Hagag Development Europe a primit autorizatia de construire pentru renovarea Palatului Stirbei

Compania a demarat procedura de licitație pentru selectarea antreprenorului general

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a primit autorizația de construire pentru demararea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului Știrbei din Calea Victoriei 107. Compania a inițiat procedura de licitație pentru selectarea antreprenorului general și depune toate eforturile necesare pentru a începe curând lucrările la primul său proiect dedicat segmentului de spații de retail: H Știrbei Palace.  

Clădirea palatului va fi consolidată și renovată în întregime, păstrându-se proporțiile și regimul de înălțime, iar fațadele și elementele decorative exterioare și interioare vor fi restaurate, urmărind linia proiectului inițial. Imobilul este clasat drept monument istoric de clasă A, fiind considerat unul dintre cele mai valoroase și reprezentative construcții pentru patrimoniul arhitectural, cultural și istoric al Bucureștiului.

H Știrbei Palace prevede și reedificarea corpului anexă al fostei remize de trăsuri, construcție care va respecta volumetria și raportul plin-gol al corpului inițial, prin modelarea golurilor fațadei către Palat, realizat într-o arhitectură și cu materiale contemporane.

Odată finalizat, H Știrbei Palace își propune să devină una dintre cele mai sonore galerii comerciale high-end din regiunea SEE, precum și unul dintre cele mai apreciate spații  destinate artei și artiștilor contemporani.

„Palatul Știrbei este una dintre cele mai impresionante construcții din București. Arhitectura, elementele decorative neoclasice și proporțiile sale erau impunătoare în 1835, atunci când a fost construit, și la fel de spectaculoase sunt și acum, în 2022 – chiar dacă imobilul se regăsește astăzi într-o stare avansată de degradare. Pentru noi, ca investitor și dezvoltator imobiliar cu experiență extinsă pe segmentul de proiecte de regenerare urbană prin reconversia clădirilor vechi, este în egală măsură o plăcere și o onoare să deținem o altfel de proprietate în portofoliul nostru local. Ne bucurăm să fim noi cei care, la aproximativ 200 de ani de la inaugurarea construcției originale, vor scrie un nou capitol din istoria acestei clădiri monument, atât de reprezentativă pentru oraș.”, spune Yithzak Hagag, Co-fondator și acționar Hagag Development Europe.

Amenajarea exterioară va cuprinde sistematizarea verticală a curții de onoare orientată către Calea Victoriei, a segmentului de curte adiacentă corpului semicircular reconstruit, dar și a curții interioare nou create la nivelul subsolului pe fațada de vest, astfel încât să ofere o imagine unitară a întregului ansamblu.

Despre HAGAG Development Europe
Hagag Development Europe este un investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte din domeniul rezidențial, comercial și hotelier din România, listat la Bursa de Valori din Tel Aviv. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zonele premium ale Bucureștiului și este singurul dezvoltator de pe piața locală care plasează investiții semnificative în dezvoltarea segmentului de nișă al reînnoirii urbane prin reconversia clădirilor vechi, istorice, cu prezență arhitecturală unică.