agerpres, National Geographic, Spotmedia, Iqads, Romania Journal, Suplimentul de Cultura, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Zile si Nopti, The Institute, Iqool, Cinemap, AARC, filme-carti.ro, SMARK.

Film O’Clock  este un eveniment initiat de Mirona Radu, profesionist in industria filmului cu o experienta de aproape 10 ani in productie si distributie de film, precum si festivaluri internationale, organizat de Creatrix Fama si Culture Reality.

*Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.