Garderoba Capsula® by Mariana Romanica in varianta reinterpretata pentru sezonul estival

În plină vară, când temperaturile toride ne însoțesc la fiecare pas, consultantul de imagine și stil Mariana Romanică lansează varianta estivală Garderoba Capsulă®, formată din reinterpretarea modelelor clasice în variante de croi și țesături potrivite pentru sezonul cald.

Ţesăturile uşoare, care lasă pielea să respire şi sunt foarte confortabile, au fost din nou focusul colecției: batist de mătase, rayon, bumbac şi viscoză. Pe lângă țesături care permit corpului să respire, au fost adăugate imprimeuri şi culori noi , mai precis game de cate 9 nuanţe pentru majoritatea produselor. Aşa au luat naştere vedetele sezonului, topurile şi rochiile cu nod, dar şi alte produse perfecte pentru bagajul de vacanţă sau pentru zile de mers la birou pe caniculă.

Body-ul devine Bluză şi Top peplum petrecut

Rochia petrecută devine Rochie cu Nod Uni, Print şi Rochie cu Nod Maxi

În cazul altor piese s-a făcut doar schimbare de țesătură, fără intervenție asupra croiului. Pur și simplu s-a optat pentru materiale lejere, în imprimeuri vesele, pline de vitalitate, care să inspire pofta de viață pe care sezonul estival o simbolizează. Nu în ultimul rând, au fost adăugate şi două PRODUSE NOI: Topul şi rochia cu decolteu drapat.
Fusta sirenă devine Fusta sirenă cu print

Pantalonul Culotte devine Pantalon Culotte cu print

„Acest Summer Edit este modul în care noi de ţinem promisiunea de a lansa totdeauna piese noi care să se potrivească şi cu colecţia anterioară, pentru ca fiecare să-şi poată construi o garderobă unitară, durabilă şi echilibrată. În acelaşi timp, este strategia prin care putem rămâne un brand sustenabil – utilizând conştient toate resursele existente” a declarat Mariana Romanică.

Principiile Garderobei Capsulă®
Pentru ca o graderobă capsulă să funcţioneze, este necesar să respecte trei reguli principale:
1.Coordonare cromatică – culorile hainelor trebuie să fie coordonate atât între ele, dar şi cu paleta de culori potrivită femeii care le poartă, ținând cont de tonul pielii ei, de culoarea ochilor și de culoarea părului.
2.Croieli complementare  – croielile hainelor trebuie să fie toate potrivite aceleiaşi tipologii de corp, pentru a flata silueta celei care le poartă, indiferent de modul în care sunt asociate în ţinute
3.Stil vestimentar – conturarea unui stil vestimentar anume, reprezentativ pentru identitatea stilistică a femeii căreia îi este dedicat. Acesta trebuie să corespundă cu stilul de viață, activităţile, valorile, personalitatea şi nevoile purtătoatei. Astfel, dincolo de a urmări  doar aspectul vizual plăcut, hainele trebuie să reprezinte persoana care le poartă, devenind o extensie a ADN-ului stilistic al fiecăreia.

 

Mariana Romanică este consultat de imagine și stil din 2011 când a obținut atestarea Fashion Image Consulting, Business Image & Ethiquette, Global Image & Life Coaching la Fashion UpToDate Academy Milano, cu specializare pe Analiza Cromatică, Forma Corpului, Edit Garderobă, Personal Shopping, Styling Personal.

În cei 10 ani de experiență a obținut numeroase ceritificări: Fashion Design, Croitorie şi Construcţie Tipar la Institutul de Modă, Make-up Artist, Hair Styling, Eyebrows Design și specializări: Fashion Styling, Personal Branding la Dalles Go, este Formator, Consilier Dezvoltare Personală și Fizionomie Face Keys.