Hagag Development Europe a prezidat ceremonia de deschidere a zilei de tranzactionare in cadrul Bursei din Tel Aviv

Compania a finalizat cu succes primele două luni de tranzacționare și raportează o creștere de 43% în valoarea acțiunilor, de la data listării și până în prezent

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat cu succes la Bursa din Tel Aviv, după derularea unei oferte publice inițiale de vânzare pentru un procent de 25% din acțiunile companiei prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro. Capitalizarea anticipată a companiei a depășit 112 milioane de euro.

În perioada activă, 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituționali și de retail, aceștia dovedind un interest considerabil pentru organizație și pentru proiectele din România, încă din prima zi de tranzacționare. La încheierea ofertei, prețul final per acțiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 RON).

Oficialii Hagag Development Europe împreună cu echipa din Tel Aviv au deschis ieri, 24 octombrie 2021, ziua de tranzacționare în cadrul Bursei prin participarea la emblematica ceremonie de deschidere a pieței (Opening Bell Ceremony), în calitate de invitați de onoare, devenind parte, oficial, din familia TASE.

„Am deschis piața din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligațiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă față investitorii internaționali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambițioase pentru București și ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât și din cel al segmentelor de piață reprezentate, iar capitalul tranzacționat până acum și accesul propriu-zis la piața de capital internațională ne vor susține în ceea ce privește creșterea volumului și dimensiunea proiectelor viitoare.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar Hagag Development Europe.

Compania a început tranzacționarea în data de 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În doar o două luni de la listare prețul acțiunilor a crescut cu peste 43%, depășind în prezent 1,470 ILS (1,95 RON).

                        *****
Despre Hagag Development Europe
Hagag Development Europe este un investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului și este singurul jucător de pe piața locală care plasează investiții semnificative în dezvoltarea și creșterea segmentului de nișă al reînnoirii urbane prin reconversia clădirilor vechi, istorice, cu prezență arhitecturală unică.