FOTO: Un tanar roman cu dizabilitati, singurul jucator de para teqball din Romania, castigator al unei burse Kiss FM

Alti sapte tineri din Romania, printre care un tanar cu dizabilitati, singurul jucator profesionist de para teqball din Romania, au castigat Bursele de Merit Mai Mult, in cadrul campaniei initiate de Kiss FM cu scopul de a sprijini tinerii din Romania care vor sa-si urmeze pasiunile.

Initiata in parteneriat cu organizatia World Vision Romania, campania isi propune sa identifice tineri care vor primi burse in valoare totala de 200.000 de lei pentru ca acestia sa-si acopere nevoile educationale si de studii, pentru a-si croi un drum in viata.

In cazul acestor sapte tineri din Arges, Ilfov, Cluj, Dolj, Neamt si Valcea sportul, medicina, muzica si ingineria se afla pe lista pasiunilor, care spera ei, sa ii ajute sa-ti croiasca o cariera de succes pe viitor. In momentul de fata toti sunt la liceu si in ciuda posibilitatilor financiare limitate si a situatiilor familiale complicate, au rezultate scolare bune.

De mic, Stefan din Arges doreste sa fie sportiv de performanta. El este singurul jucator profesionist de para teqball din Romania, participant al primei competitii de acest gen din tara, dar si un bun jucator de fotbal in ciuda dizabilitatii sale. Desi piciorul lui stang este mai scurt, reuseste sa-si dedice timpul sportului, avand rezultate excelente. Para teqball este un sport asemanator tenisului de picior, doar ca implica o masa similara cu cea de ping pong, in loc de un teren.

Catinca din Ilfov practica scrima de performanta la sabie. Visul ei este sa ajunga la jocurile olimpice din 2028 si la concursuri internationale. Din pacate, familia nu poate sa ii ofere suportul financiar necesar pentru anvergura pregatirii competitionale.

Darius din Ilfov frecventeaza un club de rugby, cu tot ceea ce implica acest lucru, mergand chiar in cantomanente. Visul lui este sa faca performanta in acest sport. Provine dintr-o familie monoparentala, care face eforturi considerabile pentru asigurarea vietii de zi cu zi.

Chiar daca urmeaza cursurile unui liceu vocational, avand ca specializare invatator – educatoare, Crina din Cluj nu si-a uitat pasiunea pentru constructii. Inca de cand era mica isi dorea sa devina un foarte bun inginer in domeniu. Locuieste cu ambii parinti si cu sora ei mai mare intr-o localitate situata la 65 km de Cluj-Napoca. Mama este casnica, lucreaza doar tatal si cu greu fac fata nevoilor financiare. In timpul scolii locuieste la internatul liceului din Cluj-Napoca.

Georgiana din Dolj canta, este pasionata de chimie si isi doreste sa devina medic. Locuieste impreuna cu parintii si bunica paterna, intr-o casa batraneasca. Mama are probleme de sanatate, nu se poate deplasa fara carje, insa face eforturi pentru a o sustine pe fata la liceu in Bailesti.

Teodora din Neamt locuieste impreuna cu sora sa in Iasi, oras in care a ajuns din clasa a VII-a pentru a putea studia vioara. Pasiunea pentru muzica a mostenit-o de la tatal ei caruia ii place sa cante la saxofon. Mama este croitoreasa, iar tatal pedagog. De multe ori veniturile nu ajung pentru a o sustine pe Teodora in pasiunea sa pentru muzica. Teodora este eleva la un liceu din Iasi si isi doreste ca in viitor sa ajunga o violonista celebra. Sora ei este studenta in anul IV tot in Iasi, si studiaza pianul.

Alexandra din Valcea are 18 ani si este in clasa a XII-a la un liceu din Ramnicu Valcea. In timpul ei liber joaca fotbal, un sport pe care il iubeste cu toata inima. Ea joaca intr-o echipa de fete si isi doreste sa faca performanta in acest sport, activand in prezent intr-o echipa profesionista. In familia sa veniturile sunt scazute, Alexandra mai are un frate geaman.

Bursa de Merit Mai Mult, parte dintr-un angajament pe termen lung al Kiss FM cu privire la tineri si educatie

Prin campania Bursa de Merit Mai Mult, Kiss FM vine in sprijinul acelor tineri care au inteles cat de important este sa aiba un vis in viata pe care sa-l urmeze si pentru care sa lupte. Astfel, pentru a incuraja acesti tineri, vedete din Romania, precum Oana Pellea, Feli, Ana Maria Popescu (Branza), Calin Goia, Chef Florin Dumitrescu si Andi Vasluianu s-au alaturat campaniei, dand publicitatii fotografii de cand erau tineri atunci cand si ei visau sa faca ceva in viata.

Campania Bursa de Merit Mai Mult reflecta preocuparea Kiss FM fata de tinerii din Romania si educatia noilor generatii, prin recunoasterea meritelor celor care si-au descoperit un talent, o vocatie si lupta pentru realizarea unui vis. Kiss FM intelege cat de important este ca tinerii sa-si gaseasca cat mai devreme drumul in viata si considera crucial orice sprijin oferit in acest sens.

Tinerii talentati sau cu performante deosebite care provin din medii defavorizate, Bursa oferita in cadrul campaniei esta una financiara, prin care tinerii isi pot asigura nevoile care tin de visurile lor, precum cursuri, materiale, instrumente etc.

Un sfert dintre adolescentii din mediul rural nu si-au descoperit inca nicio pasiune

Conform datelor World Vision Romania, un sfert dintre adolescentii din mediul rural nu si-au descoperit inca nicio pasiune, 4 din 10 copii nu participa la nicio activitate extrascolara si 73% dintre copiii de gimnaziu nu au mers niciodata in tabara.

In Romania traiesc aproximativ 2 milioane de tineri cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani, iar 24% dintre acestia, adica aproape jumatate de milion, traiesc in saracie, conform Eurostat. Tinerii romani sunt cei mai saraci din Uniunea Europeana, tara noastra fiind pe ultimul loc in acest top, intrecuta chiar si de Bulgaria.

Mai multe detalii si regulamentul complet al campaniei sunt disponibile pe www.kissfm.ro

Cine doreste sa sprijine pasiunea acestor tineri o poate face donand pe worldvision.ro/implica-te/campanii/bursa-de-merit-mai-mult sau trimitand un SMS cu textul LICEU la 8845 pentru 2 euro / luna.